Лекар: 86% от хората ще изкарат леко коронавируса

Някои няма и да разберат, че са болни, обясни д-р Киров
11 апр 2020 12:30, Петя Славова
44
Лекар: 86% от хората ще изкарат леко коронавируса
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Никога празниците не могат да бъдат тревожни, макар че тазгодишните ще преминат в по-особени условия". Това каза пред Нова тв председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров.

Още по темата

"Според статистиката 86% от хората ще преболедуват коронавируса в лека форма, някои от тях няма и да разберат", каза той.

Д-р Любомир Киров обясни, че предприетите мерки от правителството имат ефект, но би могло да се стигне до проблем. "Психиката ни може да пострада, а оттам - и здравето. Повишават се и случаите на домашното насилие", каза още д-р Киров.

Според него поради усложнения от сезонния грип годишно умират в световен мащаб между 250 000 и 600 000 души.

 "Най-важното е да се носят маски, да се мият и дезинфекцират ръцете, защото заразата влиза през устата, очите и носа. Нека да разрешим на хората да посещават парковете", заключи докторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Хора умират пич. От грип също си умират всяка година и това се счита за нормално. Другите имаме сметки за плащане, деца за гледане и трябва затова да ходим на работа. Пък ти ако мислиш, че високи на КПП то и пишейки декларация всеки ден, че отивам на работа (и като мен още 25-30 000 човека) спомагаме за ограничаването на вируса си пълен наивник. Иначе ти си стой у вас като мишка, но не пречи на нас останалите да си живеем и работим нормално.
38
2
 
1
 
! Отговори
прав преди 4 години
е доктор Киров, в България коронавируса се разпространява още от декември 2019, 65 % от хората са го преболедували под различни симптоми, сега е добре вместо да са затворени, да дишат чист въздух, със съответните мерки Като цяло българинът е отговорен и спазва добра хигиен Такива са и др славянски народи, затова няма да има висока смъртност А за един хотел в Италия една позната разказваше като за Содом и Гомор
37
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
В парламента са 240 човека, от тях 3-*** са заразени, а това е 1.25% от всички. Значи от 7 млн. ще са заразени около 87500 човека!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолация трябва да има за много възрастните и за тежко болните. Наистина такъв тип хора трябва да се крият от този вирус, както и от всички останали грипове и вируси. Но огромната част от хората, трябва да бъдат оставени да живеят и работят нормално.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аре спрете се бе.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОДИЛЗа разлика от теб, на някой хора ни се налага да ходим на работа, за да се издържаме. НЯМА да мизерстваме, за да ти е на теб по-спокойно!
33
3
 
6
 
! Отговори
Ppq преди 4 години
Да бе ще вярваме на някой дето лекува хора лично през целия си живот, а не на некой професор де е виждал пациенти само на картинка.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Облъчените от медийната пропаганда оплюха човека веднага. То и от гриповете всяка година умират хора, ама не ги съобщават на дневна база сутрин и вечер , за да се психирате.Ако близките ни се разболеели - ами да затворим държавата целогодишно и да си седим само по жилищата, тогава никой няма да се разболее. Наивници!!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Los viros ei ne si puem kafeto sutrin ami se zanimavame sas kluposti vav nyakoi hora virisat nikoga nyama da izleze ha ha
30
8
 
3
 
! Отговори
Дост преди 4 години
Лесно му е на Този диспечер с гарантиран от държавата доход от над 10 хиляди месечно да плямпа безотговорно! Положението е сериозно и няма как да преболедуват хора без да усетят !!!
29
12
 
4
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Сме нека тогава този доктор работи без предпазни средства, нали е научен капацитет
28
12
 
4
 
! Отговори
да опита преди 4 години
Нека доктора да изкара вируса и тогава да говори .Виж -за парковете - абсолютно подкрепям
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1234И как точно разбраха,че точно за короната нямаме антитела,като тестовете ти паказват старо вирусно заболяване за,което имаш антитела,и ново наскоро прекрано,но не и дали е корона,свински грип,грип тип б,или нещо друго. Ако не сме го изкарали да сме измрели вече,карантината е менте,всеки щъка 2 месеца вече накъдето си иска.
26
9
 
11
 
! Отговори
БОДИЛ преди 4 години
Докторе, искам да попитам каква ще е психиката ни и дали ще пострада, ако близките ни са в болница..недай Боже умират съседи, роднини, познати ?Стига сте облъчвали и без това изплашените хора....какво толкова има в изолацията и мерките в момента, които трябва да спазваме за наше добро ??С маски, ръкавици, миене на ръце, дезинфекция и стоене вкъщи ,ако не ходим на работа , със сигурност ще сме живи и здрави !!Излизайки до магазин, аптека дори да обиколим квартала вечер след 8 с кучето е разходка
25
1
 
5
 
! Отговори
Геновева преди 4 години
В нашия блок от 35 човека в десет апартамента през 1975 г. са останали само 4 жени над 80. Всичките с придружаващи болести. Ако вирусът ги хване, попадат в най-малкия процент.
24
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тогава що ни плашат с камиони с трупове?Гешев да се самосезира и да арестува ген. Мутафчийски на основание насаждане на страх и паника!!!Как арестуваха главната фармацевтка, а?!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯС това темпо ще загинат 412 000, а не 400 000. Прав си!
22
2
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Математик от класа си! Даваш ли уроци? Сега си сметни за колко време ще ти стигне последната заплата, ако няма инфлация?
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Мутафа така е прогресирал. Докато бабите чакат за скенер, той: ало, шефа съм. Тука има един човек на зам. министъра. Лично от Дондуков се обади БКП пагона от Симеоново. Да, да този с грешните ударения. Да, пусни нашия човек да мине! Да, ще оправим поръчката за ремонта на новото отделение, сега подписвам за фирмата на племеника на министъра.
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
киров киров , ама ако ти се задушаваш ,че търчиш пръв и ще викаш Аз съм Колега -нали бе *** ? за Връзкарите,Олигарсите, Политикарите Всичко ще има -лек ,частна болницаа народеца бакърена ф-ка или крематориум ,