Вадим нови лични карти догодина, МВР се готви за опашки

От службите са взели мерки за улесняване на процеса
20 дек 2019 09:47,
31

Над 2,2 млн. души подменят личните си документи догодина. За да се избегнат опашките от чакащи от МВР наемат допълнително служители, които да обслужват гражданите.

През 2019 г. издадените лични документи са над милион. Догодина обаче те ще скочат двойно. За да не губите време и нерви в опашки пред гишетатата от МВР апелират да не чакаме последния момент или летните месеци, а да подаваме заявления по-рано. От службите улесняват процеса отсега.

Още по темата

"Там, където сме предвидили, че очакваме струпване, се откриват повече работни места и се предоставя допълнителен щат повече. Към момента са отпуснати до Нова година 80 допълнителни служители, като се предвижда за 2020 г при наличие на финансови средства да се отпуснат още 169", заяви директор на ДБДС пред Bulgaria ON AIR.

През 2020 г. дирекцията на МВР ще започне работа по направата на нов модел лични карти с електронен идентификатор и биометрични данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
10
 
! Отговори
гост преди 4 години
А както обикновено, заглавието няма нищо общо с матряла.
6
5
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
Пак мангизи искат герберастИИте.Не се налапаха,не се накрадоха.Алчност.Бройко Отворков иска още да УСВОИ.Дали успява да отдели всичко погълнато?Колкото по мълчите,толкова ...по навътре ви влиза свободата,отзаде
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От къде ги вадите, от джоба ли?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адяяя на бойкитяяяя!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми аз първо, че нямам парички, второ няма и време да идя до тм дека ги даати картити. Ко толкис има с ми га пратити по пощата?
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, такъв проблем ще се появява периодично на всеки 10 години. Няма ли поне един дето носи фурашка, да се понапъне мъничко поне и да роди някаква мисъл?
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемите в МВР, относно организирането на смяната на документите се прехвърлят на гражданите. Обективно погледнато това е една рутинна операция, която не би трябвало да е такъв голям проблем. Обаче, ако организацията е лоша, това ще генерира загуби за държавата, тъй като милиони ще висят по гишетата и ще се нервират. В същото време виновниците за тази каша, ще събират такси за експресни поръчки и ще се оплакват непрекъснато