Отказали тест за вируса на медсестра от Видин

Жената била в пряк контакт с първия заразен в областта
102

Медицинска сестра от Спешната помощ във Видин казва, че й е отказан тест за коронавирус, въпреки че е била в пряк контакт с първия потвърден случай в областта.

Сега Марияна Върбовска е поставена под задължителната домашна карантина, но няма как да разбере дали и тя е заразена.

Затова решава да си направи така наречения бърз тест, за да разсее паническите притеснения.

Проблемът е, че на болницата във Видин не са предоставени тестове от държавата.

А Мариана и нейните колеги от Спешното отделение остават в карантина, без да  магат да разберат дали всъщност са заразени с Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
38
 
! Отговори
Без думи преди 4 години
За фалшивия водопровод за Перник дадоха 20 млн, за бонуси на чиновниците в НАП - 30 млн държавни пари, но иначе пускаме смс за Министерството на Здравеопазването, защото фържавата не намери и 10 млн за тях . А 10 млн са 100 000 теста, а тия нашите били направили 7000 теста, повечето от които от дарения. Болните са пъти повече от обявеното, но ако това се обяви публично тогава хвалените в чужбина мерки, взети от тиквения щаб ще им сринат рейтинга за пред партньорите. Всичко е един пи ар фарс.
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се тествам всеки ден и заради вас,в името на народа !Нали ви казах ,че няма смисъл да ги купуваме, не са точни! Но аз тествам тях ,да видя прецизност им и ще продължа ! Винаги ваш премиер ББ
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почна да лъсва *** на политическия ни бардак. Като лъсне съвсем, нека само да се надупят и кармата ще се погрижи. Ако не тя, достатъчно много хора ще изтрещят достатъчно, че да си го получат.
30
2
 
13
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
Ах...Борисов каза... Слънчицето. Той лично е огрял и там. Посипвам си главата с пепел и млъквам. Отивам да гледам погребалния агент, коремния хирург
29
2
 
35
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Индикация за какво са този и други подобни случаи? Според мен, че здравната система рухна при първите 500 дпказани случая на заразени, от които дори не повече от 200 са настанени в болници! Това обяснява и защо правителството взе взе твърди мерки срещу заразата - защото най-бедната държава в ЕС, нали не забравихте този факт, няма никакъв ресурс откъм лекари, сестри и оборудване и т.н. да се бори с епидемията! Т.е. управляващите си спасяват собствените зад.ни.ци със силови мерки. ...
28
1
 
43
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
В Германия да ви кажа как е, нощници. Само някой да кихне и веднага бърз тест за igM. Един такъв струва на държавата 2-3 евро и цената с всеки ден пада, защото се появяват нови производители. Тук в България си плащаш 20-25 евро. След такъв тест ако жената не е заразена или още повече, вече има антитела, тя е работоспособна и ще допринесе за обществото. За тест, който струва на държавата 5 лв тя ще си стои сега затворена 2 седмици, и някой през това време ще умре от липса на медицински персонал.
27
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видинска работа. Защо и е тест? Знае някакъв таен метод за лечение?Седи, чака. Ако се влоши, то ще й направят тест. Аман от паникьори.
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО НА ПОЛИЦАЙ ЛИ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ?АКО НЕ СЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ НА МЕДИЦИ, ТОГАВА НА КОЙ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ? 10 МИЛИАРДА ЗА КАКВО ТОЧНО СА ВЗЕТИ?
25
22
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Като пускаш новини поне ги проверявай - Борисов каза, че са му направили 2 и вторият е заради такива като теб, дето бяха писали, че е болен и затова го нямало 2 дни. Очевидно няма тестове за всички и това е в цял Свят.
24
1
 
40
 
! Отговори
е вие не знаете ли преди 4 години
Не се казва Домусчиева и Адемова, нито Дариткова, те за това няма тест.
23
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестове има само за нас демократите, за комунисто карантина! Да живее Бойко ,да живее евроатлантическа БГ,Нато и братко ни Америккаааа!
22
2
 
34
 
! Отговори
Сик преди 4 години
Държавата пари още не е дала за борба с този вирус. МЗ и болниците я карат на дарения от фирми и частни лица, от които са респиратори, ЛПС и тестове. Даже и онези 1000 лв, дето държавата щяла да дава на тези от първа линия не включва тези от спешната помощ, но включва хора от администрацията на болниците. Скоро ще вденете, че онези от Щаба ги боли уйя за вас. Депутатите са тествани с тестове от дарения, а моя близка е в болницата с пневмония, но на нея също не й се полага тест, т.е. няма
21
0
 
27
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
Ти трябва да си някои от троловете на нощ. Да си плати за това че си изпълнява служебните задължения?! Я пак? Тя е на предната линия, като изплезят още стотина като нея, кой ще лекува? Годжи или милиционерите ли.Да го обясня и на по простите. Ситуацията е като да пращаш войник на предната линия без оръжие и ако го го ранят да го караш да си плаща
20
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за Борисов има тест ,според неговите думи ,цели 4 са му направени!За мед.сестри на първа линия,първо трябва да се тръшнат на легло с висока температура ми тогава тест!
19
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестовете са скъпи, ако тестват всички скоро милиардите на Борисов ще свършат. Ако иска да се тества, да си плати, както всъщност правят много пациенти, защото ги принуждават да платят, но това по новините не се споменава.
18
1
 
39
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
И сега като е в карантина, заедно с колегите си от Спешно кой ще лекува заразените, Годжи ли? Вие не разбрахте ли че истината е тестове, тестове, тестове. И карантина само за тези с Igm M. *** пари нямало..Ами 10те милиарда за какво са. Хайде Тикво, развързвай кесията, само с глоби и полицейщина не става.
17
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То така поддържат ниският брой на заразени в България. Не правят тестове дори на медицинския персонал. Затова казвам.. Не се знае действителният брой на заразените в България. Само където сеньор Борисов си взе 10милиарда уж за борба с вируса.
16
2
 
33
 
! Отговори
така е преди 4 години
При поредната медийна изява преди дни, Борисов успокои, че днешният тест му е бил отрицатален. Което ме навежда на мисълта, че той и тия около него сигурно си правят всеки ден. Едва ли ги купуват с лични средства, а пак на наш гръб.А за хората наистина на първа линия, тестове няма. А и тази сестра не е първата и единсвена, доста таква има, които са били контактни със заразени, но тестове на тях не се полагат.
15
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фейк нюз.Няма как да ти откажат, когато не е по твоя воля.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ни пропадна. Никой не се грижи за това болниците да са подсигурени с тестове.Всяка болница трябва да има тестове.