Лекарка заразила 11 души в Кърджали, лъгала за контактните

Един от заразените с COVID-19 е починал
Обновена: 12 юни 2020 13:25 | 12 юни 2020 13:15, Александър Попов
69
Лекарка заразила 11 души в Кърджали, лъгала за контактните
Снимка: БГНЕС
Вчера белодробно отделение в многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали бе затворено за прием на пациенти заради заразени с коронавирус.
 
Отделението е затворено за дезинфекция, след като са установени 11 нови положителни проби за COVID-19. Всички новозаразени са контактни на лекарка от "Пирогов", която излязла в отпуск и заминала за Черноочене, съобщава Нова тв.
Още по темата
Седмица по-късно се подложила на PCR-тест, който доказал, че е носител на коронавируса, но през това време е контактувала и с други хора, включително е посетила и болницата.
 
След поставянето на диагнозата още миналия петък здравните власти започнали да проучват контактите на лекарката. Първоначално тя заявила, че не се е виждала с никого и отказала да посочи къде точно е ходила.
 
В крайна сметка заразени се оказали нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти. Един от всички заболели е починал.
 
"Тя се е тествала по собствено желание, може би по изискване на лечебното заведение. Първоначално казва, че не е имало контакти. След това разбираме, че е имала такива. Упрекът към нея е за бавното съдействие", каза областният управител на Кърджали Никола Чанев.
 
Директорът на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев пък заяви, че ще бъде сигнализирана прокуратурата, за неточната информация за контактните лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Скептик"А някой може ли да изброи контактите си в продължение на 2-3 седмици?"Лекарката е можела поне да се опита да съдейства, но не е искала. Е това не го разбирам - да иска да е в ситуация, когато има само губещи.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО"Трето, как се доказва, че умрелият е бил заразен приживе?"Тука чупиш *** :D
50
0
 
0
 
! Отговори
patricialr3 преди 3 години
Hot photo galleries blogs and picturesporn.reviews.xblognetwork/?riley free *** file best *** movies awards monster dicks *** all black free russian public ten *** extrem *** movies
49
1
 
6
 
! Отговори
шоп преди 3 години
затвор
48
4
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- То има ли лекар дето да не Ви манипулира и да не Ви лъже? От какво ще прави пари?
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
веднага да я приемат в ГЕРБ и да я правят дупетат, че може и министър - има качества като еднокнижника
46
1
 
5
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Тва да не е онази ненормална лекарка, която преди два дни писа във форума и се представяше за Богинията-майка, създателка на Вселената? Имам известни съмнения, предвид буйния и нрав.
45
10
 
4
 
! Отговори
melihaosman95@gmail преди 3 години
А от къде знаем че тя точно ги е заразила? Може някой нея да е заразил. И как да зане в продължение на една седмица с кого е контактувала. Мен да ме питат ей сега ще се сетя за 5 10 най много. Охх търси се изкупителна жертва пак. И се намери браво. А в Кърджалийска област много добре знем колко много хора идват от чижбина. А за починалата разбрах че е била онкоболна в терминслен стадий и от корона починала така ли? Браво. Някой в болницата хубаеичко ще си напълни джобовете.
44
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Във тая мизерна и корумпирана болница, вече и това се случва! Да заразяват, не че много ликуват, особено ако не им бутнеш нещо! Много жалко.
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не мога да схвана, направила си тест след като се върнала, а как разбраха че тя ги е заразила? Не може ли там някой да я е заразил? И понеже сте *** не пишете, че починалата на 75 години е имала тежко онкологично заболяване - според генералчо дребно съпътстващо заболяване
42
1
 
15
 
! Отговори
мюфтия преди 3 години
Ето как се покачи заразяването след Рамазан Байрам и стигнахме новия пик. Няма само християните да се хвалят, че след Великден, заразяването е стигнало своя пик.
41
2
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
Баси, тая всичките ли ги е облизала, много заразени много нещо.
40
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд, затвор и отнемане на правата да практикува на помакинята !!!! Региона е гъмжи с подобни безсмърни невежи лекари фелдшери и тем подобни медицински лица.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тояги
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се окаже, че от 300 починали средно на ден, 50, 100 или 150 човека са починали от COVID-19, какво правим?-------Ако се окаже, че от 300 починали 150 са с ковид 19, значи винаги така е било и така ще бъде до Второ пришествие, ако ще и главата вгз да си завреш за самоизолация.
37
3
 
2
 
! Отговори
Ревностен поклонник преди 3 години
На Ковид19. Обикновено на Държавна или Общинска издръжка. Иска всички да дадат най-ценното си, но да съхранят неговия удобен миши живот.
36
9
 
15
 
! Отговори
Хах преди 3 години
PCR кога е направен ? Ако е разбрала след седмица, че е носител на вируса каква вина може да носи ? Да си направи землянка и да седи там, щото евентуално може да е преносител ? Ако е знаела,че е болна и въпреки това се е прибрала и е изпозаразила всичко тогава е съвсем друго. Нищо не става ясно от статията.
35
3
 
2
 
! Отговори
тук.... преди 3 години
....коментират върли червеноблузковци.........
34
22
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Въпроса е защо не казва с кого е контактувала?------ Първо, защото не е длъжна на никого нищо да казва. Второ - кой е доказал, че тя е заразила някого, а не те нея? Това, че на нея първо са и направили тест, не доказва в каква посока е предаден вируса. Трето, как се доказва, че умрелият е бил заразен приживе? Въобще, пълни тапотии и се чудя защо никой не съди идьотите от щаба за квалификации от сорта "безотговорни"? Това е идеален повод да се изкарат няколко холядарки.
33
8
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Всъщност много от докторите изперкаха. А някой може ли да изброи контактите си в продължение на 2-3 седмици? Всеки да опита да си възстанови и ще види, че е невъзможно. При това какво се разбира под контакт. Ръкуване, разговор на улицата, в кафенето, предаване на документи, ползване на инструменти, ползване на прибори, на уреди, обмен на банкноти, монети, правене на покупки в магазина ..... Е има хора дето не работят нищо и са на Държавна издръжка.