Тежко остава състоянието на натровените деца от с. Кардам

Братчето им почина в неделя, още не е установена причината
30 окт 2019 08:30, Петя Славова
27
Тежко остава състоянието на натровените деца от с. Кардам
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тежко остава състоянието на двете момиченца от с. Кардам, чието братче почина в неделя, предаде Bulgaria ON AIR.

Децата са на 7 и 11 години. Те са настанени в болницата във Варна. По-голямото момиче е с опасност за живота.

Още по темата


Предстои да бъдат направени проби, които да установят причината за смъртта на 9-годишното дете, но според последните предположения на лекарите не става дума за хранително отравяне, а за остро инфенкциозно заболяване.

Семейството от Кардам е социално слабо. Децата са били отглеждани от баба си, дядо си и майка си, която е единствената работеща в семейството.

Районната прокуратура в Генерал Тошево започна досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
Дирижабъл преди 4 години
Като чест посетитвл на болниците нямам никакво съмнение, че случаят е можело да бъде избегнат и лекарите имат вина. Това естествено не оправдава мизерията в която са отглеждани бедните деца.
20
0
 
13
 
! Отговори
AN преди 4 години
До АнонименВнесени са. Точно миналата седмица имаше новина за заразена риба с листерия и после се появиха и колбасите. Нищо чудно да има връзка и затова да се крие причината, а да се дават мъгляви "диагнози".
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вода с много сол , и се прочистваш в домашнш условия, за да доживееш до спешното
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наденицата ако е,, домашно ,, приготвена и продавана в магазина от болни или здрави заразоносители животни!!!Болестта протича тежко у деца боледуващи едновременно от друга инфекциозна болест прекарани тежки заболявания ,Но най вече лошото хранене.
17
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДЯДОТО КАЗА, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е ИМАЛ ОПЛАКВАНИЯ ДОКАТО СЕМЕЙСТВОТО НЕ ИЗЯЛО НЯКАКВА НАДЕНИЦА!БИЛИ БЕДНИ И НАПРАВО Я ЯЛИ БЕЗ ДА Я СГОТВЯТ!
16
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ!!!!ДОРИ ЕБОЛА НЕ СЕ РАЗВИВА С ТАКАВА СКОРОСТ !!!
15
0
 
12
 
! Отговори
До 19 Анонимен преди 4 години
"Не се ли казва ОТРАВЯНЕ?..Каквито ни писачите - такова и здравеопазването.."Докато някой е още жив се казва НАТРОВЕН.Когато умре, не дай си Боже, се казва ОТРОВЕН.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се ли казва ОТРАВЯНЕ?..Каквито ни писачите - такова и здравеопазването..
13
2
 
24
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Нищо няма да разберат наще *** некадърни, а може и да са разбрали, а производител д а е някой от "наще" и да не се казва. В Бангладеш щяха да съобщят по- бързо с какво са се натровили тези деца. И да, бели са децата
12
3
 
18
 
! Отговори
Ннн преди 4 години
Така е като няма строг контрол по храните.Проверяващите пълнят торбите и проверката приключва с това!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първата мярка ако нямаме сонда е да накараме болния да изпие вода и след това да я повърне дават, за къс срок 10 15 20 минути давали сме рициново масло като очистлително средство, а след това се дава медицински въглен и започва вливането на физиологичен разтвор от 1 до 3 литра за 24 часа
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"остро инфекциозно заболяване" - ето пак типична БГ-експертиза. Има ли някой да обясни на БГ-лекаря, че подобно заболяване няма как да повали едновременно 5 човека в различни възрасти в рамките на 30 минути след една вечеря
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук няма и да разгадаят какво е, защото капацитета на лекарите в държавата ни е на ниво медицинска колиба на улицата в Конго.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така значи цялото семейство вечеря от една и съща храна, и нещата ряско отиват на зле. Но според БГ-лекарите храната нямало общо в случая. Пратете ги другите две деца БЪРЗО някъде в чужбина преди да заминат и те!
7
2
 
8
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
добре де, колко време вече ги лекуват а не знаят от какво? все още се гадае / или прикрива; аз съм се натравял от стари яйца сложени в торта (салмонела) хвана ни около 1/2 час след като ядохме и се приключи със мед. въглен и с-ми, закара ни баща ни( мен и брат ми) и останахме в токсикологията мисля 2 или 3 дни
6
4
 
21
 
! Отговори
! преди 4 години
То е ясно, че само и единствено в чужбина някой лекар ще може да каже за какво иде реч. Пратете лабораторните изследвания в някоя бяла държава и ще ви кажат какво е. Ако щете в Турция, че и там са 200 години напред в медицината.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При салмонелозите е внезапно заболяването и засяга много хора употребили един и същ хранителен продукт и предизвиква хранителна токсиинфекция или небактириални отрови-соли, калай, оливо, мед .Диагнозата винаги се поставя на масовост на заболяването и бактериологичното изследване на повърнатите маси изпражненията и останалите консумирани продукти, кръвни изследвания-Така постъпваха лекарите с които работих преди 29 години и нямаше лоши прогнози особено за малки деца и стари изтощени хора.
4
3
 
26
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Така ще кажат некадърниците и лъжците, че е по лесно. А пък кой ще ходи да се разправя от това социално слабо семейство. Как точно остро инфекциозно заболяване ще предизвика едни и същи реакции и при дядото и при децата, точно по едно и също време, без никакви предишни симптоми.
3
5
 
15
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Интересно е дали други от селото са купували от същата наденица, защото няма логика само те да са я купили, възможно е някакво замърсяване, но би трябвало да се открие при пробите, изобщо, случаят е за д-р Хаус и не бързайте да охулвате лекарите, защото огровмна част от болестите започват така и може ли всички да се вкарат в болница?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От храна чак толкова тежко натравяне не ми се вярва... дано се оправят другите две деца