Нови 40 заболели от COVID-19, сред тях и бебе на два месеца

Нови 9 положителни проби има сред медицинския персонал
Обновена: 18 апр 2020 20:22 | 18 апр 2020 08:08, Александър Попов
497
Нови 40 заболели от COVID-19, сред тях и бебе на два месеца
Снимка: БГНЕС

865 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Доказани са нови 40 случая, увеличението е с 4,8%.

Още по темата

Сред заразените има две деца - на 9 години и бебе на два месеца от Бургас.

От новозаразените 15 случая са в София – в „Пирогов“ двама, във ВМА двама, болница "Света Анна“ един, амбулаторни са 10. Във Видин са девет случаите, в Стара Загора – пет, в Бургас – четири, в Хасково три, Благоевград, Габрово, Русе и Сливен по един.

Има две заразени деца – бебе на 2 месеца в Бургас и дете на 9 години от старозагорското село Паничерево. В селото има 13 установените случая на коронавирус.

Излекувани са 153 души – 96 мъже и 57 жени. Средната възраст е 48 години. Излекуваните деца са осем.

Общо 244 са хората, които са настанени в болници. 34 са в интензивно отделение.

От медицинския персонал са 69 случаите. Има девет нови случая. Във Видин са трима и общият брой на заразените медици там е девет, което е наложило затварянето на неврологичното отделение поради липса на персонал. Неврологичните случаи се насочват към Лом. В Хасково има трима заразени медици, във ВМА и „Пирогов“ – по един, както и в Бургас един.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
4
 
! Отговори
noname преди 4 години
Нещо ББорисов, РРадев и ИГешев се загубиха днес...много странно...правиха сума ти "инспекции" по страната. Май чакат 24 часов PCR...
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
панаири...,панаири...нататък я забравих..,ай наздраве......
228
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"брифингите на Тръмп за епидемията в САЩ!Свалям му шапка за поведението."Този клоун е най-неадекватния президент в историята на Щатите.
227
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До безпристрастноТочно така.Много хора от пишещите тук обаче искат да последваме" примера" на Англия, Италия и Испания. За тяхно разочарование няма да има подобни действия на правителството в тази посока.
226
10
 
7
 
! Отговори
безпристрастно преди 4 години
Съвсем безпристрастно, въпреки че от доста време критикувам ГЕРБ,в този случай,те се справиха брилянтно. Една от причината ,вероятно ,че този вирус също така ходи и по горните етажи на властта и за всички е добре ,епидемията да се овладее максимално бързо.Въпреки че властта можеше да се изолира и да остави мат,риала да щъка свободно,сдобивайки се със стаден емунитет както направиха в UK където, жътвата е 888+ за денонощие мъртви , от 15 500 до сега.
225
3
 
7
 
! Отговори
спокооо преди 4 години
Стойте си в къщи -топофикация пусна новите по високи сметки -събират пари за свещи....
224
4
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Пуснете си Карбовски по БТВ
223
4
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Пуснете си Карбовски по БТВ
222
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка вечер гледам по CNN брифингите на Тръмп за епидемията в САЩ!Свалям му шапка за поведението. Не всява страх и паника, а най-вече се опитва да даде увереност на американците, че ще се справят със заразата. Кани видни учени, които обясняват как според тях ще се развие епидемията.Да вземат нашите щабари да се поучат най-после, защото хората освен, че ще спрат да ги гледат, ще правят точно обратното, което им натрапват!
221
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Развитието на пандемията коронавирус в квартал Факултета и някои страни като Швеция Беларус... - е нагледно доказателство за крайно погрешната позиция на преЦедента и колегите му руски агенти - Сидера и Костя Копейкин, които вече са политически трупове... - и докато онзи ден Кyрнела се гърчеше от злоба и пръскаше жлъч по нова тв... - то рейтингът на Премиера вече гони 65 процента...
220
2
 
6
 
! Отговори
НОЩ преди 4 години
От утре отпускат мерките. Ще може да си свалите маските и да ядете фурми на открито!
219
6
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Имахме един съсед Костовист от тезо свободолюбивите птички:):):)Никой нищо не можел да му нарежда и забранява:):):):)Ако искал щял да си ходи на Витоша,ако искал щял да носи маска,ако искал щял да ходи в парка:):):):)Един път както си говорихме с още двама приятели до блока,единият бивш боксьор от Славия,този съсед дойде и му направихме такъв "моряшки"бой,че после веднага го закарахме в спешното на Пирогов:):):)Глътна си езика и се на.....:):):)После писал СМС на майка си че ше ни съди:):):)
218
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оххх ... Хората. Кротнете се малко.ТЕ ВИ ЛЪЖАТ с поведението си Ще има поне 400-500 000 заразени, едно 30000ще имат нужда от болници и едно около 10000 ще са по сериозни, а от тях, около 3-4000 ще имат нужда от респиратори. Това е за период от поне година.Общо ще и а около 1500 до 2500 жертви. Нямаме толкова старци да умиратАйде, кротнете се малко.Това е на базата на сръвнение на други държави, като се вземе предвид броя на населението. Крит във се и спрете да пишете.
217
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли правят софиянци психари червоугодници пропатували 400км. само за едно ядене. Аман от тарикати слабоумници.Тези мислят че може да излъжат всички ,но винаги са потърпевши..А дано този път те да са понесат последствията а не някой друг..
216
5
 
6
 
! Отговори
упс преди 4 години
колкото и да плюете по Странджата, той е прав. Ама истината не ви харесва и за нея няма да си вземете жълтите стинки, нали? Нещaстници.
215
1
 
10
 
! Отговори
обективен преди 4 години
До до обективенЗа 3 седмици изчезнаха 5.6 милиарда , и насреща -нищо!А в държава на тиквите никога няма виновен.Никога.За 11 г. няма осъден нито един крадлив гербераст.Нито един.Направо сме за Гинес.
214
4
 
1
 
! Отговори
Пророк Илия преди 4 години
У нас общо взето се тестират само зааболелите с пневмония и семействат им както в Италия,Испания и САЩ. За това имаме почти 10% смъртност. Страни като Германия,Русия и др. тестуват наред и за това имат 1-2% смъртност. В крайна сметка ще дойде 2021г. и ще се окаже че с мерки и теглилки а и без тях смъртноста ще е като през 2019, Пример:Сега в САЩ поголовно мрът,старци,наркомани и хронично болни,но през втората половина на годината смъртноста ще спадне поради липса на кандидати.Резултта ще е равен
213
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви тежки дни за *** Кантарджиев!С маска ще му е трудно да си прави физиономиите.
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До обективенДокажи ,че има грабеж.
211
0
 
10
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Липсват точно 50% от коментарите ,но СТРАНДЖАТА е нацвъкал почти 30% от тези които си стоят.Защо ли?