Отменят чартъри, все още няма чужди туристи

98% от полетите за месец юни са отменени
25 юни 2020 15:15, Ния Христова
48
Отменят чартъри, все още няма чужди туристи
Снимка: БГНЕС
С чартърните полети пристигат 85% от чуждите туристи по родното Черноморие. За месец юни обаче са отменени 98%  от полетите. Все още не е ясно каква ще стане със заявените на летище Бургас и за следващия месец. Междувременно, липсата на чуждестранни туристи, в началото на лятото, остави над 70 % от хотелите в най-големия курорт по южното ни Черноморие "Слънчев бряг" затворени, предаде БНР.
 
Анулираните резервации и отменените полети до Южното Черноморие могат да бъдат обяснени със страх от коронавируса. През юни месец 2019-та над 315 хиляди туристи сме посрещнали, а за същия период тази година те са едва 6 хиляди. До края на месец септември на летище Бургас са заявени 10 хиляди и 600 чартъра, което е в пъти по-малко в сравнение на миналата година. Много неизвестни остават около това колко от тях ще се осъществят, коментира данните председателят на туристическата камара в морския град Иван Иванов.
 
"Подписаните договори с "Фрапорт" и съответните наши и чужди авиокомпании, те имат правото да редуцират през целия период на сезона, какво могат да направят и какво не могат да извършат. Ако седалките не са заети повече от 50%, съответния чартър няма да пътува не само до нас, но и до всяка друга дестинация", допълни Иван Иванов.
 
По думите му българското правителство реши да отпусне пари за субсидиране на всяка празна седалка, но страхът от заразяване спира чуждите туристи да пътуват.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
26
 
! Отговори
чистилището преди 3 години
Оставете всякакво надежда! Природата си го връща даденото безплатно преди години!!!
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризмът беше унищожен много преди пандемията с корона вируса. Един от най-важните отрасли беше поверен на калинки...
18
3
 
18
 
! Отговори
не разбрахте ли? преди 3 години
До Всяко Зло за Добро !- че края на черноморскиа туризъм настъпи?
17
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се чудя освен ако не си си купил имотче на бетоня, за къв уйййй ти требва да ходиш. Миналият ден в гръцко: калмари, миди, сардиня, тадзики, сладолед, вода 1.5л, хляб, вилици и салфетки вакумирани. Сметка 26? 51лв, тук за тез пари имаш 3× цаца и 2× бланширани картофи. Хахаха
16
8
 
12
 
! Отговори
Харц4 преди 3 години
Заплата 1800? месечно, плюс около още 800-1000? бакшиши...-----За толкова пари даже и не ставам от кревата. Чекмеджето е пълно.
15
1
 
49
 
! Отговори
Не е точно така преди 3 години
Който си е купил почивка насред коронавирус не се притеснява от вируса. Другите се отказаха от летните си почивки още през април. Сега се отказват защото масово в Гърция и Испания и къде ли не получават много повече за същите пари. Пазарен принцип, не корона истерия. Ако ще и да сме с 0 нови случаи на ден, пак няма да дойдат. А и тези, които се притесняват за здравето си не вярват на официалните цифри от бивши соц държави, смятат ни за мошеници. Защо ли?
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"някоии мутри ще останат без пукната пара това лято,хахаха"Тези хотели им са само за изпиране на мръсните пари от наркотрафик и контрабанда. Ще си намерят други начини да ги изперат.
13
1
 
19
 
! Отговори
Всяко Зло за Добро ! преди 3 години
Нивото на язовир "Камчия" е опасно ниско.Бяха ли дошли миналогодишните туристи - оплесквахме я !
12
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сами си вкарахте автогол, като бързахте да махнете мерките. Уж да печелят хотелиерите, ама сега нищо няма да спечелят. Чужденците ги няма, българите са в Гърция. Никой луд няма да дойде на бетономорието при втора вълна на коронавируса.
11
2
 
37
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Те хората са принудени сред лято да са с маски в градския транспорт, че глобяват, а те ни занимават с пияните ингилизи, поправка-липсата на такива!
10
2
 
42
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до ВарнаМутрите са подставени лица и няма да стоят гладни, щото господарите им имат и други бизнеси.Мутрeeщите се пишлeмeтa обаче, ще стоят гладни.
9
2
 
27
 
! Отговори
Браво на Баце преди 3 години
Като не ни дават да затворим границите за чуждестранните пияндурници, ще помпаме бройката на заразените за да ги мотивираме да не идват!
8
4
 
46
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Бедата е не в това, че мутрите ще стоят гладни или сезона ще е нула. Проблемът е че много голяма част от персонала, знаещ я английски я немски, другото лято ще е в западна Европа. Много млади хора(19-25), както и по възрастни разбира се от години са по речните круизни кораби. Заплата 1800? месечно, плюс около още 800-1000? бакшиши. Отпуска 6 седмици за сезон. Сезонът е от края на март до края на ноември. Струва ми се, че следващия сезон ще е само от малцинставата.
7
2
 
47
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До 4И през Октомври ще продължаваме да се жалиме..Вместо да чакаме чартъри,да си подготвим здравните заведения и медиците ,и икономическите мерки за есенно-зимния сезон.Иначе пак ще се изненадаме,както сега ..
6
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един нулев сезон и ще има надежда за нашето черноморие.
5
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина! Нека е така още 2-3 сезона и да земе да се очисти Мутроморието...
4
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още в началото на пандемията беше ясно, че летния сезон трябва да се отпише.
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някоии мутри ще останат без пукната пара това лято,хахаха
2
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма и да има не се самозалъгвайте после ще Ви боли повече от реалността.
1
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да ни занимавате с туризма.