В ситуация с риск от зараза - самосъзнание и без паника!

Медик: Някой не е спазил карантина и е донесъл инфекцията
Обновена: 8 мар 2020 01:54 | 8 мар 2020 01:46, Веселина Йорданова
51
В ситуация с риск от зараза - самосъзнание и без паника!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В ситуация с риск от зараза с коронавирус хората трябва да демонстрират по-високо самосъзнание и да осъзнават, че пазят всички околни. Това подчерта председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Гергана Николова пред bTV.

Още по темата
"Тези двама души, които са се заразили и за които няма информация, че са пътували, те са били с някой, който им е донесъл инфекцията. Това са хора, които не са спазили карантинния период и не са останали 14 дни вкъщи под наблюдение", категорична беше тя.

Д-р Николова напомни, че по предписание на кризисния щаб пациентите със съмнения за COVID-19 не трябва да ходят в кабинетите на личните си лекари.

"Не е необходима паника, с нищо няма да помогне. Напротив, страхът винаги нарушава трезвата преценка", посочи специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По предписание на кризисния щаб пациентите със съмнения за COVID-19 не трябва да ходят в кабинетите на личните си лекари."----------------Хората сами ли трябва да си правят диагнози и да се съмняват за COVID-19?Кризисният щаб май се опитва да ни прехвърли вината и отговорността за неадекватната и мудна работа?
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според СЗО симптомите могат да не се проявят до 25 дни, а човека да е насите на вируса без да го знае!Пита съ колку народ може да зарази носителя на вирусъ преди да съ проявят симптомите, а?Пика на "Коронкатъ" тепрва предстои, надеждата е у високите летни температури и ултравиолетовите слънчеви лъчи!
18
4
 
13
 
! Отговори
Ал Пачино преди 4 години
Без паника....Но вие с вашите новини всявате паника...*** работа! Грип, като грип....
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Семейство Кисьови от Стрелбище не може да се каже, че са отговорни , които преди седмица се възмущаваха в новините по Нова, че след екскурзия в Милано директорката на училището, в което учи дъщеря им не я допуснала в училище, но те се разхождаха щастливи по паркове, магазини и градинки.Директорката на това училище май има повече топки от всички експерти мъже в кризисният щаб.
16
1
 
6
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Защо не се публикуват статии , в които да има информация за разликите в симптомите на грип и корона , както и какви са медикаментите с които масово се лекуват заразените ? Журналята само създавате грешна и нереална представа , но явно такива са инструкциите - знаем от кой !
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може човек да разбере, че е заразен без симптомите да са проявени и да се самоограничи хайде стига общи приказки за самосъзнание друг въпрос е, ако знае че е болен.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 Да бате и ръсят! В Америка някакъв фермер прихванал вируса и се тухкаше, как е възможно при положение, че в забутаното му село от години чужд крак не е стъпвал!?!
13
1
 
11
 
! Отговори
Агент Гибс преди 4 години
Колкото и де е неприятно , но у нас има вече много носители на вирусът и като се има в предвид липсата на здравеопазване и източването на здравната каса , само Господ да ни пази !!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То си е навлезло от летищата просто не са го хванали. с по 10-20 теста на ден какво да хванат. сега е късно (
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е как се появи в центъра на България,а не навлезе от граничните градове или летищата?Започвам да се съмнявам,че е поръсено...
10
2
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Паниката е пълна и тя е основателна. Герб Криха от обществото 1 месец , и сега вече никой не вярва на вма и тн уж лекари,колко са заразените никой не знае дали не е по зле от италия??? С тези лъжи нанесоха огромна вреда защото хората не се пазеха.
9
1
 
8
 
! Отговори
ЗАТВОР преди 4 години
ЗА ТАКАВА СГАНН КОЯТО ЗАРАЗЯВА И ХОДИ ПО ЗАРАЗЕНИ МЕСТА САМО АКО СЕ ВИДИТЕ КАКВИ ЖИВОТНИ ДОЛНИ СТЕ САМО ДА МОЖЕШЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО НИСКО СТОИТЕ И КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ .......САМО КОМУНИЗМА МОЖЕ ДА СПАСИ ВАШИТЕ ДУШИ....
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега като тръгне една паника,това е най-опасното.
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оставка, Румен Радев също! И той криеше истината от народа! Оставка и за него!
6
11
 
26
 
! Отговори
Дойде денят преди 4 години
Сега ще видите РЕАЛНО в каква държава живеем.И нито БиТиВи, нито ДомусНОВА, нито някоя от другите платени медии обслужващи властта ще могат да прикрият катастрофата в България, както го правеха досега.
5
9
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 4 години
Правителството и лично Бойко Борисов трябва да понесат отговорност за закъснялото откриване на вируса в България или за неговото прикриване.Дни наред се лъжеше, че у нас няма коронавирус.През това време заразените са разпространявали заразата.
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Германия магазините се пръскат по шевовете от стока,МОЛ-овете също.
3
4
 
22
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
Такова животно като доброволна карантина няма.Държавата трябва да вземе мерки срещу хора с манталитет: " Ти ли ще ми кажеш кво да правя" и/или "Аз на тея глупости невярвам"На такива "хора" къде нямат акъл трябва да им се налага какво да правят...Четете и вярвайте само на експерти и без паника, че тя е по-опасна и от вируса.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг е с все по-малко и старо население и застрашава националата сигурност, защото не достигат и лекари и няма пари за лекарства. НОИ и здравна каса ще свършат, а фирми, училища и ВУЗ ще затворят заради карантината на работниците и учителите. Борисов го каза че, при 200 хиляди в карантина НОИ ще затвори празен без пенсии, с инфлация на храни и лекарства а тировете ще спрат вноса на храна и автобусите и метрото ще затворят.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
или може да се разпространява от агенти на чуждо разузнаване... веднага обвиниха хората, че са виновни че са се заразили...