Мнимата банкерка Петя събира пари срещу обещание за кредит

Тя прилагала схемата из цялата страна
18 май 2020 12:51, Ния Христова
40
Мнимата банкерка Петя събира пари срещу обещание за кредит
Снимка: БГНЕС
Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Добре организирана престъпна група прилагала схемата на територията на цялата страна. Подадени са жалби в София, Пловдив и Кюстендил. Само преди две седмици "банковата служителка" прави пореден опит за измама въпреки многобройните сигнали и това, че МВР я издирва, предаде Нова тв. 
 
Жената се представя за счетоводител, управител на банков клон или за секретарка на шеф на банка и твърди, че урежда всякакви кредити. Полицията я издирва за измами в големи размери, а излъганите до този момент са десетки, с хиляди левове. 
 
Жената се казва Петя Петкова, но се представя с различни имена. Успява да намери жертвите си навсякъде, доста често в салони за красота. Така се запознава и с поредната си жертва. 
 
"Дойде малко след Нова година в салона. Каза, че ме е намерила от интернет, с цел да си закупи коса от мен, понеже е разбрала, че продавам хубави екстеншъни. Започна да идва на маникюр, педикюр", разказва тя.
 
Така успява да влезе под кожата на собственичката на салона и да й обещае мечтания кредит. Петя Петкова се представя за шеф на клон на една от големите банки. 
 
"Споделих, че ми трябват пари за апартамент. Близо 200 000 ми бяха нужни. На следващите пъти малко по малко ми подсказваше, че има един човек, който й е като баща. Работят от много години заедно, той е много зает. Занимава се само с осигуряването на кредити", разказва още измамената.
 
Въпросният човек се оказва е езин от участниците в схемата. Той също използва много и различни имена. Той давал подробни указания по телефона и избягвал срещите с хора, за да не бъде уличен в престъпление. За да издейства кредит всеки клиент трябвало да му дава предварително процент от сумата.
 
Жертвата е подала жалба в полицията. Жалба е подала и библиотекарката Мариана Христева от пловдивското село Добролък. Петя Петков й обещала да рефинансира кредита й от 20 000 лв., за да намали вноската й. Запознали се чрез бивша служителка на община Куклен. За да успее да рефинансира кредита й Петя Петкова поискала от библиотекарката 6 900лв. Жената изтеглила парите от 5 различни фирми за бързи кредити.
 
Мнимата служителка по лична карта живее в центъра на София. Апартаментът й се оказва запориран от съдия изпълнител. Домоуправителят на блока обясни, че никога не я е виждал. 
 
Образувани са пет досъдебни производства срещу Петя Петкова в полицейски управления в няколко града в страната. Органите на реда все още я издирват. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
16
 
! Отговори
истина е преди 4 години
И България мнима вече 30 год. !! Някой си мислят ,че е има ,а тя отдавна е умряла ,Че и европейски ,но само ЧЛЕН я направиха !
14
1
 
33
 
! Отговори
младен преди 4 години
"Успява да намери жертвите си навсякъде, доста често в салони за красота."То там не е трудно да ги хванеш всичките за каквото и да е било.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петя Петков й обещала да рефинансира кредита й от 20 000 лв.*********************************************************Петя Петкова поискала от библиотекарката 6 900лв. ?????????????????????????????????
12
1
 
26
 
! Отговори
Честито на балъците преди 4 години
Като искаш кредит, отиваш в офиса.Да теглиш бързи кредити 6900 лв. за обещани 20 000.Ако искаш да си на далавера - ми ето, има я, само че за измамниците.Ще дам пари извън оторизирана институция, ама някой друг път.
11
1
 
35
 
! Отговори
Българка преди 4 години
Как може взе още да има хора, които се връзват на такива схеми и мними банкерки..... Колкото и да си отчаян е откровенна проява на глупост да даваш пари (и то хиляди) напред, на ръка, без договор, без банкова сметка, срещу голо обещание, а най-голямата глупост - да ги изтеглиш от 6!!! фирми за бързи кредити!!! Значи, задлъжняваш още и още в омагьосан кръг... Как ги мислят хората тия неща? Елементарно знание за управление на личните финанси липсва, а за финансово планиране - пък съвсем....
10
5
 
23
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 4 години
Това е малка капка в Световният океан, тук и един мним премиер се подвизава и тегли кредити..........
9
4
 
16
 
! Отговори
Еврозона,амадругпът преди 4 години
Те щото кредитните консултанти от другите банки не "работят" по същия начин и не пренасочват кандидат клиенти към други "финансови институции". В бг всички банки са мними.
8
0
 
22
 
! Отговори
ЦУРК преди 4 години
публикувайте снимка, да знаем коя е !
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
майМунчо вярва на мними банкерки, а доказаните факти ги отхвърля със заклинанието няма вирОЗ!.От такъв матрял - толкоз.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговията с обещания се превърна в най-успешният бизнес в България.
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази може да стане следважия финансов министър на греб
4
5
 
8
 
! Отговори
Не преди 4 години
че кой знае колко важно, но фамилията на жената е Христова, а селото е ДобрАлък и е уникално!
3
4
 
24
 
! Отговори
искахме преди 4 години
искахме да ги стигнем американците - е, стигнахме ги по престъпност, наркомания, дебилизация и всичко най хубаво.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има телета ще има и касапи.
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето работа за Гешев.Да действа докато не е заминала за Дубай,че от там явно няма да я доведе!