Синя зона: Габровци вече ще си плащат за паркиране, не е виц

Ако паяк вдигне кола, ще струва 50 лв. плюс 2 лв. за всеки час
11 дек 2019 12:18, Красимир Ангелов
31
Синя зона: Габровци вече ще си плащат за паркиране, не е виц
Снимка: Булфото

Зона за платено паркиране на автомобили в центъра на Габрово ще бъде въведена от общината през февруари. Предвидени са 640 паркоместа, от които 40 ще са за хора с увреждания, съобщи Рачо Илиев, управител на общинското предприятие "Паркиране и репатриране".

Така наречената "синя зона" ще работи всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа, а през почивните и празничните дни няма да функционира. Цената за един час паркиране на автомобил в зоната ще бъде 1 лев, уточни Илиев.

През периода на въвеждане на платената зона нарушителите няма да бъдат санкционирани или вдигани от "паяка", а ще бъдат предупреждавани чрез стикери. Плащанията в "синята зона" ще се извършват чрез SMS, талон или паркомат, като целта е проверяващите да не работят с пари, за да не се създават условия за корупция.

"Синята зона" ще бъде въведена на два етапа. Първоначално тя ще обхване района между Горнокрайския мост на улица "Николаевска" и сградата на полицията на улица "Шипка", след това в нея ще бъдат включени улиците "Съзаклятие", "Скобелевска" и булевард "Априлов".

Наказателният паркинг ще е до сградата на бившия Текстилен техникум в Габрово, като за него ще се плаща 50 лева, плюс 2 лева за всеки час престой. Габровци, които живеят в зоната на платено паркиране, ще имат право на абонамент от 10 лева месечно.

Новосъздаденото общинско предприятие "Паркиране и репатриране", в което сега работят четирима специалисти, ще има екип от 19 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ами хората ,които живеят в тези райони ,как ще си паркирват колите ,ако няма къде на друго място
24
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
То никъде не пише ,от кога ще бъде точно това ,нито колко време ще е този гратисен период без глоби ,нито пък как се изпраща този смс
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ami turisticheski parking imat li?
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То надземни не направиха, ти за подземни бленуваш, 28.С толкоз опапана народна пара, вместо да пазаруват самолети - бараки, дето нито сме ги видели, нито някога ще ги ползваме, вместо да плащат милиони на дупетати и шефове на какво ли не, да бяха направили инфраструктура на държавата.
21
4
 
3
 
! Отговори
Япония преди 4 години
До Анонимен 16....Пари, пари трябват за подземни паркинги и КОПАНЕ. Ти ще копаш ли?Имало машинин за копане.Ами за тях трябват също пари, защото червените ще кажат-,,НИЕ паркинги не ядем, нито асфалт"!
20
2
 
10
 
! Отговори
27, преди 4 години
Калпави и добри шофьори има навред.Обаче не това е темата.Или в училище не са ви учили какво е "тема",или вие сте завършили по милост,"гражданино",27....Не съм против да се таскуват шофьорите,когато паркират там,където е много оживено. В центъра на Габрово през деня няма място за паркиране, наистина.Но то е понеже общественият транспорт на града от години е пълна п о м и я /И стига сте цензурирали,истината не можете да я скиете!/.Ако имаше нормален градски транспорт, нямаше всеки да е с кола
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-калпавите шофьори са от Габрово.Надминават дори и тези от Аскю-ю-ю-ю!
18
2
 
9
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
А кога ще започнете да цензурирате гербаджия, понеже е гнусна дума, по-гадна от псувня
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предпочитам да си платя за нормален паркинг, но в Габрово лев не се заделя за такъв, само очертаха улиците, че е по-евтино и толкоз.
16
2
 
15
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
То в Габрово заплатите са по 500 лв. Няма работа, няма млади хора, пълно е с индиянци. Кой ще я плаща тази зона, като може на 100 метра да си спре талигата на тротоара. Поредната бедомислица
15
4
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Не са те подготвили добре от Позитано. В Габрово ДПС не вирее.
14
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Сега чакаме да почне да расте синята зона на Габрово.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и в други градове, села и поляни.
12
1
 
7
 
! Отговори
немабизнеснемапари преди 4 години
оплачете се на архиерей Агоп Саркисян .
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
габровската кметица построи мост за 2 млн, който не струва и на половина. Изпълнените проекти са със сериозни пропуски, т.е. и там парите са "усвоени" на 1/2 от правилните хора и 1/2 от фирми на дпс и герп. Ако продължи да се отчита по подобен начин, поста и е гарантиран - до живот.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормалните държави платените зони са последното, а не единственото нещо, което се прави за паркирането. Колко подземни и многоетажни паркинги е направила общината преди да въведе тази платена зона? Направила ли е общината всяко възможно за паркиране място на паркомясто, асфалтирано и очертано, както е в нормалните държави?
9
3
 
17
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
в подредените страни въвеждат синя зона, като преди това преасфалтират, ограничат достъпа до пешаходни зони и градинки, пък вземат и закопаят 100-200 паркоместа. А в БГ - отиваш на варненския битак и имаш платен паркинг , който се състои от 500кв м осеяни с дупки и строителни отпадъци,
8
25
 
4
 
! Отговори
Е ооооо5% преди 4 години
Отново червен рев. Синя зона има в много градове малки и големи в ЕС. И ...цената не е висока. Дори глобата.Българска ни работа. Все критикуваме, но в ЕС спазваме правилата.
7
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Пълна безмислица.Екип от 19 души ,разходите за заплати и осигуровки и разни данъци,ще излязат,не по малко от 800-850 лева на човек или 16-17000 лева общо.Значи трябва Общината да събира поне 1000 лева на ден за да има минимум печалба.Има и други опции за паркиране.А при желание,ако не е необходимо може и пеша.
6
1
 
26
 
! Отговори
Габровец преди 4 години
Синята зона ще си стои полупразна, а всички околни улици и улички извън нея ще заприличат на Бейрут - бараки върху тротоарите, пред входовете, в бившите зелени площи и т.н. Освен това габровецът предпочита да не дава лев за паркинг, а да обикаля докато намери "безплатно място" и междувременно да изгори повече бензин, отколкото струва час паркинг.