Кметът на Бургас: АМ "Тракия" да се затвори за коли от зони с COVID-19

София е рискова, хората да не пътуват дотам, настоява Димитър Николов
Обновена: 14 мар 2020 18:32 | 14 мар 2020 16:40, Анисия Иванова
100
Кметът на Бургас: АМ "Тракия" да се затвори за коли от зони с COVID-19

Считаме София от днес за рискова дестинация и съветвам хората да не пътуват дотам.

Община Бургас спира всички командировки на нейни служители до столицата, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Той каза, че е обмислял вариант да бъде затворена магистрала "Тракия" към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които има доказани случаи на коронавирус.

Искането кметът отправил до Националния кризисен щаб. Това обаче засега му било отказано.

Още по темата

По идея на кмета на Община Бургас Димитър Николов от утре ще са активни горещи телефони за поръчки на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Услугата ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат, съобщиха от пресслужбата на общината.

От доставките до врата ще могат да се възползват и бургазлии, поставени под карантина. Телефоните са: 0884/469130 и 0885/985693. На тях ще отговарят служители на Община Бургас от отделите "Култура", "Спорт" и "Туризъм".

На територията на общината няма случай на регистриран болен от COVID-19.

На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати, ще бъдат разлепени обявления "карантина" с посочен срок на нейната продължителност. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и Община Бургас. 74 жители на Бургас в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави, съобщиха от пресслужбата на общината.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров заяви, че хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.

Имаме готовност да ги подпомогнем с доставката на необходими за тях продукти. Тази услуга ще се осъществява от служители на Община Бургас. Обръщам се с призив към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината, заяви кметът. Той каза, че се сформират екипи от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен.

Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен провал на 31 години пазарна политика и ликвидация на провинцията от ГЕРБ и демократитеСтрупаха цялото население в София и сега при епидемии е заплаха за националната сигурност.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли че така са възникнали средновековните градове. Хората са се кардинали да се пазят от зарази и нашествия. Всичко това върху руините на Римската империя. ЕС беше империя
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно верно. Кой където е остава там и не мърда. БДЖ ще вози храната и товарите, а тировете по гаражите. Борисов ще загуби винетки, но хората ще са живи и НОИ и болниците няма да фалират.
65
0
 
9
 
! Отговори
Блицкриг преди 4 години
Сриваме икономиката на цял град за три седмици - град в област без запаси от пшеница, олио, животновъди, търговия по море...
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
!: То това е и проблема на България, че цяла държава издържа София. А иначе Бургас като град с най-голямоото товарно летище и пристанище в държавата не е много зависим от столицата. Виж, Пловдив е друго нещо, в тази област е сърцето на държавната икономика. Спирам, защото отново нещата се обърнаха на столичани и провинциалисти ....
63
7
 
9
 
! Отговори
The best преди 4 години
Кметът на Бургас е един на милиони - жалко, че не всички с като него
62
7
 
9
 
! Отговори
Ozzy преди 4 години
Най-сигурният начин да унищожиш икономиката на един град, е да ограничиш връзката му със София. Всичко е София, това е положението. Същата тази София, която лятото идва на талази за да харчи парите си по южното черноморие.
61
6
 
9
 
! Отговори
!: преди 4 години
Ще ти го кажа така, *** комунист. Бургаска област вкарва доста повече в бюджета от това, което получава. Не искам да влизам в твоя безроден тон в този момент. Нека всички българи бъдат здрави, но тежките времена изискват тежки мерки. Добре, че депутатите го схванаха бързо и реагираха мощно на опасността. Спазвайте стриктно заповедите, болестта може да я ограничи обществото, не друг.
60
0
 
1
 
! Отговори
Агресивни.с.комплекс преди 4 години
Егоистите, нарцисите и шизофрениците .... и те имат право на коментари... да е...
59
0
 
11
 
! Отговори
!: преди 4 години
Да се обзаложим ли, че ако има случаи в Бургас, то кметът ще направи и невъзможното да блокира града. Той за снежни бури го затваря, за подобна пандемия няма и да се замисли. Заразата трябва да се ограничи и по-правилно е да се блокират зоните на разпространение
58
6
 
8
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Да бойкотираме следващите два сезона на курортите в областа и този предсрочно ще го изритат от кметския стол!!!
57
6
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До !:Като мине Самор-Улят и ако оцелеят селските гларуси, никви кинти откъм София за тей! И без тва си отядоха с десетилетилетия покрай морето. Разлигавените дечица на Майка България...
56
0
 
6
 
! Отговори
С вино и ракия преди 4 години
Заводите в Бургаска област да започнат засилено производство на спирт...
55
3
 
10
 
! Отговори
!: преди 4 години
Доста прости хора пишат. Ами в Плевен и Габрово как ги изследваха случаите? Просто центровете са в три града, които изследват от цялата страна! Иначе мярката е неосъществима, защото ако човек иска, ще слезе от магистралата и пак ще влезе в града. Единствено пълна блокада би имала резултат, но това е крайна мярка. А Николов реагира доста адекватно на ситуацията. Тия хора от рождения ден в Монтанско се пръснаха и нанесоха доста щети на останалите. Кмете, с твърда ръка и размах, зад теб сме!
54
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Колко смешни и жалки са герберите;))) Докато всичко бе наред и доволно лапаше от софрата идваща откъм Банкя, герберчето сервилничеше, сега иска да запре електората да види Светиня Му в Банкя. Рискова била;))) Аха;))) ***, видя ли са колко струваш и ти?
53
3
 
8
 
! Отговори
Браво на кмета!!! преди 4 години
Да се ограничат превозите от София, Плевен и Монтана към Бургаска област - правилно!Пълна мобилизация на болниците и медицинските лица!!!
52
0
 
8
 
! Отговори
КПП преди 4 години
Всяка кола с бургаска регистрация, която влиза в града как ще знаете откъде точно идва? Бизнесмените са го нагънали, че им затварят заведенията, колко ли му се иска да изисква такива смешки.
51
8
 
10
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Почва се разделението на нацията и насъскването на хората едни срещу други!!!Този *** постави началото!!!По тази логика всички коли с Бургаска регистрация отдавна трябваше да ги забранят да се движат извън областа, като доказани некадърни и неадекватни шофьори!!!
50
0
 
9
 
! Отговори
о, не .. преди 4 години
Да се затворят всички пътища, всичко да се затвори; по градовете да тръгнат мобилни крематории ..; ако не знаете как да действате, то се допитайте до д-р Дамян Илиев, бившият Шеф на БАБХ ..; той има страхотен опит с унищожаването на милиони животни в България ...; има ли съмнение, всичко хуманно се умъртвява и после се загробва ..; звучи цинично, но по този начин до 2020 години Управляващите се отнасяха към българското животновъдство; е, сега са хора ...
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бургас най зле са подготвени болниците...