Официално: Отменят се тържествата на Шипка за 3 март утре

Достъпът на граждани остава свободен, промени на движението остават в сила
Обновена: 2 мар 2020 15:13 | 2 мар 2020 15:13, Анисия Иванова
438
Официално: Отменят се тържествата на Шипка за 3 март утре
Снимка: БГНЕС

Отменя се планираният официален ритуал за 3 март по повод честването на 142 години от Освобождението на България, който трябваше да бъде утре на връх Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.

Препоръката за отмяната беше направена от Националния оперативен щаб заради COVID-19.

Още по темата

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен, допълват от Областната администрация. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.

В мотивите си от Националния оперативен щаб за координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 посочват:

- Нова грипна вълна от вирус тип “Б“ в областите: Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София – област и др.
- Усложняване на епидемичната ситуация в страната от активирането на други инфекциозни заболявания.

От Националния оперативен щаб за коронавирус предупреждават, че "струпването на големи групи хора на едно място съдзава предпоставки за епидемиологични рискове относно активиране на горепосочените инфекции“ и на базата на експертните становища препоръчват отмяна на планираните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март.

Препоръката е адресирана до президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дядо ПеткоЩото, "дядо", комунистическите сатрапи използваха държавна сигурност и доносници за да тероризират собственото си население. Още една причина да нямаме нищо общо нито с натрапените ни от руските палачи "благини", и техните празници.
279
13
 
9
 
! Отговори
Лизачите на преди 4 години
Руски *** нямат почивен денЕдин вирус ли ще ги спре
278
10
 
11
 
! Отговори
Петиция за преди 4 години
Истинския национален празник- Съединението!Вече 300 000 я подписаха само за два часа!
277
18
 
8
 
! Отговори
Боли ме хуя преди 4 години
За Резидента на *** и измисленият празникТрети март е измислица на комунистите след 1989Преди това не се празнуваше изобщо
276
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само неграмотните и простите в тази държава не разбраха че на ,,Трети Март'' не се празнува Освобождението,нито се почитат загиналите в тази война.Но за това те не са виновни,а е виновно времето и системата в която са живели,учели и работили.Това което Османската Империя не е докоснала и унищожила, договорът от Сан Стефано го направи само с един подпис.Благодарение на Божията намеса, ,,Съединението'' не взе жертви.Поне не много.Но тогава имаше българи родолюбци,и го искаха от сърце.
275
16
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
браво, едно умно решение!здравето на хората е преди всичко!
274
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо че са отменили този празник,но ще е още по-добре и ако отменят и ,,Девети Септември''. На 3-ти март останаха да празнуват само българомразците и русофилите.Истинските българи празнуват само празници които сплотяват България,а не тези които я разпарчетосват като съдран ***.Тези които ходят на тези празници,от сърце им идва да завият когато България расте и върви нагоре.Предатели и руски ***.
273
11
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До 287Това със свиркането ако го напишеш само още 6 пъти ще станат точно 100 :) Абе дърти палячовци, толкова ли не разбрахте, че на никой не му дреме за платените ви свирещи шутова. Бойко и да беше отишъл, само щеше да си го премести в другия крачол, толкова щеше да му задреме. И си вземете ***, че от пънене да свиркате с уста може да ви хвръкне някое чене :)))
272
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега отменят тържествата на Шипка най националният празник за което измислиха и повод обяснение.Причината е , че там освиркват управляващите , ръкоплескат на президента.
271
18
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
президентът като главнокомандващ Българската армия трябваше да води прегледа на строените военни части и вдигането националния флаг на България-------Президентът е главнокомандващ само във военно време, но лично аз и тогава не мисля да му се подчинявам.
270
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванАми съди го и го вкарай в затвора де. Ти като гражданин имаш право :)))
269
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дейността на граф Игнатиев след Априлското въстание, идването на международна комисия в България за разследване жестокостите на турците и Лондонската конференция-------- Какво да чувам за граф Игнатиев, след като конференцията е била в Лондон? Великите сили са дали мандат на руснаците да заколят Турция, а онези от лакомия за Проливите, са се съгласили.
268
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА нещо да си чувал за дейността на граф Игнатиев след Априлското въстание, идването на международна комисия в България за разследване жестокостите на турците и Лондонската конференция? Знаем за МакГахан и Уилям Гладстон, знаем и къде ще се намира премиерът от Банкя на връх 3-и март.
267
5
 
42
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Няма по голям срам от това, да отменим празника , заради един вирус, който не е установен в България. СРАМ
266
3
 
9
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До ПРЕЗИДЕНТА на ШИПКАdo 279 tova shte e kraia na bankianskia "diplomat " !!!
265
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МНОГО ВАЖНО!
264
0
 
19
 
! Отговори
До министъра на МО преди 4 години
До фактГ-н Каракачанов, президентът като главнокомандващ Българската армия трябваше да води прегледа на строените военни части и вдигането националния флаг на България. Ти си цивилно лице и определянето ти да си патрон на деня на освобождението на България от турско иго превръща честването в гротеска. Не се ли опасяваш от освиркване от присъстващите хора? Или на площада ще бъдете само "избрани хора" и леля Данче пак ще чете приветствено слово? Съ-си-пах-те и този празник...
263
18
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До МИЗЕРНИКНе говорете така за Ердоган другаре ***, защото наш Боко е нищо приятел с него, пред *** на Султана - Джуджанка Прекрасная от Кремля. Те няма месец, в който да не си направят поне 3 любовни рандевута. Затова не трябва да мразите Султан Ердоган, а да го обичате, така както вашия Вожд го обича. А приятелите на моите приятели.....знаете :)
262
1
 
1
 
! Отговори
факт преди 4 години
До дядо Петкокакво ги питаш тия улавци!
261
2
 
22
 
! Отговори
факт преди 4 години
за да няма освирквания към властта!!!