66 нови случая на коронавирус, жена на 71 г. е починала в "Пирогов"

Има нов случай на починал в "Пирогов"
Обновена: 23 апр 2020 08:33 | 23 апр 2020 08:11,
408
66 нови случая на коронавирус, жена на 71 г. е починала в "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

66 нови случая на заболели с коронавирус са регистрирани у нас, 29 от тях са в болници, активните области са 13 – общо заболелите са 1081, увеличението е с 6,5%, стана ясно от брифинга на оперативния щаб тази сутрин.

В София има 22 случая, 16 амбулаторни. Плевен – 13, 9 контактни от завод „Мизия“. Сливен 5 , Велико Търново – 5. Ловеч има трима заразени в Дом за възрастни хора в Орешак. Децата, заразени с коронавирус, са общо 39, под 10 години са 22 деца. 5 нови случая са регистрирани в Плевен и Кюстендил. В Пазарджик едно момче на 2 години е настанено в болницата.

12 нови случая са регистрирани на заразени медици. Излекувани са 190 души у нас. Починали са трима души през денонощието – жена на 77 години, мъж на 53 години в Смолян. Новият случай е на жена на 71 години в „Пирогов“. Общо починалите от коронавируса са 50.

В болница са настанени 202 души.

В България се очаква голямо движение на мюсюлмани заради техните религиозни празници. Джамиите ще бъдат затворени.

"Събирането на големи вечери и фамилии се препоръчва да бъде в тесен кръг. Ифтар - или раздаването на храни, да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция, с редовни линии, ще призовем МЗ и МВнР да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период", добави той.

Тестването на жителите на „Филиповци“ и „Факултета“ продължава. Има положителни проби, ограничителните мерки трябва да продължат.

"Никога не сме твърдели, че бързите тестове вършат работа", категорични са от Оперативния щаб.

„Няма подценяване на ситуацията. При развитие на пневмонии трябва да се следи много сериозно състоянието на болните. Първият доказан пациент не може да се твърди, че е пациентът в болница „Иван Рилски“. Тази болница е отчела и 11 заразени медицински лица. Трябва да се спазват правилата за работа с коронавирус. Колегите, които не лекуват вируса, подценяват ситуацията. “, разясниха експертите.

„Новият регистриран случай в столичната болница „Свети Иван Рилски“ не е бил контактен с другите заразени. Той се намира в друго отделение на медицинското заведение. Всички пациенти ще бъдат следени изключително стриктно“.

„Два екипа работят за разработването на ваксина у нас“, каза професор Мутафчийски. "5 души са заразени с коронавирус в Буковлък. Останалите заразени от завод „Мизия“ са жители на околните села.", допълни той.

"Децата много по-леко преживяват коронавируса. В повечето случаи като лека настинка", припомни генералът.

"Няма 17 заразени медицински лица в отделението по хирургия към "Пирогов"", това е фалшива новина, заключи Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
3
 
20
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
С тези темпове на откриване на болни и заразени ще научим реалната картина сред 7 или 8 години.Когато повечето страни ще са забравили за епидемията.
270
2
 
8
 
! Отговори
Рита Тунберг преди 4 години
доле Гешеф
269
11
 
3
 
! Отговори
old stupid retard преди 4 години
До До избирател 160,Другарю, като се оплакваш от последните 10 години, кажи кога България е била по-добре (като махнеме короната). не се ли усещаш че ставаш смешен? Времената в които само *** бяха добре майче отминаха.
268
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бацо е казал, че утре е АД и ПИК!Очаквайте 106 заразени. Неслучайно днес няколко екипа тестват във Факултето.Трябват бройки!Всичко е едни пошъл сценарий разработен от некадърни политици и техните слуги. Кантарджията (бай Шиле) сутринта бе ясен - Каквото можахме направихме, Господ да ни е на помощ!
267
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как действа Бактериологичното оръжие. Другаря Майтапчииски защо не каже нали уж е военен. Не той няма да ви каже но аз съм служил по времето на бай Тошо в такава част на армията и знам че това нее обикновен вирус от природата. Няма вирус който извън организъм да живее с часове. Без да се храни обикновеният вирус уми, ра за минути. Този вирус е изпуснат от лаборатория по невнимание или умишлено. Този вирус никога няма да изчезне ако не се създаде лекарство. Запомнете го.
266
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От колко проби?
265
5
 
6
 
! Отговори
мисирчо преди 4 години
Разбира се че има заразени хирурзи в Пирогов.Само си представете корекността на информацията цитирана от шапкаря...ха-ха
264
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейските лидери обмислят как да се върнат страните им към нормален живот, а една мисирка на брифинга попита няма ли да има затягане на мерките. То остава всички държави да се нормализират, а на нас тогава да ни сложат вечерен час.Шефа на МВР каза ли как убиецът на Милен Цветков бръмчи от Златните мостове до центъра на София?
263
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това се очертава да е първото лято със зимен вирус. И въпреки това овцете ще продължават да спат и ще вярват на медийната пропаганда
262
4
 
6
 
! Отговори
Марш, Марш преди 4 години
След Генерала наш!Всички да вървим Вирус да ПОБЕДИМ!
261
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам на снимките по медиите - повечето министри, магистрати, ченгета и др. държавни служители са я с бръснати глави, я остригани до кожа... Защо ли е така?Сигурно са въшльОFFци и за това го правят.
260
4
 
15
 
! Отговори
Този не мога да го преди 4 години
Този не мога да го гледам.
259
3
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
Единствената цел РЕАЛНО на карантината и социалната изолация е да намали броя на критично болните защото няма места и апаратура в болниците. Това е. Не можете да избягате от вируса - рано или късно ще го прекарате. От тази гледна точка карантината и изолацията на всички е идиотщина. Трябва да се изолират и карантират САМО РИСКОВИТЕ ГРУПИ. Всички останали трябва да бъдат пуснати да работят и живеят! КПП-та и полицейщина е пълен ***!
258
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 251Много точно изказване!А щом си разпределят пазара за нефт, пандемията ще свърши!!!!
257
3
 
6
 
! Отговори
Jfprb ke ;fhd od hf преди 4 години
Този не мога да го гледам.
256
4
 
5
 
! Отговори
Минннош преди 4 години
Хипермаркетите са най големите разпространители на вируса. След като се приберете си измийте ръцете задължително 1 минута
255
5
 
6
 
! Отговори
7777 преди 4 години
До Алпинист37Турците са с полицейски час. 31 големи града са блокирани. Нямат право да излизат 4 дни от къщи.Не мисля, че Ердоган ще ги пусне. Мерките им май са по строги от нашите. Няколко пъти досега ги блокираха напълно през уикендите им.Джамиите им са затворени напълно. Молят се в къщи.
254
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус щом е тук той няма да изчезне и какво правим - това и нашите ,,вождове'' не знаят,по лесно е да всяват страх ,а тия маски ,нали вездесъщия генерал сам каза ,че те не могат да ни предпазят ,за какво е този тормоз ?
253
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки му е ясно ,че броя на тестовете се увеличи и съответно хващат повече заразени. Броят на заразените не се е увеличил !
252
9
 
22
 
! Отговори
Готина мацка преди 4 години
Простият български народ е лесен за манипулиране. Както има една приказкаовчето стадо се подкарва с кривака и парите, които идват от Брюксел се вкарват в джобовете на няколко тиквенициедин здравен министър и двама генерали. Сигурна съм, че много добре ме разбрахте.