При нужда – 400 военни на границата ни с Турция до 6 часа

Турция не пуска мигранти към България, обстановката е спокойна
150
При нужда – 400 военни на границата ни с Турция до 6 часа
Снимка: БГНЕС

Ситуацията на границата ни с Турция продължава да е спокойна, увери военният министър Красимир Каракачанов.

Въпреки това той предупреди, че стигне ли се до натиск, армията ще бъде изпратени за часове там.

Още по темата
"За мен е най-важното, че Турция не допуска нелегалните мигранти да вървят към България. Преди да пратиш силата, трябва да правиш дипломация, ако можем с дипломация да ги спрем е добре, но ако не можем ще пратим сила", отсече министърът.

Той припомни, че хората, които се опитват да минават незаконно границата са нелегални мигранти и извършат престъпление, така че трябва да бъдат наказвани.

"Гърция ги съди автоматично и получават по 2-3 години затвор. Не може да нападаш граничари, да хвърляш камъни и димки и да останеш ненаказан", отсече Каракачанов.

Според него Граничната полиция си върши перфектно работата в момента. Освен това разполага и с много добра техника.

В петък обаче МВР шефът Младен Маринов е поискал армията да е готова да се включи в охраната на границата при нужда.

"Приготвил съм армията. От 4 до 6 часа на границата могат да пристигнат 400 военни - сухопътни войски, специални сили военна полиция със 140 броя техника, до 12 часа там ще има още 1200 души. Ако се наложи могат да бъдат изпратени още 2400 – 2600 военни", увери Каракачанов.

Той коментира и темата за напрежението в управляващата коалиция в последните седмици и увери, че диалогът е възстановен.

"След като и нашите искания са приети, ластикът се отпуска и се връща в нормалните параметри", коментира лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
11
 
! Отговори
Баба ми е войник преди 4 години
Не дай боже да тръгнат около 20000к през границата са ни превзели за 1 седмица.Ще ни е..т и б..т както си искат.Нашият премиер затова е толкова усмихнат и яде баклава с Ердоган,защото знае цената на болката отзад.
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължителен щаб на трета армия в Свиленград с поне 10 хиляди войници и 500 танка.
57
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Ердо си има ТУК,у нас, доста стабилен контингент.Като верен Падишах,той се грижи за раята си да я не налазат разни....Това първо.-Второ:-Просто нема толкова безмозъчен "мигрант",който да са натиска да са набута в територия,от която ЕМИГРИРА почти една трета от населението й!!!Те знаят кой и защо емигрира!...
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и като пратят 400 човека след 6 часа срещу орда от 150 хиляди бежанци, които вече ще са някъде между Пловдив и София за тия 6 часа докато нашите 400 човека почнат да се придвижват? абсурдистан! пълен, тиквен абсурдистан!
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кат идат тез военни на границата кожете" ко ша праят" ще пъдят нелегалните емигранти со ръце и сопи ама на къде - в турска Ердоган ги неще , в гръцк пак същото. По добре да се поканят гърците те вече имат опит.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те за 6 часа вече ще са на Калотина бежанците бе!!! Гърците са струпали де що имат по тяхната граница, нашите след 6 часа можели да пратят... Шкембелака, отивай да пазиш границата веднага, !
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията... 400 човека... до 6 часа...Пълен резил...
52
0
 
25
 
! Отговори
4oko преди 4 години
Какви 6 часа ? От единия край на страната до другия е 4 часа. От Мексико ли ще ги внасяте?
51
0
 
22
 
! Отговори
fiki преди 4 години
ха-ха 6 часа, за 6 часа по времето когато служех сигурно цялата армия щеше да е на границата с Турция, а предните части да си пият кафето в Одрин.Още попмня как заради един хванат и пребит от турците български граничар другарите му бяха отзовани да се върнат като бяха стигнали Одрин, а турците си мислеха, че ги нападаме хахахахаха.
50
0
 
20
 
! Отговори
. преди 4 години
За 6 часа ще са ви отминали като малка гара!
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52:Е те казват 400 ама като ги знаеш половината се успали, неразбрали, не ги намерили, пияни, в отпуска и прочие .. дано се яват 100-на. Така наистина може поне да влязат в историята, битката при Капитан Андреево 100 войни срещу ордите от Мароко и Афганистан. 10 минути се борили младите дружини па после ... талазите превзели границата.Смях, смях ...
48
0
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Турция не ги пуска в България заради "дипломатичност" на бб, това ли да разбираме? Или те самите не искат тук, защото драпат към богатия запад? Освен това, вече отдавна армията би трябвало да е на границата, а не да чака да започнат да газят.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400 не е готино, да пратят 299, поне да бием гърците в нещо
46
1
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мишо - отивай да бачкаш - че някой трябва да "изкарва' пенсиите на заслужилите ))хахаха-не философствай много много )))
45
13
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
накачулиха се тука пенсионерите на по 50 години дето цял живот са ги хрантутили да стрелят срещу своите. големи мъжаги голямо чудо а една шепа *** прощитутки ви направиха НРБ на най бедната държава в европа и по бедна от половината страни в африка. цирк балкански. къде бяхте като ви съсипваха държавате бе мижкари? пред парцуцата май и по капанчетата. големци клатикурци.
44
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
АМИ АРМИЯТА НИ Е КАТО НЕЙНИЯТ ШЕФ -МИНИСТЪР КАРАКАЧАНОВ- Докато се додътри за 6 часа до границата - То няма да има граница !! И какви са тези 6 часа ??? От кой край на България ще идва тази армия?? Една педя държава -а армията и ще пътува 6 часа !! мухахахахахахахахаха
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко! 400 срещу 100 000! По-добре да са 300, начело с Леонид, че вече е имало такъв случай в историята.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно време за 12 часа на границата идваше цял полк, сега за 6 часа 400 човека
41
11
 
2
 
! Отговори
до кром преди 4 години
твоето страхливо поколение има доста по голяма вина за случващото се от колкото моето. да не говорим че повечето от вас псевдо военни преди 30 годинки сте били готови да скочите на народа и да защитите комунистическите главорези. и от цялата военна номенклатура от това време не се намери един читав да направи преврат и да каже не така. страхливци сте. вие затрихте българия а не *** крадци.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42:Ах наборе и аз така, от сън ни вдигаха по тревога и за 5 мин тяхвалв са си пред спалното в пълно бойно, до 10 мин на камьоните товарихме бомби за миговете.6ч сега да стигнели до границата? Абсолютен смях, толкова може сега най-бедната държава в ЕС и още по зле ще стане.