Сив сектор при пазара на вино

Затова пък изнасяме около 65 милиона литра
13 фев 2020 21:09, Петя Славова
25

Пазарът на вино алармира за сив сектор. На места той достига до 10 на сто, според данните. В същото време България изнася около 65 милиона литра вино за чужбина, съобщава Bulgaria ON AIR.

Най-голям износ регистрираме за Полша, следвана от Румъния и Чехия. Родна продукция отива и в Северна Корея, Бразилия, Куба, Австралия и други.

За сивия сектор и нелоялната конкуренция на пазара на вино у нас разговаряхме с Благой Русев, заместник-председател на Асоциацията на независимите винари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
yme преди 4 години
Сивият сектор движи света. "Белият" се държи от мутри под протекцията на фашистки закони.
10
0
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Може да купуват наливно и да го бутилират в Чехия.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синьт ми живее в Чехия и съм обиколил немалко техни магазини със специална цел-търсене от любопитство на българско стоки. В два супермаркета ,сред стотиците бутилки от над 10 държави, намерих само два вида български вина от две фирми. Не ми е ясно как така толкова българско вино се изнасяло за Чехия. В специализираните магазини за алкохол не открих български напитки.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената да звънне в ДАНС там ни знаят всичките
7
0
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Бе човек ти виждаш ли кво става свинска чума забраняват да гледаш прасе по миналата година кози и овце тая бас държа че ще има птичи грип и целта е да купуваш всичко от Кауфланд и Лидл да пълниш техните гуши и да им вземаш ментетата ще дойде време и хасма няма да ти позволят да имаш в двора целта е да се унищожи българското село нацяло
6
2
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Това че разграбиха еврофондовете да садят лози и да правят изби не ме задължава да им купувам виното. Имам си познати с лозе в двора, от които си купувам Памид 3 лв л и си го пийвам със сланина от частни стопани и с домашни яйца от частни стопани. Да им пекая на Сирата, Мерлото, Кебернето и т.н. фалшификати 5-6 пъти по-скъпи.
5
0
 
13
 
! Отговори
бай х преди 4 години
.... а какво е качеството на винпромите от ,,белия,, сектор ?
4
0
 
5
 
! Отговори
Хей преди 4 години
Тоя Благой, да не е роднина на един друг Благой - футболиста де. Ако е така ясно е, че умствените му възможности не са на нивото на средния българин, а доста под него.
3
0
 
13
 
! Отговори
Пипи преди 4 години
Говоря с един французин, който ме черпи домашен коняк. Как така домашен, го питам: като направихме ЕС и се започна - спирате домашното сирене, спирате да продавате мляко от кравите директно на хората, спирате да правите вино, ракия и т.н. Стреснахме с в началото, но после всичко по старому - всеки си прави домашно, продава тук там, но не големи количества и те така.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сив бил секторът за вино. Отново лобизмът удря дребните . Ами кажете първо вин заводите си направиха собствени лозя и не изкупуват,, второ няма и от частни търговци вече кой да изкепува трето цени за мерло 40 - 50 стотинки за килограм, направиш вино не можеш да да изпратиш нито по ЕКОНТ нито по СПИДИ дори до децата и прители, направиш виното на ракия още по зле. Как да се преживява тогава? Нали ни върнаха земята и лозята.
1
1
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Колко нюанса сиво, 50 ли?