Улица "София" във Варна с нови изрисувани с графити фасади

Млади автори борят сивотата на града с колоритни идеи
13 яну 2020 09:45, Петя Славова
1

Любопитни рисунки освежават градския пейзаж на Варна. Идеята е на млади художници от Велико Търново и Перник, които правят стрийт арт и придават нов нюанс на сивите сгради в морския град

Така от известно време някои от сградите са преобразени с великолепно изрисувани с графити фасади. Пример е улица "София", която се "сдоби" с нов облик.

Авторите Невена Лефтерова, Нина Ковачева, Евгения Лефтерова и Николай Атанасов превърнаха скучните и сиви сгради в изящни картини и вдъхнаха нов живот на старите блокове, предава Bulgaria ON AIR.

Само за седмица и с помощта на доста литра боя художниците изобразиха ежедневни ситуации в изкуство. Стенописите са част от проект на Община Варна за обновяване на градската среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Графити изкуството може и има своята хубава страна и тя трябва да се използва и показва. Хубаво би било и да се намери място където да е позволено на хората които могат да се изявяват. Безцелното драскане по фасадите на имена и някакви лозунги не е приятно ито за оното нито за душата.