Кораби на НАТО акостираха във Варна, превърнаха се в атракция

Остават на морската гара в града до понеделник
74

Кораби на НАТО акостираха на морската гара във Варна. Те са от Втората постоянна противоминна група на Алианса и ще привличат погледи до понеделник. А днес варненци и гости на града можеха да се качат на борда им и да ги разгледат отблизо.

В състава на групата са кораби от Военноморските сили на Румъния, Германия и Турция. България е представена от базовия миночистач "Прибой" където се изви и най-дългата опашка от чакащи. В слънчевия ден десетки решиха да разгледат отблизо натовските кораби, съобщи Bulgaria ON AIR.

Сигурността беше затегната. Желаещите да се качат на борда бяха проверявани от Военна полиция. Някои бяха впечатлени от гледката, други не толкова.

Корабите са тук на рутинно посещение. Целта на съвместното плаване е да се подобри сътрудничеството при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО.

Също така и да се развие военната готовност на участващите сили и да се допринесе за морската сигурност в Черно море. Командир на групата е капитан ІІ ранг Валентин Влад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: НАТОВарнакораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
19
 
! Отговори
НАТО преди 4 години
ни дава "гаранция", че интересите на ФЕД(ФАЩ) да изкупува световните активи с фейк доларес без покритие са защитени. Не са защитени *** по света и техните деца и децата на техните деца. Е и у нас има туземна прослойка, която е платена да ни държи в тази зависимост.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не е казал, че щом сме в НАТО, непременно всички други са ни врагове и едва ли не трябва да сме във война с тях. Престанете да правите подобни умозаключения вече. Пък и пиkливите миночистачи, не са нападателни кораби. Най-много някой прашасал макаров да изкарат.
30
5
 
25
 
! Отговори
А къде са преди 4 години
руските подводници, под корабите ли? Тези кравари ще ни запалят чергата, вчера за руски шпиони фъфлеха, днес корита домъкнаха, но това няма да е безкрай, накрая ще им подпари под краката. Забравиха как лазиха по палубите на тези корита, когато руски изтребители летяха над главите им. Пак ще го изпитат това, дано да си носят памперси, че иначе ще о..*** морето!
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плашим руснаците с близо 40-годишния миночистач Прибой, построен от съветската корабостроителница в Петрозаводск през 1983.
28
13
 
23
 
! Отговори
Бойко разсипника преди 4 години
Тази игра на котка и мишка с руснаците , не е добре за интересите на България. Натовските кораби цял народ знае , че не са атракция и не дейте да ни втълпявате простотии защото народа ни никога няма да се обърне срещу Русия ! Явно е само едно - Борисов даде страната ни за пушечно месо, място на което наглите страни от НАТО, да проправят своите интереси и това е явен знак за провокация. Съюзници сме с тях , защото Бойко е продажник. Не може да сме съзюзници с НАТО ( Турция ) и вграгове с Русия
27
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли с новите събития, или още ви е трудно?
26
13
 
11
 
! Отговори
хахах на майка ти преди 4 години
да, значи като идват съюзници - това е лошо, щото враговете ни може да ни сметнат за мишена... виновни са съюзниците, а не враговете ни... русия ни е нападала два пъти през 20ти век без причина, последният път, защото не се радвахме на съюзниците си, ни поробиха за 45 години... айде да си пиете хапчетата, ***
25
9
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ми, те и индианците първоначално са се радвали като нас на дрънкулките и "огнената вода", която янките са им занесли ...После всички знаем какво стана с тях ...Така че не предлагайте една тъжна новина като нещо положително.Тези кораби не носят мир и спокойствие, както се опитват да ни излъжат ...Точно обратното.Те са мишена на отсрещната страна оттатък Черно море ... Правят мишена и нас.Бойко лъжлив Борисов обепаваше лодки и платноходи, а докара войната в Черно море.Това са фактите.
24
14
 
10
 
! Отговори
Toto преди 4 години
Сега руските жрици на нощта във Варна ликуват, печелят "омразните" американски долари, а някои може би се надяват да ги наемат за чистачки на корабите.
23
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28Се ми е там кога е било. Минаха ли през патрула на САЩ? Не минаха. Няма и да минат. Единствената държава победила Японската империя и Хитлер в рамките на 2 години. Такива като тебе пишман войници от соца, ще падат, като круши срещу армия като на САЩ.
22
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су24 ако реши да мине над тоя кораб, ще цопне Като су27 в Турция с клюна надолу.Единствената причина да не пада е умствено напредналите хора на кораба,които не се подават на пияни провокации.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Имаш грешка !Контакта с колоната е била преди доста време !Поне чети !
20
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Памперсите оня ден показаха среден пръст на руския конвой :) Малко преди това думнахаа великия генерал терорист пред очите на целия свят :) Единственият памперс тук си ти. Човека, без нито една война и военна мисия.
19
7
 
12
 
! Отговори
komitataе в политика преди 4 години
има голям интерес чух и от марсианските колонии ама от такава мощ били впечатлени че ги дострашало да дойдат особенно от наши миночистач имало и други ибрици да го посетят ама не дошло ред щото ги зареждали днес с памперси за утре щото две ядрени подводници си щъкали н а Русия близо
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще береме ядове."НострадамЕ за теб остават краставиците рано сутрин за бране.
17
22
 
16
 
! Отговори
Реставратор преди 4 години
С приемането на България в ЕС българите най-сетне намериха своето място като нация, а русофилите-продажници се мъчат с всички сили отново да я върнат в рускотурската империя.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
16
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите бълват змий и гущери.Толкова желание да направят България съвецка губерния, а ето, че тя посреща НАТО във Варна !Направо да се гръмнат от мъка !
15
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги с Европа, винаги с НАТО, никога с руския Гулаг !
14
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18За теб специално ще поканим димящата гемия Кузя ама нека рашаните първо я позакърпят...
13
9
 
32
 
! Отговори
Ахил преди 4 години
Ако помните!!!Как Боко се биеше като *** в гърдите и се кълнеше,че бреговете на нашето Черноморие ще са само в плажове и атракции.А по пристанищата само яхти на туристи.Продажник долен.