София, Пловдив... Грипната епидемия настъпва

Девет общини в Благоевград също обявиха епидемията
28 яну 2020 08:23, Александър Попов
4
София, Пловдив... Грипната епидемия настъпва
Снимка: БГНЕС
От днес в София-област, в Пловдив и в девет общини от област Благоевград е обявена грипна епидемия.
 
В София заповедта за обявяване на грипната епидемия дойде след среща между областния управител Илиан Тодоров и директора на РЗИ – Софийска област д-р Александър Златанов, на която стана ясно, че през последната седмица случаите на болни от грип са нараснали на 207 на 10 000.
 
Във връзка с обявяването на грипната епидемия от Столичната областна управа призовават да не се провеждат масови мероприятия, а учениците да избягват посещения на места, на които се събират много хора.
 
От вторник грипна епидемия е обявена и в Пловдив и 9 общини от област Благоевград от 28 януари, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
 
Тя важи за общините Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански, Петрич, Разлог, Банско, Белица и Якоруда.
 
Грипна епидемия ще бъде обявена и в Смолян, Добрич, Балчик и Генерал Тошево.
 
До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: грипна епидемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от мафиоти преди 4 години
Децата в ясли и градини традиционно се поразяват чрез хлор токсични бойни отровни вещества подавани като уж дезинфектанти..Причиняват трайни увреждания след неправилно лечение вкл бронхити,пневмонии,астма,диабет,левкози,развалени зъби..Последните години децата с е тероризират с дигитално холограмни видео терористични техники внедрени с милиарди ограбени от народа въпреки забраната на КОнституцията
2
0
 
1
 
! Отговори
АМАН от мафиоти преди 4 години
Тази година мед мафията удари милиони чрез нарочни видео реклами излъчвани по телевизиите . Облъчването бе режещо. Жертвите секунди след преоблъчване от екраните получиха увреждания. МНого се само лекуваха бързо вкл със смяна на дрехи къпане и разходки на чист въздух в паркове и градини..Колкото много и по хронично болни има толкова мед.мафиотите повече милиарди крадат от БЪлгарския народ вкл чрез лекарства и консумативи. плаща се на корумпирани лекари..за продажба на тн лекарства чрез рецепти
1
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
"а учениците да избягват посещения на места, на които се събират много хора." Само вижте как се събират на приземния етаж на фонтаните на НДК или в МОЛ-овете!