81% от пътищата в селските райони имат спешна нужда от ремонт

Пътищата до туристически забележителности в окаяно състояние
Обновена: 23 яну 2020 08:17 | 23 яну 2020 07:00,
61
81% от пътищата в селските райони имат спешна нужда от ремонт
Снимка: БГНЕС

Повечето от пътищата, които водят до туристически атракции и забележителности в селските райони са в лошо състояние. Така природните, културни и исторически забележителности стават по-трудни за достъп и това пречи на развитието на малките общини, пише в анализ за състоянието на селските райони.

Близо половината от всички 19 500 км общински пътища са в лошо и незадоволитено състояние. Като 29% от шосетата в селските общини са в лошо състояние, което според категоризацията, направена от пътната агенция, означава, че липсват поне 50 на сто от първоначално положения асфалт, а дупките са една до друга, гласи анализът. Други 21% от селските пътища, поддържани от общините, са в незадоволително състояние или с други думи – между 30 и 50 на сто от настилката е повредена.

Още по темата

В задоволително състояние с до 30 на сто пукнатини и ями в асфалта са 25% от пътищата, пише "Труд". Само една пета от шосетата в селските общини са в добро състояние, което всъщност означава, че едва 10% от асфалтовото покритие е нарушено.

Отлични шосета, без нито една дупка, са само 5% от селските общински пътища, пише още в анализа. Но в документа се отчита подобряване на инфраструктурата в малките населени места. С 94 км. са се увеличили шосетата с настилка в селските райони за периода 2014-2018 г. Най-големите положителни промени са в областите Добрич, Видин, Пазарджик, а най-негативните са в Хасково, Кюстендил и Благоевград, пише в анализа.

С над 5 отлични пътни отсечки могат да се похвалят общините Трън, Троян, Крушари и Свиленград, а в 64 общини има поне едно шосе без дупки. Общо 81 на сто от пътната мрежа в селските общини се нуждае от ремонт, като едва за 18 на сто от тях вече има изготвен проект как това да се случи, пише в анализа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** като /ако / дойде на власт да ги ремонтира - ''Асфалт не се яде ''
17
2
 
24
 
! Отговори
Един преди 4 години
Няма пара за пътищата в селските райони, парата отива за магистралите. Поне така твърдят гербавите. От друга страна АМ Тракия трета година стои отганичена на 90km/h и ремонт няма. Та възниква въпроса: "Баце, къде е парата ве?"
16
2
 
21
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
В държавата на мутрите и 19% добри пътища са много, тепърва процентът ще намалява, а кражбите от ремонти и проекти ще се увеличават!
15
1
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Къде във региона на Видин са ремонтирани пътища и кои по-точно???Пътят от Видин през Кула до сръбската граница например и отклонението за съседни села като Киреево особено ремонтирани ли са случайно едва ли не???
14
2
 
22
 
! Отговори
ss преди 4 години
кви магистрали кви 5 леа, има ограничение от 90 км заради лошата настилка, иначе магистрала, простотия...че и глобяват ако караш отгоре
13
7
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Бойко построи магистрали . Селските пътища ги оставя на Корнелия.
12
0
 
17
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Значи се очаква скоро усвояване на пари за ремонт на пътища.Някой ще си вземи нов джипец.
11
3
 
20
 
! Отговори
Ай стига бе преди 4 години
Ами нали онова некадърно плямпало Борисов 11 години гради пътища и сега се оказа, че май само е крал парите за тези пътища.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** отпуска 2 млрд лева за селски пътища само на 1 фирма.Започват бонусите
9
2
 
28
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
А ако някой си мисли ,че имаме и магистрали ,по добре да се гръмне !!
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шосета няма, но винетки за тях има... Стабилност по български :)И всички си траят и търкат билетчета.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце разсмя оня ден Иванка и ще докара вода в Перник от Охридското езеро, вие клатите стабилноста с тая статия.С къв акъл прайте тия неща
6
5
 
22
 
! Отговори
ha преди 4 години
Сакън. Веднага махнете статията, че ако я види бойко борисов и ще ви уволни всичките и ще ви закрие сайта. Всички пътища, според него са в перфектно състояние. Махнете статията, че да не загазите.
5
4
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
"Хоталич" в Севлиево си личи,как са дадени пари да е асфалта до края на пътя за крепостта,а той свършва просто до вилната зона.От там нагоре,гуми да са ви здрави.И всичко е краднато...А сигурно по проект пътя е до крепостта.НА Боров камък,парапетите са дървени и са на 20 години барем...И там е с проект гепано.До утре мога с примери,че обикалям...И на всяка табела пише Wi-Fi ,aма ша има да взимаме.И там са откраднати парите!!!Всичко е открадното при ГРОб.Всичко!!!
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите най обичат аварийни, бедствени ситуации и спешни ремонти. Там са парите. Крадат като разпрани.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратери по пътищата и няма вода, с ГЕРБ стигнахте чак на Луната.
2
1
 
3
 
! Отговори
Димов преди 4 години
В кои райони?!? Че не се разбира от заглавието..
1
11
 
7
 
! Отговори
Справедлив преди 4 години
По селата масово карат без номера, а какво остава за винетки! Т. е. хората там не си плащат достатъчно за да им оправят пътищата.