Ревизоро: Няма да спра строежа на Алепу, ще стане хубав хотел

Според него има недоволство навсякъде, където се строи
16 юни 2020 13:08, Нели Христова
393
Ревизоро: Няма да спра строежа на Алепу, ще стане хубав хотел
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро бе категоричен, че строежът на Алепу няма да бъде спрян.

"Няма да спра проекта , ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички – да ходя като една екологична бухалка", Емил Димитров пред медии в Бургас, цитиран от БГНЕС.

"Няма да спра проекта. Не ми прилича на защитна стена, предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел, добави още Димитров и каза, че навсякъде по Черноморието, където се строи, има недоволство", допълни той.

Димитров каза още, че каквото становище е трябвало да даде екоинспекцията, го е дала. Сега се чака прокуратурата. Екоминистърът прехвърли темата към инвеститора. "Ако някой ще се произнася, трябва да се произнесе собственикът – да каже какво е искал, какво са му направили", каза още министърът.

По-рано прокуратурата внесе протест срещу разрешението за строеж на "Алепу вилидж". А от строителната компания излязоха с позиция по въпроса.

"Приемаме с разбиране предприетите действия на всички компетентни държавни институции, както и бързата реакция на прокуратурата във връзка със строителството в местността "Алепу".

Искаме да подчертаем, че към момента на обекта не се извършват строителни дейности.

Уверени сме, че единствено компетентната позиция на прокуратурата и съда е в състояние да установи фактите и тяхната законосъобразност.

На всички организации и личности, които с думите и поведението си уронват престижа и доброто ни име, ще бъде потърсена съдебна отговорност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
14
 
! Отговори
Потко Кърджалийски преди 3 години
Няма да спра да ходя в гърция, ще стане хубава почивка
259
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, повечето родни бизнесмени под "развитие" и "работа" разбират следното - бързи пари и балъци, дето да се навият да бачкат. Всеки иска да е милионер до утре и грам не гледа в перспектива.
258
0
 
10
 
! Отговори
адвокат преди 3 години
Стига сте ревали. Платете ми хонорара и ще спра строежа. Ще съдя РДНСК, ще съдя кмета, ще съдя който падне. Докато текат делата, инвеститора ще фалира, а основите ще се запълнят с вода и ще станат хубава среда за редки видове
257
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През годините е допуснато (с участието на чиновници и бизнесмени, както и с безучастието на гражданите) да се построят върху дюни, блата и какво ли още не едни многоетажни чудовища с покъртителна архитектура. И се стига сега до момент, в който и 2 бунгала по-прилични да искаш да направиш на брега, веднага ще ти се нахвърлят като обезумели, без дори да са видели проекта и какво аджеба ще правиш. Някой път сме активни, друг път по не... Много странен двоен стандарт в позициите.
256
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз едно не разбирам - бреговата ивица с ширина 100 м е общодостъпна. С какво право ще си преградят плажа само за техния хотел?
255
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно строителя е доста силен, щом всички институции са безсилни да спрат строежа. Няма такава държава.
254
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро знае чий е този хотел и си пази хлебеца. Пък и иска да счупи, по-скоро да прекъсне каръка. Бившият министър на МОСВ беше 4 месеца в ареста, сега замминистърът е там, ред е на Е.Димитров да го замести. А сппецпрокуратурата си мълчи, гл.прокурор и той мълчи, защо трябва Ревизоро да дърпа котката за опашката? Знае се, че мъжът на мин.Захариева е тръгнал ahead, но Баце дума не отронва, министрите на МВР и МП си траят, така че Трайчо да ти е името. И Ревизоро ще си трае...
253
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят Алепу олицетворява целият "преход", в който агонизираме вече 30 години. Когато някога този "преход" свърши от този случай ще стане хубав филм, както забраненият филм "Кит" по времето на комунизма.
252
0
 
11
 
! Отговори
До: 251 преди 3 години
Нека се развиват. Щом това ги устройва, да са живи и здрави. Като човек, който не е от морето, мисля, че трябваше да се ориентират към семейни хотелчета с добра хигиена, качествена храна и спокойствие. Те предпочетоха да оставят тази възможност на мутри, които и персонал не могат да обучат, но пък са царе на евтиния ол-инклузив. Това е тяхно право, но после да не се чудят на резултата. Това не оправдава тези, претендиращи да използват безплатно нечия частна земя под егидата на къмпингарството.
251
0
 
12
 
! Отговори
ГРУХИ преди 3 години
Строежа е на ГЕРБ.....
250
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От дйек на дйек ше го спира строежа? Ха! Да не би да е забранено да се строи в защитена територия? Строим ви такива хотели, каквито не сте виждали никога, пък вий ни спряхте да мрънкате! Тyлyпи!
249
0
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Има една народна поговорка "Гарван,гарвану,око не вади".Та и тук така.Все пак архитектурното бюро,което проектира обекта ,а нищо чудно и негова фирма да го изгражда е собственост на мъжът на неговата колежка-"калинка" ,Екатерина Захариева.Как ще се гледат на министерски съвет,ще им посинеят кокалчетата на краката.Е,може и да има опция,едноличният самодържец на България да влезне в ролята на арбитър, и когато всичко отшуми,всичко ще си е по старо му
248
0
 
20
 
! Отговори
LLL преди 3 години
Бая милиони за подкупи е инвестирал в държавните органи строителя за да кажат всички едно и също и да не спрат строежа или може би това ще е хотел на "наш" човек. Кой знае.
247
0
 
23
 
! Отговори
отвратитИлно преди 3 години
Каква е тая Алчност и Грандомания - 4 ет уж под земята и още 7 отгоре ,напред до ПясъкаАбе построй ,ама нещо с вкус ,със стил ,с такт, малки къщички с Дистанция !ама ,не -много апартаменти да има и Бърже мн Пачки да направят
246
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има прокурорски протест и съда ще реши. Ревизоро с такива изказвания доказва, че няма качества за министър.
245
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точка по въпроса. Не се вълнувайте!Чакайте съда да се произнесе............. след като построят хотела !
244
0
 
15
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
Добре де, в Созопол, Несебър и т.н. населението по някакъв начин изиска ли от кметовете си в годините да спазват някакви правила и да не превръщат тези места в градски пейзажи? Не. Не е изискало. Че даже и си ги преизбираше по 5 пъти едни и същи. Сега всички тези спорни места са узаконени като частни имоти с право на строеж и няма как да отидеш и да им казваш на собствениците да ги държат празни. В София да не е по-различно?
243
0
 
7
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До 250 АнонименЗащо с тази агресия? Защита като нападение що ли? Па и квалификации! Има нечисто нещо! Един обикновен въпрос передизвика ... Нерви!? На бг морет това ли се предлага?
242
8
 
0
 
! Отговори
До 252 преди 3 години
Да седнат и да направят нещо друго с живота си, освен да са роби по Черноморието.Не смятам да съжалявам хора, които не ги бива за нищо друго, освен за "викачи" и мърлячи.
241
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв корумпиран чиновник не иска да спира незаконен строеж. Това не е новина.