Ангелкова: Българският туризъм е с високо качество

Целеви пазари са Русия, Великобритания, Германия...
28 яну 2020 14:40, Анисия Иванова
52
Ангелкова: Българският туризъм е с високо качество
Снимка: Министерството на туризма

"Българският туризъм става все по-конкурентен заради високото качество на предлаганите услуги и голямото им разнообразие. Изтеклата година бе изпълнена с много предизвикателства и белязана от фалита на най-големия британски туроператор, но въпреки това секторът продължи да дава устойчив принос за икономиката на страната“.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща в Брюксел с Карлес Мосо, заместник генерален директор на Генерална дирекция "Конкурентоспособност“ в Европейската комисия, съобщиха от Министерството на туризма.

"Европа продължава да бъде водеща туристическа дестинация в света, но е необходимо да развиваме постоянно нейния потенциал“, подчерта министър Ангелкова.

Двамата събеседници обсъдиха ролята на отрасъла за устойчивото развитие на европейската икономика – туризмът генерира 10.3% от БВП на ЕС и създава над 27 млн. работни места. Коментирана бе и важната роля на новите технологии и дигитализацията за туристическата индустрия.

"Създадени са изключително полезни приложения за туризъм и те трябва да са в помощ на все повече туристи, търсещи нови обекти и непознати места", отбеляза министър Ангелкова.

Тя се спря подробно на обявения през миналата седмица от Министерството Механизъм за насърчаване на организирания туризъм чрез реклама. Целта е запазване и разширяване на позицията на България като търсена дестинация чрез повишаване ефективността на маркетинговите дейности и стимулиране на директните продажби на туристически пакети.

Целеви пазари по проекта са Русия, Великобритания, Германия, Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а бюджетът му - 15 млн. лв. с ДДС. Резултатите ще се отчитат на база реализирани нощувки в местата за настаняване, включени в Единната система за туристическа информация, която институцията въведе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
11
 
! Отговори
кадрите преди 4 години
Имаше ПУЦ-ове и ВУЗ-ове за кадри! Къде заминаха?
19
0
 
17
 
! Отговори
мина онова време преди 4 години
До ХахахаНяма го девственото черноморие! Всичко е застроено! Капан за пари!
18
0
 
16
 
! Отговори
Спортен маниак преди 4 години
Тази да си гледа конните надбягвания и да не се прави на много умна. ГЕПАджиите всички до един са за БЕЛЕНЕ да копат с мотиките бг зарзават!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ми беше колежка едно време.Страшна интригантка!
16
0
 
20
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Teзи от ГЕРБ на психотест да отидат,това са психически отклонения.КОЙ ще дойде в най бедната страна в Европа,на фекално море,свлачища,лоша инфраструктура,БДЖ -от 1955г.,разбойници от роми по селата и магистрали краде се навсякъде.Какви глупости дранкат да не говорим за зимните лифтове и писти.Богатия да отиде при бедния на ваканция никога.Нямаш имидж министре Ангелкова,няма сервис и персонал,лоша храна.
15
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
това е гавра
14
0
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Няма мозък, на пък като беше САЩ се снима с Том Круз жената...
13
0
 
20
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Министър кон пак изцвили някакви алабалистики и как са е изтипосала за снимка с някакъв големец от Европата....въййй, сакън да не са изложим пред чужденците.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще спрете гюрлутиите след 22-23 часа в курортите?
11
1
 
21
 
! Отговори
Гуде преди 4 години
Такива туристи дето купуват захар и домати от лидъл и ползват безплатен ток за да си правят лютеница Македонски граждани са страшно високо качество!!
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да реша кое е по-зле, прическата или пуловерчето
9
1
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Бе тя много добре си има хабер от качество, щото обикаля света на наш гръб, ама така и отърва да говори!
8
0
 
20
 
! Отговори
! преди 4 години
Нема такава убавица, ни съ удържам! Дет убава, ам чи и умна!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скрихте ли тръбата от Созопол преди да ги приказвате тези врели некипели? Миналата година от какво ли нямаше поразени - легионели, бълхи, бесни кучета, само коремен тиф дето нямаше....страшно качество. А отделно и екшън им предлагаме на посетителите - стрелби, бомби. Само ловен туризъм ни оправя нас с отстрелване на мутра като топ предизвикателство.
6
0
 
15
 
! Отговори
az преди 4 години
Тази какво смерчи бе?!?!
5
18
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Верно е Черноморието ни е Земен рай.Плюят го само ***, дето не са го виждали.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега, като сравните качеството в Афган истан, Пакистан, Таджикистан и Сомалия ... да, налият е направо номер 1.Молете се да няма сравнение с нормална западна държава че тотава падаме на дъното автоматически.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много лаете срещу руснаците а ги чакате като туристи , по големи полуидииити от бг племето няма
2
0
 
22
 
! Отговори
хъ преди 4 години
и язовир Стуедена е пълен до горе. Чак прелива.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаш хабер от качество