Пак се вият опашки пред КАТ за регистрация на газови бутилки

Истерията започна, след като пътна полиция обяви старта на акция
4 мар 2020 12:08, Ния Христова
35
Пак се вият опашки пред КАТ за регистрация на газови бутилки
Снимка: БГНЕС

Километричните опашки от хора, които чакат да регистрират газови уредби в страната започнаха, след като от пътна полиция обявиха старта на акция, в която проверяват дали шофьорите са регистрирали допълнително монтираните уреди. Водачите на такива превозни средства се оказаха в капан - регистрацията отнема часове и стотици левове, съобщи Нова ТВ.

"Законът за смяна на талоните е от 2014 г. Хората се тълпят на опашки за подмяна на талоните заради медийния шум и незнанието им. Когато се минават техническите прегледи, на водачите трябва да бъде обяснено как се процедира при наличие на газова система в колата. След извършването на първоначалната проверка на газовата уредба смяната на талона е задължителна, но в срок от 3 години. Нарушението е такъв случай е административно. Има и случаи, в които служителите на КАТ не знаят, какво трябва да изискат от водачите", коментира инж. Тодор Христев, член на Асоциацията на българските автогаз сервизи.

Още по темата

"Категорични сме, че контрол трябва да има. Държим да подчертаем, че този преход трябваше да се случи плавно. КАТ трябваше да направят официално обявление и в рамките на три месеца всички тези опашки нямаше да са факт. При проверки на пътя се създават предпоставки за корупция. Ние предлагаме да се въведе един гратисен период и всичките тези проблеми на собствениците на автомобили с газови системи да изчезнат плавно", коментира Румен Дунев, който е собственик на автосервиз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
21
 
! Отговори
Див Петел преди 4 години
На тези които твърдят че хората са бляли е не са направили промените през последните 5 години ще кажа, че аз лично питах на 5 места през последните 5 години, къде е този лицензиран сервиз в моя град, в който да ми проверят уредбата и да ми издадат документа, на база на който да направя промяната в талона. Никой не можеше да ми каже. Едно умишлено дезинформиране цареше по темата, затова и хората не правеха промените. Ако бяха почнали информационна кампания още от 2014 да бяхме се пререгистрирали.
13
0
 
15
 
! Отговори
Репресивен орган преди 4 години
На норма с една единствена функция--събиране на пари затова е това криене дебнене изобилие на ненормални ограничения и безброи наредби за притежание на какви ли не документчета и аксесоарчета ,затова е това наливане на сигурно милиарди от нашия джоб за следене с камери и софтуери поставени на невероятно безполезни и безопасни места почти извън градовете след измислени ограничения........
12
24
 
4
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Какво ми пука , че хитреците , които се хвалят как карали евтино на газ, сега пикаят газ и чакат ? Докато хитрееха и наглееха, не си заверяваха устройствата и гърмяха и се палеха на воля като затриваха невинни хора , излизаха най-печените играчи. Ха сега на опашките и да плащат като нас !!!
11
21
 
2
 
! Отговори
хаах преди 4 години
До АнонименТия документи ги искат от близо 10 години! Не е от вчера, не е от днес! Само, че тарикатите щом минават метър и не си правеха труда. За тая регистрация следят от години, но не много строго от там и липсата на желание на мързеливците да са изрядни. Сега като ги погнаха и изведнъж голяма врява.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокоХората няма как да знаят ежедневните промени във всички закони, приятелю. Ти май не пропускаш брой на Държавен вестник. Редовно променят всичко, тук не е Англия със закони от 300 години. Днес ти искат едни документи, след година други, сред две майко мила... Трябва ми адвокат в жабката вече от документи, срокове и глупости. Няма изряден автомобил в тая държава, все нещо ще те хванат чиновниците. Ако сте изрядни, след месец ще променят нещо и пак няма да сте. Важно е глобите да валят!
9
1
 
19
 
! Отговори
Бегайте от тука преди 4 години
Кофти държава сме ,законите се произвеждат на тъмно без обсъждане под претекст ,че е за наше добро законно ни грабят и тормозят . И досега си имаше контрол и паспорти ,а на прегледа се гледаше и които не е минал проверка се връщаше.,..дали някои е минал проформа и сега ще го мине разликата е ,че ще ти вземат една камара пари и пак същото...катаджиите са на норма и докато не я изкарат глобяват безогледно ,като дер-----и----бей са....бегайте и не се оглеждайте
8
24
 
4
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Да обобщим.От над 5 години въпросната процедура е задължителна. Хората са блели и сега - ау, проблем.
7
2
 
2
 
! Отговори
sparkcho преди 4 години
До пияница мистикБи ли пояснил колко часа ще пътуваш до морето и къде ще го дозареждаш
6
1
 
18
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Единствено от КАТ Пловдив има информация !А медийте услужливо мълчат и не повдигат въпроса!Не че не трябва да изисквания,които да се спазват,но с малко повече "акъл" опашките и хаоса нямаше да го има!Не може ли да има график колите с АГУ монтурани след 2014г. да минават за смяна на талоните в различни периоди от време???Само че май сега ни трябва пари !!!
5
1
 
33
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
тук на балканите си обичаме хаосната бюрокрацияда живее компетентната администрация
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Обаче като ме глобят, да отидат и да глобят и пункта за прегледи, които ми взимат пари, без да казват какво е редно или не. Даже аз ги моля да прегледат бутилката, иначе не им дреме....
3
14
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Баровците затова си хващат такси, а до друг град ходят с кола под наем. Един електрически Spark е 50 на ден. И за 10 дена да го взема да отида на море с него, пак ще ми е по евино отколкото да зареждам гориво, годишните му там каквото се плащат технически, винетки-минетки и какви ли не още простотии
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hароде наивен, не разбрахте ли, че KAT e като е инкубатор за грип, kоронавирус и изтънели нерви
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата използва КАТ единствено като събирачи на пари. Тая простотия трябва да спре!