Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима

Общият брой на заболелите у нас достигна 2889 души
Обновена: 10 юни 2020 08:23 | 10 юни 2020 07:00, Петя Славова
98
Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден втори ден на висок брой на новозаразените с коронавирус, показват данните на Националната информационна система.

Още по темата

За днешния ден новите случаи са 79, което е с четири по-малко от предходния ден. Така общият брой на заболелите с коронавирус у нас става 2889. Направените PCR теста за последното денонощие са 1777.Новият коронавирус е констатиран при 302 лица - медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в София, Сливен и Ямбол.

Активните случаи в момента общо са 1099. Хоспитализирани са 161 души, като в интентизво отделение се намират 13, а за последните 24 часа са излекувани 36 пациенти. общият брой на преборилите коронавируса са 1623. Смъртните случаи са се увеличили с трима и така общият брой на жертвите на коронавируса у нас достигна 167.

Последните случаи са на жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване. Мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване и мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

След резкия скок на новозаразени, държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, за да може да се налагат мерки за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от COVID-19.

Днес премиерът Бойко Борисов и Щабът ще обсъдят дали да отпадне извънредната епидемична обстановка в страната или тя да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
12
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
До: номер 6Ми може и да са болни, но трябва да съобщат!Аз например, едно лято преди много години, ме хвана такова яко paзcтpoйство, че се уплаших да не съм се заразил с ротавирус!Ама няма как да знам, не съм се тествал.Ако съм си изградил антитела, може и сега да имам ротавирус без да знам, щото имам имунитет...
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо така навсякъде по света при мюсюлманите рязко скочи броя на заразените от около десетина дни?
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали са болни или само заразени е едно, но по-важното е дали заразяват други хора.
6
18
 
16
 
! Отговори
Учител 1ви клас преди 3 години
Задание - направете изречение с някои от думите - Бай ***, агнешко, салата, ракия, сопа, прoст, народ. После ще мина да пиша оценки.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на 64 място в света сред 213 държави по брой на починалите от вируса и на 70 място по починали от вируса на човек от населението. ГЕРБ казват, че сме най-добре.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болни или заразени е почти едно и също... Ще заразяват други хора, ако не са под карантина или лечение.
3
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре направете 15 теста. Така ще откриете 15 новозаразени и ще отчетете спад.А ако имате късмет, може и нула новозаразени да отчетете... според както ви изнася!
2
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не пише, тия като са заразени, дали са болни, дали проявяват някакви признаци на болестта, или са си здрави и нищо им няма, но са с положителен тест.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова не е вярно. Живея извън България и тук има така нарееният Таск Форс, дето ги прави същите работи