Галиче е краен случай, истинският проблем е с насилието в училищата

В училищата има психолози, но липсва обратна информация
22 яну 2020 09:45, Ния Христова
16
Галиче е краен случай, истинският проблем е с насилието в училищата

Вземат се мерки срещу детската престъпност и по-строги наказания за непълнолетни извършители на престъпления, съобщи Bulgaria ON AIR. Темата започна пак да се коментира за пореден път в обществото след зверското убийство на Андреа от Галиче, която беше заклана от 17-годишният Аксел. Престъпниците под 18 години се увеличават, но обществото има шанс за реакция.

"Галиче е доста краен случай, проблемът е, когато говорим за насилието, което е доста разпространено в училищата", коментира Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

Има компроментация с моделът на училищата, обикновено трябва да има специализирана прокуратура.

"Често в училище има психолог, но няма обратна информация какво се случва с тези деца, които са били периодични извършители на насилие", добави още Безлов.

"Сложно е да направим оценка заради демографските данни, колко деца живеят в Западна ЕВропа, колко се раждат там. Много неща не знаем... Една от големите теми е какъв процент от малцинствата в момента живее в страната, не знаем кой къде е и колко да", добави той.

При телефоните измами пък се наблюдавала промяна заради алгоритмите за контрол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1-цитат:"Престъпниците под 18 години се увеличават, но обществото има шанс за реакция." Това ме радва, защото (добре помня!!!) преди Сакралния 10-ти Ноември ОБЩЕСТВОТО НЯМАШЕ ШАНС ЗА РЕАКЦИЯ. 2-цитат:"насилието, което е доста разпространено в училищата". ДОСТА, ДОСТА - колко да е ДОСТА? Преди Сакралния 10-ти Ноември Е-хххеееее, знаете ли колко много ДОСТА беше??? 3-цитат:"Галиче е доста краен случай"... НАПЪЛНО ВЯРНО!!! В архивите след Сакралния 10-ти ще видим ДОСТА НЕ ТОЛКОВА КРАЙНИ СЛУЧАИ !!
11
0
 
2
 
! Отговори
Прав е г-н Безлов.. преди 4 години
.. убийството на момичето в Галиче е дреболия, не си струва да му обръщаме внимание, нали така?
10
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Пазара е пълен с банани .
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има компроментация с моделът на училищатане знаем кой къде е и колко да", добави той.Потресаваща неграмотност!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички проблеми са истински и трябва да им се обръща внимание. Това да се спори кой проблем е по-по-най е ганьовски синдром и като чуя човек така да говори ми се дохожда до тоалетна направо...
7
2
 
5
 
! Отговори
Надия Климентова преди 4 години
Истински проблем е насилието в семействата върху децата, незачитането на личностно достоинството при отглеждането на дете. Родителите имат нужда от подкрепа и обучение как да се справят във всекидневни ситуации като проявяват уважение към най-малките членове на семейства.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Училището пари не им дава,но американските булшитове им показват нагледно какда ги спечелят наркотици,рекет,грабежи ,проституция ,убийства.Как да се справятс това учителите и семействата след като облъчването е денонощтно ,дори и църкватав тоя случай няма да помогне.
5
2
 
14
 
! Отговори
н.в. преди 4 години
В училищата има насилие и учителите не могат да се справят с агресивните деца. Те тормозят съучениците си физически, вербално и с лошата си дисциплина в часовете, когато пречи на тези, които искат да се учат. Педагогическите съветници никога няма време за пряката си работа, защото директорите ги товарят с несвойнтсвена за тях работа /задължения на директора/, разработват проекти, пишат седмична заетост, правят различни списъци, пишат доклада на директора, подготвя документи за инспектурата и кае
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като по телевизиите текът филми като "Под прикритие" и "Наркос" какви моделиискат да следват подрастващите.Всички малчугани искат да станат като Джаро,ПаблоЕскобар защото телевизиите ги превръща в супергерои и убийството като таковасе превръща като начин за успех и себедоказване ,че си мъжкар.
3
2
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
До 4Кой от какво се интересува-това и вижда ...!
2
2
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Прага на пълнолетието да са се свали до 15 години и всички да си понасят наказанията при престъпления,а не само с условна присъда или пробация и хайде да не се вкарват в затвора,щото държавата трябва да ги храни там,па й е много скъпо...нека правят престъпления ,а съдиите и прокорорите да са на + с тези престъпници.
1
1
 
23
 
! Отговори
Един преди 4 години
Училищата имат нужда от възпитатели. Когато някое превъзбудено хлапе тръгне да се прави на мъж, се вика възпитателя да му сплеска бyшoна. Проблемът - разрешен.