Проверяват транспортни фирми за освобождаване на работници

За момента само една фирма извършва масови уволнения
4 апр 2020 12:27, Ния Христова
14
Проверяват транспортни фирми за освобождаване на работници
Снимка: БГНЕС
Инспекцията по труда продължава изясняването на причините и за трудовата злополука на трасето "Балкански поток", предаде БНР. При злополуката загина италиански гражданин. До този момент една фирма е предприела масомо уволнение. Тя е от сферата на леката промишленост. Борис Петков, директор на Инспекцията по труда, заяви:
 
"Работодателят е спазил процедурата, уведомил е агенцията по заетостта. Нямаме уведомления за масови уволнения в други фирми."
 
Проверяват се и всички транспортни фирми:
 
"Получихме сигнал, който се проверява. Той касае двете най-големи транспортни фирми в нашия град. Не са констатирани нарушения - нито, че са принуждавали работници да излизат в неплатен отпуск, нито, че са ги принуждавали да напускат по взаимно съгласие. Проверките продължават". 
 
Препоръчва се сигналите да се подават по електронен път заради сигурността на работещите в Инспекцията по труда. Организира се приемна на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Когато имаше избори българина не отиде да гласува сега плачат за работа Когато бяха кметските избори се получи същотото ниска изберателна активност искам да кажа че и те си имат вина за случващотото се в България
10
0
 
4
 
! Отговори
Сали преди 4 години
Който няма работа да работи, които има - да си гледа работата.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kaквито и икономии да са правили, няма как да се плащат заплати ако не работят. Скоро всичко ще се срине, защото има изисквания да не работят повечето фирми. Дори и да има готови пари всичко е блокирано.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно подкрепям коментар 2. В нашата фирма също има съкращения. Шефът дълго търпя простотиите на двама колеги шофьори и сега просто им показа изхода. Да не говорим, че те по никакъв начин не показа заинтересованост и въпреки настъпващата криза продължиха с несериозното си отношение.
7
0
 
7
 
! Отговори
Нито, че преди 4 години
Макар, че, да не, би да, въпреки, че, ако само, за да, ами, не.
6
2
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Бизнес се прави с бизнес план . Правят се сметки смятат се числа, принципно трябва да си завършил университет.Тука всеки втори бизнесмен - рецидивист с дванайсети клас. Аре улево, беенвета!!!
5
4
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Да си продадат мерцедесите и ше платят заплатите, какъв е проблема?
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Именно за това "братята" македонци приеха закон с който се забраняват фалитите.
3
4
 
22
 
! Отговори
ТИМ преди 4 години
Която фирма не може да издържи месец - два да плати заплати без особено голям оборот - трябва да фалира. Значи да правиш бизнес не е като да вариш яйца - трябва си и акъл, бизнес план, и т.н. ...... Повечето фирмаджии като направиха двеста триста хил лева печалба и веднага майбах ..... Ако бяха оставили тези пари за буферни разходи, сега нямаше да реват. Бай бай, короната не прощава гъзарията :D
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вие какво очаквате? Да няма работа, да се плаща и след 2 месеца фалит ли? Къде бяха отговорните, когато от Китай идваха лошите новини? Защо се чака, докато цяла Европа пламна?
1
4
 
20
 
! Отговори
Карантинос Велики преди 4 години
За момента е една, след месец ще са двеста и една!