Вирусолог: С един PCR тест може да се тестват 10 и 20 човека

Според Радка Аргирова извънредното положение може да се удължи
11 апр 2020 10:30, Петя Славова
54
Вирусолог: С един PCR тест може да се тестват 10 и 20 човека
Снимка: БГНЕС

Може да се тестват 10 и 20 човека с един PCR тест за коронавирус, събощи проф. Радка Аргирова пред bTV.

Специалистът обясни, че по тази методология е бил отделен един заразен с COVID 19. Според нея пикът на коронавируса ще е в средата на май, може да се удължи и извънредното положение, обясни тя.

Вирусологът изказа и опасения, че към това ще доведат празниците днес, утре и предстоящият Великден.

Бизнесменът Кирил Петков пък заяви, че той е тествал своите служители по метода 1 към 10 и продължава да го правя всяка седмица.

Един сигурен тест е 100 лева, така излиза по 5 лева на човек на седмица, може работодателите да тестват така своите служители, обясни той, след като управляващите казаха, че има проблеми с тестовете и няма как да има масово тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бавен огън или с *** капка. За да спасим системата ще счупим държавата! Жертвите няма да са по-по малко, просто ще умират по-бавно. И докато се върнем към нормалното, другите ще са далеч пред нас (както винаги).
6
9
 
26
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
В България се правят и говорят глупости, явно българите са по-глупави. Жалко, но факктите го показват. Германия и за момент не забрани разходките в паркове и градини или свободното движение на хора по улиците, без маски. Единствено условие беше, с не повече от 1 чужд човек, т.е 2ма, или неограничен брой хора от 1 домакинство. Отделно хората започнаха с изследвания на случаен принцип, да се установи реалната цифра на преболедували. Има изследване от Университета в Бон вече.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Ма ло умник си ти.Чети другата статия - само 6% от инфектираните в Германия били открити.Дали са минали пика, а всезнайко?
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минаващМного ми са смешни такива като тебе.Когато става въпрос за личните ти пари - биеш си дупето да не ака. Сигурно караш 20 годишна таратайка за да икономисаш собствените си пари.Обаче, когато става въпрос за чужди или общи пари, ставаш друг човек и почваш с претенции как трябвало да се харчат с чували.
3
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде вземете се разберете най-накрая бе ***.Едните чакат пика към Великден, тая *** средата на май. Утре някой *** ще заговори за средата на юни.Как така в Германия за 1 месец ограничения су решиха проблема и минаха пика, нашите малоумноци след 2 месеца карантина още пик чакат
2
18
 
8
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Икономията е майка на мизерията!Учени,получили титлите си във времената на соца,нямат право да дават мнение.Мисленето им е изкривено,архаично
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
taz lajkinia na besilkata!