Мъж под карантина на пазар, продавачът го издаде на полицията

65-годишният мъж се е върнал от чужбина на 30 март
3 апр 2020 12:05,
67
Мъж под карантина на пазар, продавачът го издаде на полицията
Снимка: БГНЕС

Продавач издаде 65-годишен мъж, че е отишъл да пазарува, вместо да седи под карантина. Случката е от вчера в с. Гара Елин Пелин, а аналогичен случай имало и в Самоков, съобщиха от МВР - София.

Още по темата


Веднага след като видял клиента, търговецът подал сигнал. На място пристигнали полицаи, които установили, че мъжът се прибрал от чужбина на 30 март. Той бил длъжен да си седи у дома 14 дни. Заради нарушената карантина мъжът рискува до пет години затвор и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Подобна присъда грози и жена на 50 г. от Самоков. Полицаи отишли да я търсят на адреса, на който трябвало да се изолира. След като не я открили там, я намерили в магазин. Още 8 души от областта, поставени под задължителна карантина, не са били открити на адресите си вчера.

По случаите са образувани преписки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
23
 
! Отговори
Seraph преди 4 години
Само един страхливец може да заяви колко е смел и как не го е страх. Хората, които имат кураж не им пука кой и какво ще си помисли за тях. Те правят това, което считат за правилно. А този продавач е постъпил правилно, защото никой няма право да нарушава законите и да застрашава живота и здравето на околните. Утре болен може да е вашият баща, вашата майка, вашият брат, сестра, приятел...и само защото един такъв човек не еспазил карантината. Как ще се почувствате вие тогава?!
31
3
 
24
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Ето тези бабаите, които си мислят, че маските са за женчовци разнасят заразата. Не защото са глупави, а защото са невежи. Няма кой да им каже, а и не обичат да четат. Маската не пази носещия я. ТЯ Е ЗА ДРУГИТЕ! Набийте си го в главата и започнете да мислите за другия като за себе си и тогава ще се оправим и ще паднат всякакви рестрикции!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв ти е проблема с хората с маски?Експертите казват какво трябва да се прави и отговорните и дисциплинирани хора изпълняват указанията.Пискливите дървени философи които не спазват указанията и не носят маски, първи се втурват с хленчове и вопли към болницата, дори и всъщност да имат само настинка.
29
2
 
24
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Хаха, аз излизам до магазина, излизам да разхождам и кучето си и винаги съм отговорен спрямо другите, нося маска, която не пази мен въпреки, че съм здрав, но мога ли да бъда сигурен, че не съм носител. Ако хората са отговорни и съобразителни, няма да има извънредно положение както е в Швеция. Тук обаче диваците са на всеки ъгъл и затова са нужни мерки. Не ме е страх за мен си, а да не навредя на хората около мен. Храброст от невежество е най-лошото, което може да ти се случи!
28
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забелязали ли сте че повечето хора с маски са мъже? Увили са се до очите. И на тези страхливи индивиди разчитаме при евентуално военно положение. Дано никога не се случва че сме обречени.
27
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Продавач спаси много от карантина и няколко от смърт". Такова заглавие би подхождало повече.
26
13
 
6
 
! Отговори
До Исня преди 4 години
Лежи си у вас тогава и не си подавай носа. Когато стане световна инфлация и не можеш и две кюфтетата да си купиш може би ще се усетиш. Страха е по-страшен от всяка болест, а страхлив мъж е най-грозното нещо.
25
11
 
12
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Знам, че много американци сега ги изнасят с краката напред. Друго не ми трябва. Аз на руска рулетка с това, че 5 човека за 5 дни се оправиха, не играя. А те оправилите се са или филмови звезди или ушати принцове или бандюги с CrazyForest пералня! Ти ако си от пичовете, които лижат парапетите на метрото и се бият в гърдите "Какъв корона вирус, беее" ти пожелавам здраве, че ще ти трябва!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде, почнаха поръчковите модухаторски минуси за политнекоректните коментари. 12 минуса за две минути, ще кажеш, че всички 0вци влязоха по едно и също време в новината хаха :))))
23
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и да го наречете, това е донос и изключително грозна постъпка от страна на продавача.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ако някой кихне на улицата ще го побъркат.Такова чудо не е имало никъде по света.Все едно сме в средновековието и е лов за вещици.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъмен
20
11
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
А ти знаеш ли че много американци тръгнаха из центъра на ню йорк из болниците за да снимат пандемията и познай? Празни болници, какво чудо. Принц Чарлз, Том Ханкс, Борис Джонсън се "излекуваха" след 5 дни, какво чудо. Не само тук хората имат съмнения, на много места има будни хора, но за съжаление наивните са повече.
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исня, като толкова те е шубе, че някой върнал се от чужбина може да те зарази със смъртоносна болест (все едно всички, върнали се от чужбина, са някакви прокажняци), ще си седиш вкъщи, мой. Дайте сега всички да сме заложници под домашен арест, щото на 10% параноици им се привиждат вируси във всеки срещнат на улицата. Който го е страх от зарази, да си седи вкъщи, другите да си излизат на своя отговорност. Много е просто, ама това ограниченият робски мозък не може да го осмисли разумно.
18
6
 
18
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Добре де евроатлантици и НЕдоносници, кажете сега какво ще направите в същата ситуация. Пазарувате си в магазина и виждате протягаща се ръка до вас към кашкавала, обръщате се и оооо Пешо от съседния апартамент, който се върна вчера от Бергамо. Как ще реагирате? У вас е пълна къща с деца и бабите. Какво правите?
17
12
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Иначе не ви пречи да лежите у вас, от време на време да снимате някой през терасата и да си публикувате кюфтетата във фейсбук докато България умира? Ще го усетите но твърде късно, някъде между доносите ви и кюфтетата ще усетите колко хитро са ви изиграли.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Оруел му е била бедна фантазията. :)
15
14
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Мислете с тези глави бе хора, търсете си достоверни източници на информация, не тръгвайте със стадото не се топете един друг.
14
12
 
28
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Аз аз знам, че някой се е върнал от чужбина и го видя в магазина до мен, не ме интересува дали е под карантина. Ще се обадя на компетентните органи да им търся сметка, защо този индивид се разхожда свободно и застрашава живота ми! Това донос ли е или самозащита и търсене на моите си права?
13
4
 
13
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Колко сте лесни за манипулация не е истина. Винаги най-наивните и глупави са затривали цели нации с глупостта си.