Трусът е с магнитуд 4.5, няма щети, но е усетен сериозно

Сигналите от Пловдив са 4, съобщиха от пожарната
Обновена: 1 май 2020 15:47 | 1 май 2020 15:35, Веселина Йорданова
45
Трусът е с магнитуд 4.5, няма щети, но е усетен сериозно
Снимка: БГНЕС

Трусът, усетен на територията на цялата страна, е с магнитуд 4,5 по Рихтер. Той е усетен минути след 14.00 часа. Епицентърът е бил на 18 км от Пловдив, посока град Раковски, съобщиха за БНР от Националния институт по геофизика.

Още по темата
Няма данни за разрушения и щети.

"Умерено силно е земетресението. Сериозен магнитуд. Между 20 км е дълбочината. Плитко е земетресението, което означава, че усещането е по-осезаемо... Може да очакваме още събития, които да се усетят от хората. Възможно е част от вторичните трусове да бъдат усетени... Районът е сеизмичен“, съобщи заместник-директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН доц. Петя Трифонова.

Минути след труса е имало страх сред хората и много са напуснали домовете си, но обстановката вече е спокойна.

"Имаме четири сигнала от Пловдив, единият е за паднали керемиди от покрив на изоставена къща. Няма информация за загинали или пострадали хора, както и за паднали постройки... Паниката е най-лошият съветник в такива ситуации. Няма място за притеснение. Обикновено вторичните трусове са по-слаби. Около 1500 човека са на разположение и готови да се отзоват на повиквания", съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Страшни смешки, Смешни страшки за Герои със Опашки
10
3
 
9
 
! Отговори
Непукист преди 4 години
Винету исках да напиша...
9
19
 
14
 
! Отговори
5G смърт преди 4 години
Преди дни в Пловдив беше пусната първата 5G клетка....Днес земетресение...Случаеност???
8
5
 
19
 
! Отговори
Непукист преди 4 години
До коментар 1От кога Президента управлява България,че не ми е ясно?!Явно си ***,*** та чак, задръстен!!!Аман от *** ***. Като взимате пари поне, пишете по-умерено. Да е истински. България е Парламентарна Република. Излъчва се правителство от мнозинството в Парламента,което управлява Държавата.Президента не взима решения относно управлението на Държавата. Това го прави правителството. Демек Венета.
7
5
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Няма жертви няма разрушения ама се почувствало силно.Туй ми прилича на времето - -20 ама се чувства като -30.Журналистически измислици.
6
10
 
9
 
! Отговори
едно леко грипче преди 4 години
никакво земетресение не е имало, щаба само льжат не им вярваме! докато от БСП не кажат нищо няма!
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това земетресение е нищо в сравнение с онова което преживяхме през 1977 г. Март месец. Вечерта в петък в 21,30 часа от Планината Вранча в Румъния ни удря 7,5 по Рихтер. Цяла българия се люлее за над 30 секунди. В много села и градове сградите се напукват. Падат комини и мазилка. Най пострадалият град е Свищов. Там падат сгради под които руини остават погребани цели семества с малки дечица. От тогава се прменя коренно строителството. Панелните блокове се строят да издържат 9- та степен.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гораноф се е наплашил и сега ще се мeсти в къща на баджанакa му.
3
10
 
41
 
! Отговори
Copocoид преди 4 години
Както каза преди много години един наш бивш държавен лидер - "Ще ми търсите гроба за да ми благодарите".Еми, всеки който има малко акъл в главата ще му благодари дори в душата си.Първо, жертвите на КОВИД-19 у нас са по-малко защото по време на "мракобесния" му режим имунизираха всички в училище против туберкулоза.Второ, по време на режима му хората си вдигнаха къщи без да пестят материали, а панелките макар и неугледни имаха някакви стандарти.
2
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там само усташи. И да има жертви, не е никаква загуба.
1
68
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесва ли ви все още Промяната на радеФ?Криза, мизерия, глад, нищета, пандемия, безработица, безпаричие, безпътица, земетресения, разруха!Всичко това е факт и се случи по време на управлението на нищоправеца с 12000 лева заплата!