Опасно е да се клати системата при пандемия, заяви лекар

Мерките срещу коронавируса са причината за затихване на епидемията
19 май 2020 22:30, Петя Славова
16

Мерките срещу коронавируса у нас дават ефект и тенденцията е към затихване на епидемията, показва анализът на Националния оперативен щаб.

При наличието на такава епидемия нормалните процеси не можеха да се вършат по ясни причини. Направиха се много жертви от моите колеги, това не може да кореспондира с връщане на суми в никакъв случай. Средствата, които са получени, са от гласувания вече бюджет. Той е гласуван по пера. Усвоиха се суми, много по-малки от бюджета на НЗОК, този въпрос не стои на дневен ред. Има варианти и е въпрос на договореност. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

"Да се клати системата по време на епидемия е много опасно. Горд съм с моите колеги", допълни той.

По думите му при една екстремна ситуация финансирането трябва да е различно, както се случва в много други сектори на бизнеса. Той даде пример със схемата 60/40, като припомни, че парите за нея са отпуснати от другаде.

"В състоянието на такава бедствена ситуация системата на здравеопазване трябваше да функционира и доста болници видяха доста трудности", обясни д-р Брънзалов за Bulgaria ON AIR, като подчерта, че вече сме в края на въпросната епидемия.

"При намаляване на заболеваемостта би следвало тежките случаи да се лекуват в инфекциозните отделения. Планова хоспитализация нямаше дълго време и е време да им се обърне внимание и на тези случаи",коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през март, като започнаха публичните изяви на специалисти от всякакъв сорт, се предлагаха различни устройства за пречистване на въздуха. Лекарите бяха най -шумни, искаха си лъвския пай в пиара. Фармация и други покрай тях са в пик. Безотговорност на МС е неглижирането на сектора, осигуряващ производство и разпространение на устройства на различна база, които да пречистват главно обществени помещения. Искат да се живее в непрекъснат страх и да се прави стокооборот с боледуване и смърт.
10
2
 
15
 
! Отговори
Манжьров преди 3 години
Мангьров искаше да обърне системата с главата надолу, но не успя за радост на всички нормални хора в България...
9
6
 
4
 
! Отговори
ДСФД преди 3 години
Още една продажна мутра на публичния хоризонт. И то външно продажна, подкупена от една "филантропова" фондация. Бездушни ***.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Увеличават се случаите, но дори фитнеса и мола работи.Отложихме дори онкоболните, за да дадем място в болниците за ада. Чувалите с трупове, хладилните камиони. Нямаше медицинска помощ 2 месеца. ................
7
1
 
1
 
! Отговори
Куче гости гъз преди 3 години
Във далечните Карпати едно дърво се клати...
6
1
 
3
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
До СофияЕ, колко да струва пък лодка в Гърция ? 5 - 6 милиона ? Като ти е за едната лодка, закарай си оттука, на покрива на колата.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според докторът само системата може да ни клати, но ние нея не. Усеща се, че е пуснат да защитава същата тази система, като споменава мярката 60/40,от която сигурно хал хабер си няма, но са му я написали, за да я каже. Аман от толупи и ***.
4
3
 
5
 
! Отговори
София преди 3 години
Брънзалов не е от Герб, работи на две места по два три часа, преди време си беше купил лодка в Гърция, хич не го жалете
3
1
 
6
 
! Отговори
Това преди 3 години
Клатене води до пълни джобове на дректорите на болниците и медицинската олигархия
2
4
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Аз да попитам господина! А не е ли опасно. Власт имащите да ни КЛАТЯТ, И сега И много с години преди " пандемията"?!
1
4
 
17
 
! Отговори
не става преди 3 години
Докторите станаха политици, политиците- доктори.