Средната възраст на лекарите във видинската болница - 60 години

Бившите окръжни болници били гръбнакът на здравеопазването
20

Ново огнище на коронавирус бе регистрирано в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания във Видин. 12 са заразени с коронавирус, от които 8 младежи и 4-ма души от персонала. Каква е ситуацията там?
Още по темата

"От вчера доста се дискутира тази тема, най-вероятно заразата е дошла от персонала. Всички заразени са изолирани. Възможно е и през болницата да е дошла заразата, ако някой от тях е ходил там. Децата са позитивни, но без особени клинични изяви. Ако има нужда, ще бъдат хоспитализирани", каза за "България сутрин кметът на Видин д-р Цветан Ценков.

38 медици от болницата във Видин дадоха положителни проби за коронавирус, което може да доведе до дефицит на персонал в лечебното заведение. Здравният министър отправил апел към всички Регионални здравни инспекции в страната да изпратят медици за Видин, търсят се и доброволци.

"Мой приятел от Пета градска се обади вчера, че е готов да дойде. Сега е моментът в тази криза да се направи сериозна политическа оценка на състоянието на българското здравеопазване. Средната възраст на лекари и медици във видинската болница е 60 г. Тези 30 бивши окръжни болници са гръбнак не на българското здравеопазване, а на националната сигурност.", добави д-р Ценков.

По думите му в България има важни неща за националната сигурност - отбраната и здравеопазването и сега ескалирали проблеми, които са трупани с години.

"Мобилизирали сме всички здравни служители, 17 екипа изнесоха на гърба си целия трафик, който мина през границата на Видин. През Видин мина цяла Европа, не през Калотина", отбеляза кметът на Видин в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Грчанин преди 3 години
До ВидинчанинНе те знам на колко години си и какво си слушал преди 20 години, ама преди 20 години само в Грци живееха 5 хиляди души. И ако не виждаш разлика между тогава и сега...Колкото до това на какво дередже са провинциалните градове- хич да не е пътувам доста из Южна България, нещата не са чак толкова зле, колкото в Северозапада.
16
0
 
0
 
! Отговори
Нарочно преди 3 години
са заразени както и децата инвалиди.Не си свършиха работата не стават първо докторите трябваше да проверят.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо са младоци в сравнение с 98- годишния френски лекар
14
2
 
4
 
! Отговори
Лойко преди 3 години
Вчера открих нова отсечка от магистралата! Тия с пари за здраве ще ме занимават, пфу! Сигурно ще искат и увеличение на заплатите на сестрите и лекарите, ама нъцки! После сигурно ще искат и ремонт на болниците и нова апаратура, ама не са познали!
13
2
 
2
 
! Отговори
Видинчанин преди 3 години
До 11 ГрчанинМного си черноглед!Тия приказки за мъртвия град ги слушам от 20 години,пък гледам ,че не изчезнал града!В по -голямата част провинциалните градове на България не се различават коренно от Видин!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, като съветваш висшистите да стават овчари и очерняш всеки, който иска нормална заплата, така става. Ама за теб има Правителствена, а за електората - квото остане.
11
1
 
5
 
! Отговори
ех преди 3 години
българските медици много добре се справиха с корона вируса, ама в Германия
10
1
 
14
 
! Отговори
Грчанин преди 3 години
До видинчанинЗемляк, викаш след 5 години нема да има кой да лекува. След 5 години нема да има и кой да бъде лекуван. В панелките тук-там по некой прозорец свети. В цел Видин нема 15 хиляди души. В околията е пълно със села със население под 10 човека. След 10 години единствения глас дето ще се чува по драките на север от Монтана ще бъде на самодивите от Шишинци. Видин е мъртъв. Да си го погребеме, да се прекръстиме и айде.
9
19
 
3
 
! Отговори
Гинка преди 3 години
До Анонимен 8Погледни им партийната ориентация на медицинския елит във Видин и тогава коментирай!Ако се съмняваш питай пРезидента, той там дарява заплатите си.
8
1
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Със или без пенсия-все тая-няма да сме в състояние да работим!А други будали като нас няма да се намерят!
7
0
 
22
 
! Отговори
видинчанин преди 3 години
И вече каквото и ще да направят е много късно за всичко!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в тази държава не може и да се пенсионираш вече, така че не е проблем.
5
0
 
30
 
! Отговори
видинчанин преди 3 години
Така е във Видин 98% от лекарите сме около 60-те.След няколко години никой няма да може да работи. Няколко години такава кампания имаше срещу нас,че вече никой млад човек не е луд да учи медицина!Тая професия я убиха още преди коронавирусната епидемия!
4
0
 
21
 
! Отговори
Бащицата преди 3 години
Ги изгони другите с умрелите заплати който им раздаваше, защото като дава пари казва ,,аз давам....той храни знаете кои ,че да има кой да го защити от народа....храни и администрацията която също е част от прикрита репресивна машина .... сега като се успокоят нещата още повече народ ще духне ,защото тук батака ще стане нетърпим....вдигнаха пенсиите с по 20лв ,ама месото страна 3-пъти по-скъпо... Селата са унищожени и банди плячкосват къщи и дворове на къра да засееш нещо трябва да си луд..
3
0
 
37
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Така ще е, докато се инвестира само в манекенки, певици и футболисти...
2
1
 
22
 
! Отговори
Ананито преди 3 години
Нема страшно, ще работят до 80.А после ще си харчат със здраве огромните пенсии...
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава здравна система направиха точно най-именитите лекари. С високомерие, наглост и алчност.