Купуваш винетка за 517 м, ако ли не - плащаш глоба

Таксата е за пътя между Троян и Плачковци
Обновена: 10 яну 2020 15:52 | 10 яну 2020 15:44, Камелия Цветанова
35
Купуваш винетка за 517 м, ако ли не - плащаш глоба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Градовете Трявна и Плачковци са в една община и са в непосредствена близост. Досега не им се е налагало да плащат винетка, за да изминат разстоянието от едното населено място до другото, което е 517 метра.

От вчера обаче реалността е друга, съобщи БНР.

Според кмета на Плачковци Борислав Борисов ситуацията е абсурдна.

"Ние да си преместим табелите, ще се опрат гръб в гръб. Тогава и за 1 метър ще ни накарат да плащаме винетки. Хората са били спирани, че нямат винетка, а ние сме една община. Училищният автобус също трябва да има винетка. Населението ни е застаряващо и пътуват по веднъж на седмица на пазар", оплака се той.

Агенция "Пътна инфраструктура" уточни, че за този третокласен път се дължи пътна такса

"Ползвателите на пътя може да не заплащат винетна такса за въпросната отсечка, само ако бъде категоризирана като урбанизирана територия. Това може да стане с решене на Общинския съвет за промяна на устройствения план", коментирах от АПИ пред БНР.

Проблемът е наследство от предишната власт, но е решим, увери кметът на Трявна Силвия Кръстева. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: винеткаапиТроян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
28
 
7
 
! Отговори
ИВан преди 4 години
И при нас ако направят данъците по 45% и тук няма да има толкова такси. Все пак от някъде трябва да има бюджет. Само по време на социализма е било " безплатно". Време е да се изкорени това мислене на хората, че някои трябва да им дава безплатно нещо, защото еди какво си (били 500м и тн.) Не стига, че почти не се плащат данъци, половината население е в сивия сектор ами и такси да няма. Еми това е нереалистично, както и да бъде погледнато.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Проблемът е наследство от предишната власт" - това е девизът на ГЕРБ. Виновни са им предишните кметове, че не са придвидили как в бъдещето тиквенците ще налагат такси на 3то класните пътища отгоре на пътният данък, такали?Мислят си че сме *** или просто наистина не им пука, немога да разбера? Това е гавра.
10
4
 
14
 
! Отговори
поглед преди 4 години
Ъм на пешеходци и велосипеди нали не искат винетка. За какво ви е да цапате тоз хубав въздух там.
9
4
 
26
 
! Отговори
Прованса преди 4 години
Тогава шопите да плащат за северната скоростна не само винетка ами тол! *** и държавата за едни майка за други мащеха.
8
5
 
8
 
! Отговори
До коментар 1. преди 4 години
Не сте съвсем прав - данък МПС плащате , 'щото го притежавате, а минутка си купувате , ако решите да го карате........Има логика - перверзна е , но я има ! ! ! Или не....??!!!
7
0
 
42
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Никой ли не прави разлика между Троян и Трявна ?
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимко преди 4 години
Таксата е за пътя между Троян и ПлачковциГрадовете Трявна и Плачковци са в една община и са в непосредствена близост.Троян или Трявна последно ? ? ?? ? ? ? ? Неграмотни сте !
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 517м ги поддържа държавата и за това се плаща винетка. Нали не карате 517м през полето?Интересното е, че къде по-богати държави от нас имат винетки/толове само за магистралите и определени първокласни пътища. Второкласните, да не говорим за третокласните, са без пари. А ние и толове скоро ще имаме.
4
18
 
8
 
! Отговори
ае стига глупости преди 4 години
Дези да не се движат единствено по тези 500м? На друго място не тътуват? Измислени новини.
3
1
 
33
 
! Отговори
dread преди 4 години
Имам познат, който го глобиха, защото беше отишъл да зареди колата без винетка до една бензиностанция, която е на 50 м. след табелата на града. А това му е най-близката бензиностанция до вкъщи.
2
13
 
16
 
! Отговори
Нормално преди 4 години
Купуваш винетка за 517м . И не само там и други такива места има - за 2-3 - 5 километра винетка. Сещам се за няколко такива.Това е защото общинското задължение свършва при табелата за край на града. На съседната община също. Тези 517м ги поддържа държавата и за това се плаща винетка. Нали не карате 517м през полето?
1
5
 
35
 
! Отговори
Най-смешната преди 4 години
държава !!Абсурд след абсурд.Данък МПС плащаш веднъж после винетка си купуваш да платиш за същото, за което вече си платил за да ползваш!!!