Багери влязоха в "Арман махала" в Пловдив, бутат незаконни къщи

Засегнатите отказаха общинските жилища предложени от властите
62
Багери влязоха в "Арман махала" в Пловдив, бутат незаконни къщи
Снимка: Булфото, архив

Местната администрация започна акция по събаряне на незаконни постройки в Пловдив.

Полиция и багери влязоха в пловдивската "Арман махала".

Сред определените за бутане има и масивни сгради.

В една от тях се беше барикадирало 6-членно семейство, което отказваше да напусне дома си. След намесата на полицията обаче те напуснаха дома си.

Акцията се провежда, след като за някои от нелегалните обекти години наред общината е водила дела и решението за премахването им е одобрено от съда преди дни.

"Трябва да бъдат съборени четири постройки. Тяхното премахване е обезпечено със заповеди, които са поне на три години. Минали са през всички инстанции, на които са били обжалвани. Общината е спечелила делата. На засегнатите са предложени общински жилища, но те са ги отказали. Не мога да кажа защо не искат да се преместят в тях", посочи Петър Фурнаджиев от община Пловдив пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Държавата забогатя, а ние не.Бутат се масивни сгради , а това са пари.Остава да бутнат и небостъргача в София. Колко му е ?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Трябва да бъдат съборени четири постройки. Тяхното премахване е обезпечено със заповеди, които са поне на три години." ... 3 години чакат, кой чакате беееее .... мачкайдържавата цирк
37
0
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ромулите си живеят в техната държава. избират си премиер от техния нюанс, че и наследник на яшар. плаща им се да дишат и да торят природата, строят си където си поискат, без некакви лелки надзорници по нещо си да чекат съответната сума да дадат едно подписче, бият по нисшите бели касти за щяло и нещяло, роби са им все пак, берат си каквото си намерят. а бе пей сърце. в гатанката се пита, булгярищанчите шо завиждат, шо в цялата си история не са се събирали повече от 50 човека тумба с неква цел ак
36
8
 
8
 
! Отговори
Pомите НЕ са проблем преди 4 години
Щетите за държавата отВетковци Баневици Бахурбахаровци и други утрепаци на прехода в които присъства само БКП възлизат на ТРИЛИОНИ левове.Обаче държавната машина ще смачка и бутне посред зима къщата на Шафкет дето едва крета и връзва двата края с помощ за 10 дица Пресата Пеевска ще тръби за простото матриал как лошото МангоТропическо ощетявало държавата.Ни дума за ТРИЛИОНИТЕ изнесени от шепа Българоубийци на ПРЕХОДА Костовици КурнелииСтанишевици Първановци ЧЕхлиЦветановци и др.животни са за Трл.
35
0
 
3
 
! Отговори
Пич преди 4 години
До За ВОЖДА"Поглед като от стомана"е баш това не върви за "вожда" вина времето "вожда" ви се ската от казармата като си изкара медицинско че има 10+ диоптъра на двете си очи
34
2
 
5
 
! Отговори
евреиския БХК преди 4 години
пак ще ни съди в Хага
33
4
 
9
 
! Отговори
За ВОЖДА преди 4 години
Сидеров е наш"та гордостСидеров е наш"а честСидеров е наше знамеСидеров е лъв, борецПоглед като от стоманаТвърди речи, ум - бръсначТой е наш'то гордо знамЧук ковашкиПръв водач
32
0
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
"Трябва да бъдат съборени четири постройки". Много пушилка за четири ромски къщи.
31
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако ви се самонастанят през зимата няма инстанция която да ги изгониспасението е да си запалиш сам къщата само така може да ги прогонишне забравяйте това е електората на управляващите независимо от боята им
30
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на фона на многото незаконни постройки в гетата в цялата страна , е само вдигане на пушилка я някой да ме светне как имат ток и вода като нямат нотариален акт или акт 16 ПОНЕвсичко това е една пълна бутафория .
29
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега тези хора къде ще живеят. Защо не са им спрели строежа на къщите още в началото?
28
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка зима в България държавата влиза в гетата и почва да бута къщи. Това вече им стана навик.Значи аз хич не ги харесвам ромите, ама кажете ми има ли по малоумно нещо от това да оставиш едно семейство без покрив посред зима. Това ако се прави трябва да се прави пролетно време.
27
7
 
11
 
! Отговори
честито преди 4 години
Развалят се гетата,и се заселват между българите защото много общински жилища има и на места където са бг квартали. ЕС отдавна призоваваше за това като мярка да се интегрират тези хора,да се заселват между нас.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, но всички незаконни трябва да се махнат, а не само ***!
25
14
 
15
 
! Отговори
Стоко преди 4 години
До 33 АнонименДа накараш някой да си помести цялата покъщнина и малки деца на студа не е хуманно, независимо какъв е той - ром, марсианец, убиец, нацист или будист. Освен това проблемът с незаконните постройки не е от тази есен и може да се реши последователно и умно, но воля няма защото както знаем, това са избиратели. Следователно къде е заровено разковничето: това са управляващите с безумните им хаотични политики ''подкрепени" от слаби институции.
24
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтокоА кога? Тези 3 години обжалват! Да не е лятото. Да не е преди избори. Да не е на пълнолуние.......
23
14
 
26
 
! Отговори
Стоко преди 4 години
Бутайте незаконните постройки, но с какъв акъл го правите посред зима?
22
12
 
15
 
! Отговори
mango преди 4 години
чче ми бутате къщаа ама друг път,гласувал съм за герб,не мое ме пипнете..
21
2
 
60
 
! Отговори
Ми преди 4 години
естествено че няма да искат общински жилища. Нали макар и минимален наем плюс ток и вода трябва да се плащат. То свикнало само да бере!
20
2
 
30
 
! Отговори
Стига преди 4 години
с тая КТБ бе, ромозащитници и НЕбългари! Там тези с влоговете и то над определена сума бяха ощетени. А за над 30г живот от един етнос на гърба на друг, щетите за обиновения РАБОТЕЩ и ПЛАЩАЩ данъците си българин са неизчислими!!!