Ученици от Русе се превърнаха в боляри и болярки

Историческият музей популяризира средновековния град Червен
4 ное 2019 20:45,
7

Снимка: Исторически музей в Русе

Средновековна работилница отвори врати днес в Историческия музей на Русе. Тя се случи по проект „В дрехите на историята – обучение в култура“, реализиран от русенския музей с подкрепата на Министерството на културата, съобщават организаторите.
Още по темата

Възпитаниците на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в дунавския град се потопиха в епохата на средновековието, а акцентът попадна върху Археологическия резерват „Средновековен град Червен“. Учениците имаха възможност да разгледат зала „Червен“ и да се запознаят с експонатите, намерени при теренните археологически проучвания на обекта.

Книга на крепостите даде възможност на децата, по лесен и адаптиран за техните възприятия начин, да научат детайли около изграждането, предназначението и функционирането на крепостите, както и начинът на живот на хората в тях. Във фокуса на заниманията попаднаха и средновековните занаяти – момичетата и момчетата се учиха да тъкат на станове и изработваха керамични съдове от времето на средновековието.

Допълнителен колорит в заниманията привнесоха и създадените за работилницата дрехи и аксесоари, които превърнаха децата в красиви болярки и властни боляри. Учениците попълваха информационни листи с творчески и образователни задачи, разгръщащи темата за наследството на средните векове в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Пътят на честта преди 4 години
Превърнаха !? : ))
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Че кой, според теб, в България не е комунист? Нали не мислиш, че членовете на другите партии са дошли от луната? Или, пък щом човек смени партията, мигом се променя и той? Така, че не се коси. Навсякъде са комунисти. Просто едни са имали доблестта да останат такива, а други- не.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на децата това са бъдещето на държавата.Не някаква си чалга и тем по добни изверги
1
4
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Как пак един не се превърна в крепостен селянин?