Пороен дъжд наводни части от Хитрино

Кална маса е покрила част от асфалтираните улици
Обновена: 18 юни 2020 13:10 | 18 юни 2020 13:08, Ния Христова
1
Пороен дъжд наводни части от Хитрино
Снимка: Pixabay
Порен дъжд наводни западната част на Хитрино. В сряда вечерта в пожарната са подадени 11 сигнала за наводнени помещения. Днес продължава работата по източването на водата от къщите. Интензивните валежи са донесли и кална маса от близките ниви, която е покрила част от асфалтираните улици. Не са получени данни за пострадали, щетите тепърва ще се изчисляват. 
 
"Като започна един порой, силен вятър, градушка… Напълни се мазето до тавана. Всичко плаваше. Сега не смея да вляза", обясни Хамди Хамид пред Нова тв.
 
"Има едни дъждоприемни шахти и колектори, които са правни преди 60 години. Те не са предвидени за този дебит. Съобразно това има придошла вода от полетата, откъдето са донесли пръст. Това отчасти е затлачило тези дъждоприемни шахти. Като цяло те функционират", каза Ахмед Ахмедов, зам.- кмет на Хитрино.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Да сте живи и здрави, Хитрино.Дано да няма големи поразии. Вие ще се справите,ама защо Вас Ви удари а не с. Енево дето има една фирма "Шапо и син" и лъже и краде клиентите си. Лошото е ,че мошениците ни корона ни порой ги лови.