Море след криза - цените у нас надолу

Светльо Витков обаче не е оптимист за черноморието ни
3 юни 2020 08:40, Петя Славова
65

У нас морските курорти вече са в готовност да посрещнат първите туристи. Заради кризата с коронавируса се очаква цените да са доста по-ниски, предаде Bulgaria ON AIR.

В началото на летния сезон Созопол изглежда почти празен. В курортното градче се надяват след първи юли все пак да има туристи. До тогава ще разчитат на български летовниции и то предимно през уикенда. Ресторантите са отворени, а цените значително по-ниски.

Още по темата

В същото време в големите ваканционни комплекси разчитат на по-ниските цени с надеждата, че ще върнат обратно туристите. Имат резервации за юли и август основно от англичани и германци. А с по-ниските цени се надяват да успея да запълнят базата поне наполовина.

Въпреки намалените цени и коронавируса има хора, които и тази година биха предпочели почивка в чужбина. Според музиканта Светльо Витков родното черноморие трудно ще си върне туристите, защото качеството на услугите не отговаря на цените.

В Созопол обаче смятат, че може да се конкурираме с гръцкото не само с хубавата гледка, но и с богата история.

Но според Витков хубавите места на нашето море се броят на пръсти, а проблемът е в манталитета.

А от курортите се надяват, че все пак родните туристи ще подкрепят българския бизнес и ще прекарат летните си почивки у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
10
 
! Отговори
НАЙ СЕТНЕ преди 3 години
Писна ми да слушам колко е зле всеки сезон, а да продължава бетонирането на уж нашето Черноморие. И какво имаме? Презастроено, мръсно, без места за паркиране, без места за плажуване и т.н и т.н. Ами как иначе да бъде, имаш плаж за 10 000 човека и леглова база за 100 000?! Няма такава простотия, а се опитват да ни кажат колко е добре, че и как да ги спасяваме! Кой да спасявам? Мутрата с големия хотел или довчерашния селянин с малкия хотел ??? И двамата не струват и не носят нищо. Да фалират !!!
58
1
 
9
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Добре де, при положение, че всеки може да провери цените на хотелите и къщите за гости и да сравни , защо пишете глупости. Посещавам точно 3,4 хотела всяка година, в нито 1 цените не са мръднали от 2019
57
0
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Бойко *** да молиш Путин да помоли руснаците да дойдат на морето ни. Само не му разказвай вицове.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цени, цени,... хайде стига с тези цени. Качеството на почивката е важно, а не цените. В България качеството не струва и затова говорят само за цени. Аз предпочитам да дам примерно 10000 лева за истинска почивка примерно в Испания, вместо да дам примерно 1000 лева за псевдопочивка в България.
55
0
 
13
 
! Отговори
злобар преди 3 години
Настанало е време когато всичко българско и родно е изключително вредно и опасно за нашият джоб .
54
1
 
14
 
! Отговори
тонката преди 3 години
важното е цените в Гърция как са, за у нас никой не му пука ;) Евхаристо
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години "подкрепям" българското черноморие и никога не видях по-ниски цени от предходната година. Дори и тази година цените са по-високи от миналата. Така, че тази година ще "Подкрепя" планината. Хем по-чисто, хем по-тихо, хем по-евтино! Бистра, чиста вода и обилно слънце!
52
9
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРПутин ти е чичо и явно си доброволен руски роб, който се е пристрастия да лиже руски ботуши и задни части.
51
0
 
23
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
В Созопол ходя от 20 години, защото ми е любимо място на черноморието, но спада на цените е брутална лъжа ! Всички цени в ресторантите , по-големите и семейни хотели са с 25% нагоре, има само увеличение
50
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В живота всичко си идва на мястото! Просто дойде време БЕТОНОМОРИЕТО да се срути изоснови и мутрагените там където им е мястото! Инвеститори за нещо смислено и качествено винаги ще се намерят лесно!!!
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надолу? У нас? Цените? Ха-ха-ха...Вчера една оферта в село Китен за 180.00 лв. на човек инклузив в хотелче с басейн, колкото моя на двора. Че аз толкова платих миналата година за 5-звезден хотел в Анталия! Не стъпвам на тази смешка - бг черноморието! Хората ще отворят белите курорти през юли и ще отидем пак на чисто и нормално място.Пък вие изпълнявайте поръчките да рекламирате тукашните "бисери". Все ми е едно. Очевидно не само на мен.
48
0
 
21
 
! Отговори
хмм преди 3 години
Колко да са надолу не знам, но колегата този уикенд е бил в Бургас и е платил цена, по-висока с 20% от юли-август 2019
47
0
 
20
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Авторката на тази публикация, първо - много отдавна никой не беше писал за предстоящия туристически сезон по българското черноморско крайбрежие и второ - откъде измъкна тази новина, че цените слизали надолу? Всички хотелиери и ресторантьори заявяват, че ще запазват настоящите цени, няма да ги намаляват. И кога и какво е станало по евтино в България?
46
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Звънях на наколко места и цените са с поне 20-30% НАГОРЕ. Не се лъжете по лъжливите ***! Мутрите искат да си избият парите, ама да не казвам къде ше ме хванат.
45
0
 
23
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До пазарна икономикаЕстествено, че не. Но имам 500 символа, а те са крайно недостатъчни, за да изложа всички доводи защо не искам на българското море. ВИСОКИ ЦЕНИШУМНЕЛЮБЕЗНОСТ И ВРАЖДЕБНОСТ КЪМ ТУРИСТАПРЕЗАСТРОЯВАНЕНАГЛОСТЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОГЪСТИ ПЛАЖОВЕЛОША ИНФРАСТРУКТУРА ЛИПСА НА МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕЛОШО КАЧЕСТВО НА ХРАНАТААко продължа да изброявам, няма стигне времето. Няма да забравя как българин по рождение, 50 години живял в България не ме пуснаха да разгледам български курорт
44
2
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До ЧебурашкаЧичо, ти пил ли си с рускоговорящи, горди собственици на некачествените апартаментинепродаваеми ? Знаеш ли, че пият предимно родния си алкохол ?Знаеш ли, кой и как им го доставя ?!
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдам, няма да ти продават порция двойно варени спагети за 30-40 лв, а само за 20. Таз година на промоция
42
2
 
9
 
! Отговори
созопол преди 3 години
До wwwсамо руска реч се чува а през Възродителния се забраняваше да се говори на турски!
41
7
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРДа бе, украинците са пияници, пък руснаците са въздържатели! Защо тогава до обяд един руснак не можеш да видиш на плажа а само рускини с деца? Русофренията така те е ударила, че си неспасяем случай.
40
7
 
8
 
! Отговори
турист №1 преди 3 години
До wwwБяха преди руснаците и се оплакваха директно в генералното руско консулство...Всичко им се позволяваше и ги целувахме тука по задниците.Но още като стъпихме на руска земя - автоматично се превръщахме в чужденци , шпиони и диверсанти. Руснак първо те кани на маса, после у дома и накрая в КГБ.Оженваш се за рускина и я прибираш тук и веднага я изключват от комсомола и КПССИ това наричахме братска дружба навеки със СССР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!