Гурбетчии купуват къщи по селата в Търновско

Брокери предлагат виртуални огледи на имоти
23 апр 2020 21:12, Анисия Иванова
49
Гурбетчии купуват къщи по селата в Търновско
Архив: БГНЕС

Гурбетчии, които са се завърнали у нас заради пандемията, масово купуват къщи по селата във Великотърновска област, съобщи Милен Ангелов, собственик на агенция за недвижими имоти в старата столица.

Брокерът се е снабдил с необходимото техническо оборудване и предлага виртуални огледи на недвижимо имущество.

"Няма срив на цените, нито на продажбите. Дори сделките рязко се увеличиха. Гастарбайтерите, които се прибраха, казват, че не е ясно какво ще се случи занапред, дали ще могат отново да заминат в чужбина и затова искат да вложат парите си в имоти. Габровец, който живее и работи в Германия, в момента пък купува недвижимо имущество във великотърновското село Ресен, където смята да живее и да се занимава със земеделие“, споделя пред "Труд" Милен Ангелов.

Брокерът допълва, че бизнесмен инвестира в промишлени помещения около старата столица. Предприемачът купува цехове, които смята да отдава под наем, защото ще са в близост и ще са търсени след като бъде построена автомагистрала "Хемус“.

"Няма скок в цените на имотите. Стойността на къщите по селата варира от 20 000 до 100 000 евро в зависимост от състоянието им. Апартаментите във Велико Търново се предлагат средно на около 550 евро за кв.м.", уточнява  Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
34
 
! Отговори
До номер 1 преди 4 години
Точно в Германия и Франция има къщи по 1000 евро, да ама утре! Кажи къде да си купя!!! Много знаем да говорим.
3
5
 
47
 
! Отговори
Карайсен преди 4 години
В селото, Долна липница, Пауликени и Полски тръмбеш дори има спад на цените но това е временно. Скоро отново ще се върнат до 10 - 12 000 лв. за къща с двор, ток и вода и външна тоалетна. Следете обявите.
2
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брейй по 20 хил. за керпичени къщи.. не мерси
1
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха 20 хил за къща на село в бг? колко наем може да взима от нея и за колко години ще си върне инвестицията? в германия франция има къщи в някои села за по 1000 евро