Умъртвиха куче с амониева селитра, природозащитници на протест

Трупът на животното е изхвърлен в яма край Несебър
2 мар 2020 17:00, Анисия Иванова
66

Протест на природозащитници и жители на Несебър пред кучешкия приют в морския град. Те обвиняват управителя на приюта, че е умъртвил животно по неразрешен от закона начин и системно малтретира кучетата.

Последният случай е куче, което е умъртвено с амониева селитра и е изхвърлено в яма. Природозащитници и представители на неправителствени организации твърдят, че това не единичен случай.

Сигналът за приюта на ужасите подава Меги, която се грижи за кучетата. Преди 2 дни едно от животните ухапва служител на приюта при рутинно обезпаразитяване. Това вбесява ветеринарния лекар.

"Аз отивам и гледам кучето, смазано от бой. Кучето лежеше хъркаше, всичко беше в кръв", каза Магдалена Георгиева пред Bulgaria ON AIR.

Агонията за животното продължава, когато ветеринарният лекар вместо да го евтаназира по хуманен начин, му бие амониевата селитра.

"Амониевата селитра е азотна киселина. Искате ли на вас някой да ви инжектира амониева киселина докато сте още в съзнание", каза още тя.

Докторът признава вината си. Казва, че е изпуснал нервите си, защото кучето било агресивно.

На въпрос защо кучето е умъртвено с амониева селитра и това практика ли е, д-р Николай Терзиев отговаря: "Не, не е практика. Просто бях много афектиран."

Пребитото и умъртвено куче е изхвърлено в яма, която природазащитниците наричат "яма на ужасите”, защото там откриват и други мъртви животни.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За някой пациент умрял от лекарка грешка в агония няма кой да протестира толкова .
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна е България с.... В един филм се казва че каквото е отношението на хората с животните , такова ще е отношението на Бог с тези хора. Един пребиваше с тояга малки кученца, малко след това му отрязаха крака. Умра в мъки.
13
10
 
24
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Селянин, утре като ти скочи една глутница кучета и ти наръфат задницата друга песен ще запееш.
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БахуроТова е любимата измислица на природозащитниците. Ама истината е, че природозащитниците на хора не помагат. Защото кученцата са сладички и милички. А да помагаш на стари хора например не е лесно въобще.
11
13
 
6
 
! Отговори
селянин преди 4 години
До ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛУтре това ако се случи с децата ти? Неведоми са пътищата господни. Ти съдист ли си?
10
21
 
19
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
Ба, не мога да повярвам колко дebилa са коментирали до сега. На един човек каквото му е отношението към животните, такова е и към другите хора. И ако всички коментирали тaпир@ по-долу ако не схващат това - и на тях да им ударят по една инжекция със амониева селитра.
9
14
 
25
 
! Отговори
Къде са преди 4 години
Къде са природозащитниците по затрупаните ниви с отпадъци???? Само за кучета ли скачат?
8
26
 
22
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
Браво на доктора! Така се прави, не като кучкарите да ходят да му цункат ду_пето
7
23
 
27
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
Голяма работа, един *** по-малко. Какво сте ревнали всички за тия кучета. Който толкова ги обича да осинови колкото може да гледа. Другите - инжекцията и айде, няма само да ги храним
6
23
 
18
 
! Отговори
da преди 4 години
Страшен боклyк, изпуснал си нервите...
5
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато малката Меги се грижи за кучета и плаче за куче агресивно към хора, в България има хиляди деца по приютите които биха се радвали на повече внимание и има хиляди бетстващи пенсионери. Обаче на природозащитниците не им пука. Защото те мразят хората и обичат животните.
4
20
 
24
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 4 години
Даже и кучето да е било агресивно и да е трябвало да се приспи, то има много по хуманни начини за това. Инжектиране с амониева селитра си е садизъм, този е искал кучето да страда.. Трябва да му забранят да практикува на тоя... И една инжекция със сол в ***
3
22
 
33
 
! Отговори
Kyчемpaз преди 4 години
Какво сте се заяли с човека бе, един държавен служител си върши работата и си изпълнява задълженията и някакви недомаслени наркоманчета отишли да съветват лекар как да си върши работата! Нещастници!
2
23
 
18
 
! Отговори
Бедното преди 4 години
Горките кученца са били лошо изтезавани с селитра от този садист и после ги хвърля в ЯМА?! Ужас някакъв, само Хитлер би погребвал кучета в ями,обикновено на кучетата им строят гробници от мрамор и ги полагат вътре с военни почести.
1
19
 
25
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Кога ще започне разчистване на котките в София?????? Това вече не е нормално. Тези същества са най-големите преносители на зарази!