След лятото: Българите пак на път за Коледа и Нова година

Около 140 000 посрещат празниците извън България
15 окт 2019 07:10, Петя Славова
20
След лятото: Българите пак на път за Коледа и Нова година
Снимка: pexels.com

Над половин милион българи се очаква да тръгнат на път за коледните и новогодишните празници. Около 140 000 от тях ще ги посрещнат извън България, сочи статистиката на Института за анализи и оценки в туризма.

Броят на пътуващите извън граница се увеличава всяка година, съобщава Нова тв. Предпочитаните дестинации са съседните страни като Гърция, Сърбия и Македония. Не са малко и българите, които ще посрещат празниците и в по-далечни страни, като Германия, Италия и Испания - държави, в които има големи български диаспори.

За средата на октомври голяма част от българите са планували празниците си и са направили резервации. Статистиката сочи, че обикновено избират хотели с 4 и 5 звезди. Цените на пакетите тази година, са с около 11-12% по-високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Като цяло нашите започнаха да се изнасят по празници и почивки в съседните страни.Това е добре-значи започва да се възражда средна класа у нас,а то че някои не могат по една или друга причина да почиват или празнуват в съседните държави,това си е техен въпрос и да го решават и да злобееят(типична бг черта).Преди две-три години бях в Халкидики на почивка -края на август и колите през една бяха наши ,повечето от София(80%),Благоевград(10%) и останалите от Русе,Бургас!,Варна... и една от Враца
15
4
 
2
 
! Отговори
!?! преди 4 години
До ЕлемагТия IT,дето доработват ишлемето на софтуера на запада за жълти стотинки,много ги величаете нещо.Аутосорсинга по моловете на Цариградско също!!А тебе боли ли те aнуcът, че те искарват достатъчно пари да си платят сметките за месеца и да не правят дълбоко гърло като теб? Като почнеш да си гледаш собствената паница може и ти да отидеш на почивка по празниците паляко. Иначе всичко друго дето си написал има някакъв смисъл.
14
2
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Елемаг (номер 17)И то не всички софиянци пътуват. Само някои.А относно Видин, тук се споменават съседните държави, като Сърбия.И майка ми е родом от видинския край, селото на баба и дядо ми е на минути път от сръбската граница, а Зайчар е по-близо отколкото Видин.Българи оттам масово отскачат до Зайчар на пазар или на кулинарен туризъм, посрещат и Нова Година там - евтино излиза.А от Видин по моста се ходи до Калафат. Таксата разбрах че е висока обаче а няма удобен влак.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия още малко ще ни изкарат круизни туристи. От 15 години не съм почивал. Няма зима няма лято. До обяд опъвам кабели на строежа, Следобяд работя в сервиз за автомобили а след 19 часа поя пияндетата в бара. А тия ми разправят как половин милион лежачи на държавната Софра щели да се разхождат. България от половин милион ли е не беше ли шест милиона.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето отиват на гости при роднини в чужбина.Много малко са "ентусиастите",които имат възможност да отидат във Западна Европа на почивка.Аз живея там и е пълно с Българи,за да работят!!!
11
5
 
11
 
! Отговори
Нереалист преди 4 години
Какво са 140000 от 6,5 милиона? Питам реалиста - герберасопитек. ***, *** да оближеш дивия на вожда си и му кажи колко много го обичаш.
10
9
 
2
 
! Отговори
беден, София преди 4 години
с 2300 лв заплатка чисто за кое по - напред? Аз няма да пътувам! Не ми стигат парите!
9
4
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Пътуват само софиянци.Позаинтересувайте се например от Враца и Монтана колко и къде ще пътуват?Може и от Видин или Лом да питате.Да не кажете ,че само Северозапада питайте и от Силистра и Тутракан къде ще са по празниците.Може пък и от Ботевград да питате,нищо ,че са близо до Гръцката граница.Тия IT,дето доработват ишлемето на софтуера на запада за жълти стотинки,много ги величаете нещо.Аутосорсинга по моловете на Цариградско също!!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалист 5Защото преди 1 години нямаше по 140 000 българи, котио ходиха на почивки нанякъде ...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2-3% от народа прави нещо - "Бългрите ...."
6
2
 
6
 
! Отговори
Минч преди 4 години
Радке и аз ще съм там шъ *** разпознайш по розовите прашки на Капълъ чаршъ.
5
3
 
4
 
! Отговори
Рада дълбоката преди 4 години
Аз ще съм в Стамбул ...със новия ми бойфренд Ахмед...
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Около 140 000 посрещат празниците извън България"А останалите 6,5 милиона китайци ли са?
3
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма спор че стандартът на българина се повишава постоянно
2
4
 
4
 
! Отговори
Ник преди 4 години
София е пълна с деца провинцията също но с ромкета но на никой не му пука за провинцията.В София като тръгнеш по Графа е незабравимо усещането дори разходка по Шанз-Елизе не мое се сравни с тва.
1
5
 
16
 
! Отговори
Избори 2019 преди 4 години
ОНЯ ли поръчва тези писаници?