Семейство от Варна е загиналото при катастрофата край Камбурово

Жителите на селото настояват за поставяне на допълнителни знаци
21 окт 2019 12:50, Красимир Ангелов
22
Семейство от Варна е загиналото при катастрофата край Камбурово
Снимка: Булфото, архив

Изяснена е самоличността на петимата загинали в тежката катастрофа в неделя следобед край село Камбурово. Това са семейство от Варна и мъж от София, съобщиха от Областната дирекция  на МВР в Търговище.

Още по темата
Пътният инцидент, при който загинаха и две деца, стана на главния път София - Варна в късния следобяд вчера.

От полицията уточняват, че правоспособен 60-годишен водач от София, управлявайки в посока Варна-София "Рено Каджар" на прав пътен участък е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал правомерно движещ се лек автомобил "Ситроен Ксара", управляван от 35-годишна жена от Варна, също правоспособен водач.

След тежкия удар шофьорите на двете коли, както и пътуващите в "Ситроен"-а 45-годишен мъж и две деца - 10-годишно момче и 3-годишно момиче, и тримата от Варна, са загинали на място.
Взети са кръвни проби за химическо изследване.

Образувано е досъдебно производство. Разследването се извършва под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище.

Същевременно след тежкия пътен инцидент жителите на село Камбурово се обявиха отново за поставяне на допълнителни пътни знаци. Участъкът от главния път София - Варна в района на селото е сред най-опасните. Две са проблемните места, където са най-честите пътни инциденти.

"Участъкът е прав, има видимост, но проблемът е, че шофьорите карат изключително бързо", уточни пред БТА кметът на Камбурово Юбейдет Исмаилов. По думите му през последните 16 години тук са станали много катастрофи, при които има сериозно пострадали хора и жертви.

Той посочи, че шофьорите от селото трудно се включват в главния път. Кметът на Камбурово е категоричен, че компетентните органи трябва да поставят знак "Внимание! Участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия", както и знак за ограничение на скоростта - 70 км./час.

След всеки инцидент хората от селото се разстройват. Притеснение има и сред родителите на децата, които учат в Камбурово и пристигат тук от няколко села в околността. За здраве и за да няма катастрофи, всяка година в населеното място се дава курбан, припомни още Юбейдет Исмаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
11
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Когато глобите са им приоритет - това е резултата !!!! Без светнати фарове в 16.00 - глоба , е тия като са ги светнали ! Без поставен колан - глоба , е тия като са ги поставили ! Без столчета за децата - глоба , е тия като са ги ползвали?
1
23
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
През 2013 г. министър Плевнелиев успя да прокара през ЕС проекта за европейско финансиране на магистралата София - Варна.Всичко беше готово за провеждане на търг и започване на строителство.Тогава другарката Мая и БСП спретнаха костинбродската завера,а правителството на Орешарски отказа да прави магистралата,щели да правят ЖП линии с тези пари.И северна България увисна без магистрала и без ЖП.Докато няма магистрала все ще е такъв екшън, всяка седмица ще броим жертвите.