Семейство в Бургас се зарази с коронавирус от съсед

А той се лекувал от COVID-19 в София и бил изписан от лечебното заведение
7 май 2020 15:17, Нели Христова
40
Семейство в Бургас се зарази с коронавирус от съсед
Снимка: Pixabay

Мъж, с доказана инфекция от COVID-19, който се лекувал в София и бил изписан като излекуван, е успял да зарази четиричленно семейство в Бургас. Те са били контактни с мъжа, който им е съсед. Целият жилищен вход на блока, в който живеят, вече е дезинфекциран, съобщиха от общинския щаб.

В събота ще бъдат взети проби на всички останали 22 семейства от входа.

Последните 4 новорегистрирани случая - вчера един и трима от днес, са на четиричленното семейство - мъж на 45 г., жена на 30 г. и двете им деца на 6 г. и на 3 г. И четиримата са поставени под домашно лечение. Изследвани са контактните им лица от първа линия, включително и личната им лекарка, които са с отрицателни резултати.

962 са хората под карантина в областта, а 532 са в община Бургас. Двама души вчера са подадени от полицията на прокуратурата за нарушаване на задължителната карантина.

РЗИ-Бургас е изследвало 260 души персонал във всички домове за стари хора в Бургаска област. В следващите дни предстои и изследване на настанените там възрастни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и след излекуване,пациента може да разпостранява вируса още много дни.Нека лекарите преценят колко да е карантината след лечение.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой знае колко вечери са си ходили на гости, че им е скучно по време на карантина.Ама *** глава затрива
13
6
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Тъпо мое същество, ако вече го бяхме изкарали, щеше да се усети съответната вълна и щяхме да сме минали Великобритания по смъртност преди месеци.Ако го бяхме изкарали вече, нямаше да има заразени лекари, защото те 100% щяха да са първите преболедували това "грипче".Затова, *** си играй на пясъчника и не се бъркай в теми за големи.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кв Лагера в магазина 80% влизат Без маски , е верно ,че повечето са от баш Чалгарския бранш ,че и наглоо Калканджийски гледат ! От такъв прооост народ толкова !
11
22
 
10
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
Не са се заразили от него, хора разберете, че това си е нормална лека вирусна инфекция. Десетки хиляди, може би стотици хиляди в България са го изкарали или го карат в момента, просто се тестват 100 човека на ден. Ако тестват по 10 000 примерно ще излезе друга цифра и тогава ще се види и реалната смъртност, която клони към 0, обаче тогава трудно ще накараш хората да изпълняват като дронове.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да го съдят. След изписването им се дава още поне 14 дена домашно лечение. Дали това е с статут на карантина не се наемам, но ако е нарушил е виновен.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как пък разбрахте кой кого е заразил?Айде сега, да вземе да ви осъди за набеждаване човека!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че какво е виновен човека, той да не би да вижда вирусите с просто око? Виновни са тези, които са го тествали и са му казали, че е ок.
7
3
 
5
 
! Отговори
до Да преди 4 години
че колко сте софиянци в таз София бе, че и във Всрна лекуваните болнично половината са от североизточна Бя. Разград, Шумен, Добрич и Силистра
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попитали Кубрат Пулев как се справя с подготовката за мача в условията на карантина:"Ами как! - отвърнал Пулев - Тегля кредити, не ги връщам, а после чакам колекторите."
5
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сингапур има само 20 души починали от началото на пандемията и въпреки това все още не са и в първа фаза на излизане от извънредното положение. В България от извънредно положение на другият ден направо премахване на карантината. Еднокнижника от Банкя се лута без посока. Важното е че той гушна милиардите
4
4
 
17
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Мъж от Бургас,лекуван в София!Ето ти новина!Затова в София се водят най-голям брой болни!И седим затворени и с КППта.Страхотна карантина,страхотна организация и страхотна манипулация!Бравос!
3
2
 
9
 
! Отговори
Затова читателю преди 4 години
Отговори на въпроса:- Имаш ли познати обладани от Коронавирус?- Не. Нямам.- Но пък те, имат!Виновен си, виновен, драги ми читателю.
2
10
 
8
 
! Отговори
Инспектор Стрезов преди 4 години
Но как е успял? Каква тактика е използвал? Членувал ли е в сатанинска секта, или е бил *** последовател на мангъровата ерес?
1
5
 
25
 
! Отговори
Бахти простотията! преди 4 години
Ако комшията няма позитивен тест за коронката, тогава защо го набеждават, че той ги е заразил? Може да са се заразили другаде.