Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190

Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета
Обновена: 23 мар 2020 08:26 | 23 мар 2020 08:10, Камелия Цветанова
281
Расте броят на заразените с COVID-19, в България вече са 190
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на заразени с коронавирус у нас са 190, съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е от тази група млади хора, които са с тежка клинична картина, те са общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Приет е със симптоми за бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница", обясни още той.

Състоянието на повечето от заболелите е подобряващо се. В "Пирогов" остава критично състоянието на двамата пациенти. Приетият вчера от друга болница е интубиран, а за другия критичен се правят опити да бъде екстубиран", каза шефът на ВМА.

Основната тежест в контролирането на хората под карантина е на МВР и на РЗИ, допълни Метафчийски.

Според него Домовете за възрастни хора са Ахилесовата пета и там са спрени посещенията още преди седмици.

Във всички областни градове има зали, които могат да се оборудват за един ден в болници, увери той.

Такива учения като това в София ще се проведат в Русе, Варна и Пловдив.

Дарение от защитни облекла и консумативи има заявени от много хора. Сред тях е и депутатът от ДПС Делян Пеевски, който ще купи медицински изделия на стойност 300 000 лева.

Общият брой като сума на даренията е 800 000 лева, обясни Мутафчийски.

По думите му доста от лекарите в Китай и Италия са болни и работят, а у нас няма пациент, който да не е обгрижван от лекар и сестра.

Кметът на Карнобат Георги Димитров е един от първите проявил разбиране към съгражданите си истинска загриженост, похвали го Мутафчийски, след като градът беше дезинфекциран с хеликоптер.

Той увери, че няма нищо против да има масово тестване, стига да има възможности за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62В Китай има случай при който вируса живее в организма 37дни след като пациента е лекуван и не проявява сериозни симптоми на болестта!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е 190 ЛИ Е ЧИСЛОТО ИЛИ ????
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
187 + 19 = 190....ХАХАХАХАХААХАХАХАХ ТОВА ГО ПРОПУСНАХДОКОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ХОРА БЕЗ ПЪРВИ КЛАС
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do 5Ограмоти се преди да пишеш глyпости...В единствената официална... информация за covid-19 е отбелязано, че живота му извън човек е от 2 до 9 дни...В тялото на човека живее до 20 дни след лечение на болестта...
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЙ ВАСИЛЕВ СКОРО НЕ МИ БЕШЕ ПИСВАЛО ОТ ТЕБЕТОЯ ВИРУС БАЯ ИКОНОМИКИ РАЗЧИСТИ....ГОРЕ ДОЛУ ЦЯЛ СВЯТ
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
187 + 19 = 190Браво Годжи. И ти аритметиката я разбираш колкото Еднокнижния ти шеф.
46
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все още някой *** подлагат под съмнение последствията с короновируса!Ако не вярвате питайте българите които живеят в Италия да Ви обяснят как стоят нещата там.Преди месец време всички италианци също са били много смели ,а сега са се чувстват в смъртна опасност!Сръбският президент Вучич само преди 2седмици се надсмиваше над вируса.Щял да попие една ракия и нищо няма го хване,а сега въведе полицейски час!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо д-р Точков след като е бил в карантина и домашно лечение е напуснал град Велико Търново? По вашите разпоредби болният който се нуждае от болнични лечение трябва да бъде приет в болницата по регион,а именно МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" град Велико Търново!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Мутавчиев карантината се бойкотира от полицията,защо не пазят изходите на софия, седят и се чешат. Пратете войниците, те ще свършат работа!
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов допусна основна грешка. Преди две седмици трябваше да се затворят границите. Да се приберяли българите? Като са отишли да живеят в чужбина и да плащат данъци евентуално, там да седят и чуждата здравна система да ги лекува. Вдигнахме максимално риска, а ще плащаме заради това!
42
9
 
6
 
! Отговори
ЧУМАТА НА ВЕКА преди 4 години
До Зозо ТОВА Е САМО ГЕРБ ПОД ПРИКРИТИЕТО НА ВИРУС! Няма никаква пандемия а Гербия!
41
8
 
15
 
! Отговори
До 48 Василев преди 4 години
И какво му е великото на Бойко? Това,че не затвори границите на време ли?
40
2
 
14
 
! Отговори
Стига преди 4 години
Бе Стига с този грип! Защо не казвате колко хора Зи заминаха от инфаркт и инсулт! Или справка за всички заминали си от началото на извънредно то положение! Човек сега не може да иде нормално на лекар и да му се налага не дай Боже спешно да ти трябва! Кой ни прави на пионки не знам!
39
1
 
0
 
! Отговори
носете маска преди 4 години
заменете звездичките с *** без паузи
38
9
 
6
 
! Отговори
Крайна мярка преди 4 години
Да се ликвидира БКП и всички комунисти по света и унас - световния цианизъм
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от заразените са здрави вече?каква е действителната бройка на боледуващите?
36
1
 
1
 
! Отговори
носете маска преди 4 години
Вчера Мутафчийски заяви, че вируса заразявал и с маска.Прочете тук извода на китайските учени. Към края на статията има изводи.https://***.blitz.bg/***/ucheni-prosledikha-kak-se-sluchva-zarazyavaneto-s-covid-19-v-avtobusa-skhema?pre=view&cache=nocache
35
3
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Престанете! През 2-3 часа новини и изявления за нови 2-3 болни! Каква ви е целта? Масова психоза на и без това изнервените хора? Да докарате до лудост и депресии по-лабилните и податливи хора? Дайте и нещо положително! Примерно - "у нас за сега е ниска смъртността, почти колкото на сезонен грип! Няма много тежки случаи към момента и хоспитализираните са малко!" Малко оптимизъм! Стига само стряскане и депресиране!
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧУМАТА ГЕРБКато ти направят тест,(който е дефицит в глобален мащаб} ... и си чист, кое ти гарантира, че утре няма да си заразен...? Нищо не помагат масовите тестове, а и ги няма...Вируса е вече навсякъде и само времето е фактора, който ще влияе на епидемията и донякъде дисциплината на хората...
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят с болният доктор в Пловдив е много интересен,освен където заразил жена си, лепнал и короновируса и на две медицински сестри!Извънбрачният секс по време на пандемия не е за препоръчване!