Осем млади хора у нас - със сериозна симптоматика

Общо 163 са заразените с коронавирус в България
Обновена: 21 мар 2020 17:38 | 21 мар 2020 17:25, Петя Славова
587
 Осем млади хора у нас - със сериозна симптоматика
Снимка: БГНЕС

163 са заразените вече в България. 8 от тях са със сериозна симптоматика и са на възраст между 20 и 50 години,  съобщи на следобедния брифинг ген. Мутафчийски.

Още по темата

Новите случаи на заразени с коронавирус са в София – 18 случая, в Бургас още двама случая, които са контакйтни на първите от морския град. Има и заразен пациент от Пещера, Пазарджишка област.

Едното контактно лице от Бургас е рехабилитатор в Дом майка и дете в града и сега цялото заведение е под карантина.

"Все още вървим в ниската част на кривата, но започва да се разколебава ниското движение от вчера, когато имаме 30 нови положителни изследвания. Вече имаме ясни признаци, че почваме да се изкачваме.", обясни Мутафчийски и допълни, че ако дойде италианския пик, не може да си го представим мащаба на случващото се.

Той поясни, че при температура и кашлица не е нужно да се посещава болница. Симптомът, който е опасен е сериозен задух. При това положение, пациентът трябва да се обади първо на личния си лекар, а не да тръгва към лекарските кабинети.

"Няма да е този месец пикът. Дали ще е краят на април или май - не се знае. Дано да не е през септември, защото тогава малко хора ще останат да дават брифинг", категоричен бе той.

Ген. Мутафчийски обясни, че всичките препарати за коронавирус се изпробват за засиленото търсене на медикамент, но такъв утвърден няма.", Според него, принципът на лечението е като другите вирусни пневмонии.

"Имаме надежда, че хининът може да даде положителен ефект, но този препарат в България не е разрешен за употреба в аптечната мрежа.", обясни той и допълни, че може да бъде доставен в болниците.  Там ще го получат пациенти с тежка клинична картина. По думите му, този продукт не се пие за превенция. Подобен продукт вече има доставен от Европа в щаба.

"Нито една възрастова група не е пощадена от заболяването. Има млади хора, които са със сериозно усложнение и без съпътстващи болести", уточни Мутафчийски.

Тримата, излекувани от коронавирус, са изписани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


587
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо много лошо в Италия дано при нас не стане така Господ да помага
404
0
 
12
 
! Отговори
До 449 преди 4 години
Шшш, значи Британ изградиха имунитет без да умират, а китайците, италианците испанците мрът.. Странна таз работа, много странна. Дай на 30 март да видим как са англичаните, времето ще покаже, кой прав кой крив. Дано ти да си прав, че ако аз съм прав, им се очертават много жертви
403
0
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До 449А май и за Иран спря да се говори. Дето целуваха свещените огради на храмовете.
402
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква вина да имат италианските лекари . Просто няма места в болниците ,няма апарати - няма как да лекуват
401
1
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ей за това някого трябва да го съдят. Както за Приватизираните заводи за лекарства. Болничната Реформа. Наистина донякъде оправдавам Борисов щото сега при него се случи, но други са за съд. Ама и той си е за ...заради Южен Поток. Сега с какво ще плаща социалните помощи на ЕЛЕКТОРАТА.
400
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 430пак ще си говорим. Британ ще излезе най-чиста от всички...защото не се затвориха и изградиха имунитет. Сега ограничиха възрастните, въведоха някои ограничения, а Британ беше сред първите с коронавирус.
399
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа вчера да си счупя краката да си купя тоник, то се оказа че вътре има само аромат на хинин... Пак прецаквация... Не си купувайте тоник за хинин, да се прекарвате и вие
398
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй Годжи имам усещането, че си прави кефа да мачка и унищожава надеждата на хората.Едва ли не изглежда щастлив, като има повечко умрели.
397
1
 
27
 
! Отговори
Хинин преди 4 години
И защо хининът не е разрешен? Що хора са се излекували от малария именно с хинин. И на мен са ми давали като дете. Изчезна, не се произвежда, защото е ефикасен и евтин. А пък ако наистина се случи така да няма вече кой да дава бтифинги - браво на вируса!
396
5
 
12
 
! Отговори
До 430 преди 4 години
Дай им седмица, две на британците. Толкова тъпотия като тяхната не вярвах, че има. Всеки ден им чета новините и ново дъно копаят.. Не им желая лошо, но скоро ще се сблъскат челно в стената
395
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианските пенсионери много вероятно взимат лекарства, които развъждат короната. Или е от кафето?Аз спрях еспресото и минах на греяно вино.
394
12
 
4
 
! Отговори
Джовани преди 4 години
италианските лекари са гола вода, доторе-аматьори. Затова и така *** и ще *** там. Време е и българските емигранти там да дадат фира
393
2
 
12
 
! Отговори
До за Италия преди 4 години
То може да действа, и сигурно действа, но трябва време да се види резултатът. При 14 дни инкубационен срок, и 8 дни докато симптомите станат тежки, това означава че трябват поне 20 дни да се стигне пикът и да започнат да намаляват. Днес 700 жертви, ужасно е в Италия, ужасно. Дано Испания успее преди да се стигне до толкова жертви. Дано всички успеем
392
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия очакват след 2 седмици някъде да се тръгне надолу по отношение на новите случаи .Че при тях луда работа , по над 6 000 нови случая дневно , близо 800 починали днес
391
5
 
2
 
! Отговори
До 433 преди 4 години
Ти от чия позиция говориш? Какво разбираш под панелните? Като гледам какво става в Бергамо точно "старите софиянци" от центъра ще го загазят
390
3
 
17
 
! Отговори
До за Италия преди 4 години
За съжаление в нашият щаб няма епидемиолози, няма вирусолози. Само генерали министри и бизнесмени.
389
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразен е въздуха в Италия явно и не е по капков път. Това е.
388
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ме пази господ от италиански лекари.
387
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терорът на хунтата продължава.
386
1
 
13
 
! Отговори
За Италия преди 4 години
Не си мислете че те не са дисциплинирани. Спазват си всичко. В туристическата зона на Бергамо е друго. Наистина има нещо сбъркано щом карантината не сработва. Да кажат епидемиолози. Ако трябва да ги пратят в командировка на място да разберат защо не действа. Това е важно.