648 са случаите в България на COVID-19, починалите с двама повече

Излекуваните са 62-ма души
Обновена: 11 апр 2020 08:49 | 11 апр 2020 08:10, Петя Славова
211
648 са случаите в България на COVID-19, починалите с двама повече
Снимка: БГНЕС

648 са случаите в България, регистрирани с коронавирус, съобщи на сутрешния брифинг ген. Мутафчийски.

Още по темата

Няма нова област на заразени в страната.  Съпоставено с броя на изписаните и броя на загиналите, активните случаи в България са 560, които са с инфекция. С 24 са се увеличили положителните случаи на коронавирус у нас, като от тях 12 души са в болница. 15 са новите случаи в София, в Кърджали - 2, в Пазарджик - 1. Трима са във Велико Търново. Там става въпрос за семейство, живеело в Англия, сред които има и 9-годишно дете. Засега заболяването при тях протича с лека симптоматика, а семейството е в изолация. С по 1 човек има още в Бургас, Смолян и Сливен.

36 са заразените медици. Още три медицински лица са новозаразени - санитар от "Пирогов", работил в отделението с пациенти с коронавирус, лаборантка от РЗИ Кърджали, която също е работила със заразени и санитарка от МБАЛ Кърджали, от неврология, която няма данни да е контактувала с положителни пациенти.

Излекувани са 62-ма човека. Починали са двама - жена на 44 години в Сливен, която в последните 8 години е била на хемодиализа. Другият случай е от преди два дни в Пирогов, но се е изчаквала пробата, която е потвърдила наличие на коронавирус. Така общо 14 мъже и 12 жени са починали у нас от COVID 19.

Средната възраст на смъртните случаи е 64 години. В болница се намират 231 човека, като 32-ма от тях са в интензивни отделения.

Ген. Мутафчийски обясни, че в последните дни има множестов акции във връзка с преодоляване на кризата на общинско ниво. Редица инициативи има в Бургас, Добринище и други градове.

В София тече една от най-големите акции - 365 лекари и медицински сестри и персонал, които се тестват за коронавирус. Предстои да се направят тестове и на 95 медици от общинските Първа и Втора Градска болница, както и служители на общинска полиция, доброволци и др.

Ген. Мутафбийски потвърди отново как преминава болестта при тежките случаи: От момента на заразяването до проява на симптомите минават от 1 до 11 дни. След което в момента на проява на симптомите до засилване на симптомите минават още 5 дни. След това се явяват тежките симптоми на дихателна недостатъчност и развитие на двустранна бронхопневмония, което става на 12-ия ден и завършва с интубация. Тя може да протече от смърт в същото денонощие до 3-4 дена след това и това е свързано с цитокинова буря - свръх отговор на имунната система.

Ген. Мутафчийски призова хората да си останат по празниците у дома, защото това е единственият начин да не се заразят с коронавирусна инфекция. Той също така изрази тревога, че с повишаването на температурите се наблюдават множество групи от хора, обикалящи улиците. "Това е много обезпокоително. Ще предложим задължително носене на маски на определени места", каза още ген. Венцислав Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
18
 
! Отговори
! преди 4 години
Логиката, че щом няма толкова умрели, значи няма проблем е типична за българина. И понеже сте много отворени и си мислите простотии ще ви дам един пример. Правителството на Беларус извърши престъпление срещу народа. И те не приемаха сериозно вируса, мач си цъкаха, никакви мерки не взимаха...вчера имат ръст от 25% на заболелите или 495 за ден! И както преди дни бяха зад нас, вече са с 2000 заразени! И те са от източния блок, и те са минали през ваксини. Мерките са решаващи!
103
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мачкай Мустафчийски - българите само от дебела тояга по гърбината разбират. Бой, затвор и унижения за българите и българофилите!
102
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаАз лично не знам някой да одобрява щаба.Може би от щаба са попълнили анкетите и също техните роднини и приятели.
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя си бършеше очилата с маската.
100
3
 
10
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
Трябва да има затягане на мерките на обществените места и строг контрол по спазването , но за ВСИЧКИ !!! И да се молим откриването на ефективни лекарства да е по-скоро !
99
6
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Добрутро другари:):):)Вие тук хубаво плюете по правителството и щаба,обаче видяхте ли вчера резултатите от проучването на Сова Харис?:):):):)Бойко и Мутафчийски с рейтинг до небето,а БСП и тяхната "дърта свекърва"далече надолу:):):)И това е от сериозна агенция за соц.проучвания,а не некви Червени Кольовци,Кънчовци и Райчевци къде и аз познавам повече от тях изборните резултати:):):):)
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече се убедих че българина е *** като ***, затова ще търпи без пари и работа! Стойте вкъщи мишкии
97
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме си ДПС и БСП обратно в управлението и властта!
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяха поканили на брифинга Домусчиев да разкаже как толкова бързо се излекува и да успокой народа.
95
1
 
5
 
! Отговори
Стокхолм преди 4 години
Шеедите умират ама от много причини.От една НИКОГА не са умирали толкова на седмица!
94
7
 
8
 
! Отговори
Петър преди 4 години
милиарди потъват в тази бездънна яма здравеопазване и все се закриват боници, все не достига, да не говорим че няма елемнтарни маски по 0.20 лв за има няма 5млн българи. Нямали 1 млн за маски, потънали милиарди.Ми че то се оказа, че бай Тошо е бил факир - всяко село имаше училище и лекар.Закриха хиляди училища и клинични заведения и пак недостига.Този шут на снимката трябва да го набучат заедно с кукловодите му
93
1
 
6
 
! Отговори
Заразените преди 4 години
Повечето са индуси и истамбулски конвенционери!Създания с пословична хигиена и дисциплина!Но за това пък супер шумни на улицата и вече по вестниците!
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 96: Във Швеция БЕЗ корона вирус на ден умират по 250 човека средно, за седмица 1750, т.е. твойте 900 са почти 2 пъти по-малко?!?!?!
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През тия земи колко народи са минали и са си омешали кръвта със славянските ни предци, или по-точно пра-майки.
90
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Импичмънт за радев ! всички Олигарси които са зад него и Плащат за провокациите - Конфискация на сметки и имущество !
89
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още сме били в самото начало на кризата каза Генерала, тоя ни готви затвор до декември!
88
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Семействата на жертвите на вируса и икономическата криза трябва да заведат колективен иск срещу Китай, също и ние останали за ограничаване на правата ни на свобдно придвижване заради това,че китайците ядоха плъхове, и не предупредиха света колко е заразен този вирус,и не се поставиха под каранитна от останалия свят. Също и СЗО,която също си замълча,и дори протестираше,че се спират полети от и за Китай.
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли какво означава Пандемия???Смъртност при над 20% и повече!, тоест, при 100 човека загиват над 20 души!Няма млади, няма стари!Няма здрави, няма болни, хванеш ли го - край!Имаше такъв през 2012г, казваше се MERS. Смъртноста му надхвърляше 30%.Коронката не може на нокътя му да се опре.Но, страно, обявена Пандемия в глобален мащаб нямаше.Добре, че просто изчезна внезапно, така като се появи... за сега!
86
2
 
7
 
! Отговори
Абе преди 4 години
На който не му харесва,да пали чехлите за Швеция или Турция!После ще му се извинят на опелото!
85
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама не се ли накрадохте вече?