На брифинг: Всички проби у нас за коронавирус са отрицателни

Инфекциозните отделения в голяма част от страната вече са пълни
Обновена: 5 мар 2020 09:05 | 5 мар 2020 08:15, Анисия Иванова
123
На брифинг: Всички проби у нас за коронавирус са отрицателни
Снимка: БГНЕС

Всички направени проби от изминалото денонощие у нас за коронавирус са отрицателни. Това каза на редовния брифинг пред ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб, предаде "Фокус“.

"Направени са 12 в Националната лаборатория, 12 във ВМА и 3 във Варна. Всичките са отрицателни. Беше осъществен и междулабораторен контрол – по 6 разменени проби, които са отрицателни“, посочи Мутафчийски.

По думите му за денонощието във ВМА са приети 11 човека, които ще бъдат тествани.

"Освободени са двама след отрицателни проби. Днес 3 лица подлежат на същия контрол и евентуално ще бъдат освободени. Разширяваме кръга на лицата, които тестваме. Инфекциозните отделения са пълни особено в източна и централна България. Същото положение е и в Благоевград, където няма нито едно свободно легло в инфекциозните клиники“, каза още Мутафчийски.

"След анализ от тази сутрин ще изпратим писмо за бърза реакция от Министверство на здравеопазването и службите, ангажирани с болничното лечение да свикат незабавно директорите на областните болници, за да докладват какви са допълнителните средства и сили, които ще отделят евентуално за справяне с коронавирусната инфекция, когато и ако се появи в България. В Сливен например има 30 легла в инфекциозното отделение на областната болница, а пациентите са 38, като са разкрити допълнително 8 легла“, добави той.

Инфекциозните отделения в голяма част от страната вече са пълни, обяви шефът на ВМА.

"Във военната болница в Сливен има 10 инфекциозни легла, като и там са разкрити допълнителни легла. Капацитетите са запълнени. Ще трябва да се закриват отделения, за да се трансформират за инфекциозни случаи“, каза оше Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
0
 
! Отговори
до простия Генерал преди 4 години
Отрицателно ти е сивото вещество ( мозък се казва)*** Военен
101
0
 
0
 
! Отговори
Важна информация ! преди 4 години
Ако почине член на семейството от Corona Virus да знаете че цялата отговорност носи правителството на вашата държава .Имате право да подадете иск срещу държавата за нарушаване на чонешките права !
100
0
 
0
 
! Отговори
Заразени в Бг преди 4 години
Защо няма новини за corona virusa а ??Защото вече не могат да крият заразените !!!Ще излезе всичко на бял лист и с черни букви ще пише за вас Лъжците от Генералния Щаб !!!
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в САЩ имаше такъв тест, който показваше само отрицателни резултати!В България може би ползват от този тип
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробите са с изтекъл сок на годност, освен това не се съхраняват по предписание, така че чакайте от умрял писмо. Умрелите ги пишат от сърдечен удар или цироза и буклука се замита под килима по традиция. Наздраве.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
смятайте ква държава сме, имигрантите, да дори вируса ни заобикаля :)))
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и БВП ръстеше... ама се оказа грешка.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали са отрицателни вярвате ли или така е казал Бате затова да се показват на всеки час като глашатаи и да казват това което им е наредено положението е по-зле в сравнение с онова от Чернобил
94
1
 
5
 
! Отговори
ениуан преди 4 години
изобщо дали някой вярвана недагавия кризисен щаб
93
2
 
9
 
! Отговори
yyt преди 4 години
Ям много чесън и куршумче ракия всяка вечер и коронавируса ме избягва, момичетата също
92
8
 
3
 
! Отговори
БРАВО НА БОЙКО! преди 4 години
Ако оградата по границата не беше построена по инициатива на бате Бойко, манг***лаците щяха отдавна да са ни заразили с корона-вируса. Така че заслугата България да е стерилна от корона-вируса е изцяло на Премиера ни, да е жив и здрав и Бог да го благослови. бг
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле, леле още не е дошъл вирусът , те свършиха леглата , абе дано Господ ни пази!
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторът изрично ми забрани да пия вода!
89
3
 
4
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Има ли още бал....мурници , които вярват на Короната ???
88
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Зозо аз съм с теб, няма да те изоставя на ***. Ще те окуражавам по-често!
87
0
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Доктор Костов ми каза веднага да се прибирам
86
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
*** са навсякъде и дебнат де що има такива като мене да ги обиждат и унижават и да не ини оставят да спиме по цели нощи и на Шипка отидоха да празнуват некаква си свобода и там пяха интернационала и вееха национални знамена. Срам и ужас ужас.
85
1
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 4 години
Майтапиш се ти ама хората са толкова изпростяли вече че ще се вържат като нищо
84
0
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
тея смешници нямат сигурно десет хиляди маски на куп ей сега им повярвах че за две седмици вкараха десетки хиляди тестове за най новия вирус. а тоя вирус дали го има дали го неме, дали ходи само по китайци, дали е Г5 мрежаата, дали е за глобално правителство, дали е за военно положение п цял свят и колапс на финансовата система, никой не знае. като гледаме китайците какво правят е някаква чума. като гледаме американците и еврогейтаците е по скоро новото плашило за отнемане правата на хората. скоро ще забранят пътуванията и ще вкарат чекпоинтс на всякъде.
83
0
 
7
 
! Отговори
истината преди 4 години
Намазвам се всяка вечер с етерични масла и пия отвара от сминдух и чесън и не съм боледувал от години.Никакви лекарства това е отрова!