Местните власти с мерки срещу коронавируса

Във Видин отменят масовите прояви
29 фев 2020 13:16, Елка Василева
32
Местните власти с мерки срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски изиска съдействие от работодателите и кметовете във връзка с мерките срещу новия коронавирус, след настояване на РЗИ. Изпратени са писма до работодателските организации и кметовете на общините  по повод променящата се епидемиологична обстановка. На сайта на РЗИ са публикувани препоръки за намаляване риска от заболяване и разпространение на болестта.

Областният управител изиска от регионалните представителства на всички браншови организации да информират за препоръките на РЗИ всички работодатели от областта, които членуват в техните структури и с които поддържат контакти. Работодателите трябва да подават в много кратък срок информация за работниците и служителите, които са пребивавали и са се завърнали от континентален Китай, Макао, Хонгконг и Тайланд след 3 февруари и от Италия – след 23 февруари.

Кметовете и кметските наместници на населените места трябва да установят хората, които са се завърнали от рисковите държави, като се обърне внимание и на неорганизираните пътувания в посочените страни. Информацията трябва да бъде предоставена в Областния кризисен щаб до 10 март.

Във Варна заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус  COVID-19 е издал кметът Иван Портних. В нея се препоръчва ограничаване на провеждането на масови прояви на закрито, както и пътуванията във връзка с обмяна на опит по различни програми на ученици; засилване на дезинфекционния режим във всички детски, учебни, социални и обществени сгради, ведомства и институции.

Успоредно с това ще бъде провеждана информационна кампания, като за целта е създаден специален раздел в сайта на общината, съобщават от институцията. БНР припомня,че резултатите от изследванията за коронавирус и на последните осем души в Инфекциозната болница са отрицателни.

Регионалната здравна инспекция в Плевен поема контрола над фериботния комплекс Никопол-Турну Мъгуреле, въпреки че районът не е в рискова зона. Заради коронавируса с дистанционни термометри ще се извършва проверка на всички пътници. Заместник-областният управител Красимир Трифонов обясни, че „един пункт на фериботната връзка на Никопол на идващи и преминаващи плавателни съдове със съответните хора по инициатива, много добра, на РЗИ-Плевен. Никой не ги е задължил, никой не ги е накарал, тъй като ние не сме в такава рискова зона".

Кметът на Видин Цветан Ценков е издал заповед, с която се отменят масовите прояви на територията на общината заради разпространението на коронавирус. Това съобщават от общината.

Променя се програмата за честването на националния празник на България - 3-ти март.

Предвиденото от 10.45 ч. шествие от музей "Конака" до централния площад "Бдинци" във Видин, както и историческата възстановка на Освобождението на Видин няма да се провеждат.

Националният празник във Видин ще бъде отбелязан с церемонии по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите румънски воини в село Иново (9.30 ч.), пред паметника на площад "Бдинци" и паметника на опълченците, от 11.00 ч., уточняват от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: видинкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
Янек преди 4 години
Има ли заразени поляци, финландци, шведи? Сигурно има, но не се разболяват, защото мъжете са с добър промил в кръвта. Като чуя за първия тежко болен поляк на около 40г, тогава ще почна да се притеснявам и аз.
20
1
 
6
 
! Отговори
За ракията преди 4 години
Още преди 3-4 седмици един бг лекар изказа предположение, че АDH ензимите, които организмът произвежда за разграждането на алкохола, унищожават коронавируса. Не само директния контакт на алкохола в гърлото убива микробите, ни и метаболизма му.
19
5
 
5
 
! Отговори
ЗАТВОРЕТЕ ДУНАВ МОСТ преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ ДУНАВ МОСТ !!!! ТОВА Е НАЙ ЕФЕКТИВНАТА МЯРКА !!!! ОТТАМ ВЛИЗА ЗАРАЗАТА В БЪЛГАРИЯ !!!!
18
3
 
0
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
ако още не си разбрал въпросният кореец е шефа на щаба къц правителството за борба с корона вируса, но прав си - това не доказва, че се е самоубил заради работата си, сигурно е ат лечун проблем!
17
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А тази мерки имат ли сертификат от НИМ.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, англичанина с корейските новини: корееца може да е имал дългове или акции на фалирали фирми, а може и жената да е нещо казала. Какво общо има тази твойта новина с вирусите???
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианците май не са постъпили правилно и са закарали някой болен в болницата при другите белодробни пациенти. Затова имат толкова жертви га стари и болни хора. Немците казаха, да си стоят в къщи всички, които мислят че имат симптоми и да се обадят на доктора по телефона.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само го говоря, но мога да чета и пиша на още 2 езика освен Български. Стига си паникьосвал хората с тези фалшиви новини!
13
3
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
ако говориш Английски, което ме съмнява, скача от моста Dongjak на река Han, може сам да си потърсиш и прочетеш новината - при това, въпросното лице, е този който е ръководител на кризисният щаб за борба с вируса!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последвай корееца и не разпространявай фалшиви новини. Вземи се скрий като червяк някъде.
11
7
 
1
 
! Отговори
за Корея преди 4 години
ако още не сте чули след Правителствена Среща в Корея, на която последното става ясно, един от министрите им се самоуби - директно след срещата отиде и скочи от мост. В България има ли хора говорещи Английски и четящи новини какво става по света?!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паникьорчо: да те успокоя че ще си първият умрел от страх.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си *** бе. Италианските баби и дедовци ли сравняваш или си в също застрашен на годините?
8
7
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
нека ти обясна, това е последна новина, не е фейк, значи Корейското Правителство решава да направи тестове за корона като Социалогическите проучвания за Избори, т.е. избираш случайна група от няколко хиляди човека и я тестваш за корона, по същията начин, както преди избори ги питаш за кой биха гласували. Та резултата от този тест е 80% положителни проби, т.е. това като социологическо проучване матеметически ти позволява да заключиш, че 80% от популацията е инфектирана!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е тоя със статистиките и паниката? Ето, да направи ново изчисление на процентите днес:China says 39,002 people have been cured.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корейското село се казва Daegu и е с 800 заразени, а не 80%. Какви са тези фейк нюз???
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сравнявай корейците с нас, ами прочети за O-Y геногрупата.Колкото по на изток, по-зле става. Япония е черешката на тортата.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да раздадат по 100гр на населението. Само за гаргара и жабуркане.
3
6
 
2
 
! Отговори
от Корея преди 4 години
80% от населението на Туге - заразени! теги е 2 пъти площа на София и има 2.5 милиона население!!
2
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЯМА ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ СЪБИТИЯ ЩОТО ТОВА СТРУВА ПАРИ И КМЕТА ЩЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕ ТОЙ ВМЕСТО ДА ГИ ДАВА!!!