Проблеми в София: Нередовно сметосъбиране, коли на тротоар, блокиран път

Реакция след сигнал за Слатина в HelpBook: Тротоарът ще се оправи!
9 ное 2019 07:45, Анисия Иванова
38

Снимка: Helpbook

Днешният обзор на пристигналите сигнали в Helpbook.info започваме с бързата реакция от страна на Столична община по повод оплакване от ремонт на тротоар в квартал "Гео Милев", район Слатина.

След предприемане на действия по подмяна на тротоарните плочки нашият потребител се оплака от некачественото изпълнение, въпреки двуседмичната липса на каквато и да било настилка. Според него при новите плочки липсва нивелация и рискът от спъване и травми е в пъти по-голям отколкото при старите плочи.

От Общината получихме писмо, в което ни уведомяват, че всичко това ще бъде предадено на фирмата изпълнител и незабавно ще се предприемат мерки по отстраняване на нередностите.

Получихме и пореден сигнал за паркиран автомобил, който затруднява придвижването на пешеходците и създава предпоставки за инциденти.

Ето какво пише в него: "Въпросният автомобил на 5 ноември беше паркиран на бул. "Христофор Колумб“, пред ресторант Александрия, директно на тротоара. От заведението са поставили ограждаща верига, която да възпрепятства паркирането пред него, а на оставащия тротоар редовно спират автомобили и престояват с часове. По този начин преминаването на пешеходците е силно затруднено, тъй като поради недостатъчната ширина на тротоара хората са принудени да заобикалят паркираните коли като слязат на пътното платно. Т-образното кръстовище е натоварено по всяко време на денонощието и по него преминават тежкотоварни коли и автобуси. Рискът от инцидент е голям. Моля, вземете мерки, например поставянето на колчета или нещо друго адекватно."

В друг сигнал оплакването е относно сметосъбирането в част от район "Обеля". Нашият потребител твърди, че боклукът редовно е събиран избирателно от служителите на почистващата фирма. "В близост до бл. 5 са поставени два контейнера за битови отпадъци. Сметосъбиращата компания изпразва само по един, като оставя отпадъците в другия. Това е предпоставка за развитие на гризачи в околоблоковото пространство", се твърди в сигнала. Има и изпратени снимки.

Проблеми с ежедневното преминаване на автомобили не липсва в ж.к. "Малинова долина". След започване на голям строеж улиците около него редовно са блокирани от бетоновози и други тежки машини. Освен от изключително затрудненото движение, потребителят се оплаква, че фирмата не е поставила никакви отклонителни или предупредителни знаци. Въпросът е такава ли ще остане ситуацията, докато не се изградят и шестте етажа на сградата?

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да предадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Тези пък, не видяха ли сутринта по телевизията как Г Марков обясни колко е чиста столицата ни сега..............
31
6
 
8
 
! Отговори
Продължавайте да преди 4 години
гласувате за ГРОБ-арите, а после не се оплаквайте от мръсотия, нередовен транспорт, некачествени ремонти и презастрояване(след получаване на подкупи от Кметицата)!
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов мандат със стара кметица! Оставете я да си спомни какво обеща преди два дни! Със сигурност ще ни изненада с други неща, за които въобще не спомена - данък сгради, такса смет!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Komunisticheskite dirijavni bulgar deputati kakto ne otivat na rabota u parlamaneta i poluchavat dirijavni bulgar zaplati, taka i vaklite gigienisti na sofiata....otivat na spa...a vii se metete sami... arividerci sofianci...dosvidanie sofianki
28
2
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
До Waffen SS Тогава нямаше кекащи и мекащи .
27
2
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
До АнонименНе знам дали някой разбра какво написа *** .
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vai, vai...mrasen armeiski komunisticheski bulgaristan teater...armeiska komunisticheska higiena u bulgaristan iok...komshuuuu, dai metla na zaem da izmetem na bulgarite!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тротоарът не е добре, но вече се оправя.
24
3
 
3
 
! Отговори
Mumunette преди 4 години
Imate 240 deputati, 190 obstinski savetnici, zasto ne chistiat?!...na vseki po edna metla i da metat... :-)...da pokaniat partizanite ot partizanskite klubove na erdoganski sabotinik...ili na kurneliiski nedelnik ...i da ochistiat za edin den...dva dena....
23
3
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Анонимен 8На маса не сядам със *** и пульо.Хората,с които сядам на маса споделят същите виждания,имащи спомени от София и страна преди години.А на вас препоръчвам някога се спуснете по Шипка от ректората,покрай Руският културен център и след него на ъгъла на Шипка и Априлов,вижте на какво прилича къщата на Георги Фингов,точно срещу Ботевата къща и след това ми говорете за красота ,чистота и зеленина
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Nema video.
21
7
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Аааа, чакайте сега да се разберем.Миналата неделя си преизбрахте Фандулкова. Значи сте доволни. Значи проблеми в София няма.Не гласуеахте масово за Мая, че била червена.Отидохте за гъби.Сега нема да ривети !
20
4
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ако трябва да съм откровен,аз съм в изпаднал в диалектическо противоречие.Все пак хората от провинцията формират част от семейният ни доход.Наследственият апартамент на съпругата ми зад кино "Изток" и този на баба ми на ул.Априлов,ни добавят някакви средства,особено този в Изток.Но колко тих,спокоен и чист беше ж-к.Ленин,чешмичките ,които бяха във всяка градинка работеха,тревата биваше косена,улиците 1 път седмично измивани,дървета подкастряни.
19
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Waffen-а е просто хейтер!София и останалите наши градове са сравнително чисти и зелени. Който твърди обратното не е мърдал от Бг. Вярно има много работа. Няма как да имаш хубави тротоари, при положение че простаците спират отгоре, същото важи за зелените площи! Често виждам да се хвърлят фасове директно от колите, на това ли са ви учили?
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мома и безработна. Аз замина сама и успях да се реализирам в професията напълно сама без ничия помощ. За съжаление в градовете останаха, ограничени и злобни хора. Радвам се, че се махнах. Аз не бих живяла в такова злобно население. Намерих си в София готини хора и с различно мислене. За нищо на света не бих заменила прованса. Не искам да обидя никого. Просто последните ми преживявания бяха много горчиви.
17
3
 
14
 
! Отговори
х преди 4 години
До Waffen SSТия плочки ги смениха за рекордно време по време на балотажа. Зад ъгъла по Коперник си седи отдавна един дълъг участък без плочки, може би се очаква нещо да изникне там, чакаме
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София може да стане прекрасна столица, но в ръцете на некадърници и крадци. Селяните са в повече.Не научени да пазят, злобни и прости. Познавам софиянци и от новите софиянци. Разликата е огромна в манталитета.Прибрах се в родния ми град. Уж среден по големина, но веднага усетих злобата завистта и дискриминацията към софиянци.Познатите на баща ми от дълги години ми създадоха неприятности и изхабени нерви.От стреса получих кръвоизлив в окото.Разбирам,че на тези познати дъщеря им е стара
15
4
 
10
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Тръгнете си братко и не ни мислете ние някак ще се оправим.Приятен ден.
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големия проблем на София е графиня Картофелия!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКато си тръгнат "гостите" ... никой не остава в най голямото село.