Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени

Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, но не в зоните на кафето
30 юни 2020 20:00, Красимир Ангелов
155

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който сложи 6 лв. такса "барбарон" на свои клиенти, твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Представители на потребителски организации обаче коментираха за Bulgaria ON AIR, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

Още по темата
"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
32
 
! Отговори
4epa преди 3 години
4ИНИЯ- 3лв, 4АША-2лв, ВИЛИЦА-1.50лв, САЛФЕТКА- 0.50 лв !!!!!!!!!! ПАК ЗАПОВЯДАИТЕ !!!!
34
0
 
23
 
! Отговори
Балкантурист преди 3 години
Само ника ми е балкански, навсякъде ще ходя но не по чалгаморието.
33
0
 
15
 
! Отговори
Пфю преди 3 години
Все повече и повече започва да ми харесва родното море.И ако съм късмтлия,ще си отворя и аз бар който ще се казва ,,Парите или Животът'',ще бъде нещо както в старите уестърни.Както в добрите стари времена.И който няма пари за да си плати,да не се притеснява.Винаги ще се разберем като зрели хора.
32
3
 
17
 
! Отговори
Делян Пеевски преди 3 години
Не крадете качествено! Учете се от мен! Като седнат, им казваш, че е безплатно (лъжеш), после ги смачкваш със сметка от по 20 лв. на стол - с охраната се отива за сметката, охраната работи на процент. Това е бизнес, учете се.
31
0
 
22
 
! Отговори
Боне Крайненеца преди 3 години
Тунджиеффф, ти видя ли опашките към гърция!?! Ти знайш ли какво е фарфарон!?! Вони, та се не трае
30
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самокарантинирал съм се в тежко състояние на къмпинг в гърция и поради тази причина не мога да спася сезона в бг иначе направо отивам и ще седя цял ден по барбарони но вируса и ципурото ми пречат. Моля всички патриоти да сядат на един барбарон и така да покрепят бетонирането на останалите 10% от черноморието...
29
1
 
41
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
само барбароните ще останат да се пекат.
28
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таксувайте, таксувайте. После да не се чудите защо сезона е слаб. Да не забравите да наслагате и бидоните с вода на местата за паркиране.
27
0
 
43
 
! Отговори
Турбо сезон преди 3 години
Тия таксички за барбарони, за паркинг, за стол (точно така, има такса "стол"), за влизане, за излизане, за тоалетна, за климатик и за каквото се сетите ще спасят сезона. Истината е в таксите, в дълбоководното заустване, в липсата на място за паркиране, в презастрояването и не на последно място старите, но безотказни трикове с развалената храна и надписването на сметките. Ей заради тези неща хората не искат да чуят за море в Гърция, Турция и другаде.
26
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес набарбальоните се плащат, а всичко е на аванта, без леглото, ама и там има врътня. Утре набарбальоните ще са безплатни, а нещо друго ще се таксува, леглото още е в процес на набарбалякване. И така и така, бай Ганьоу си остава бай Ганьоу, режи го, коли го, той за бизнесмен не става, камо ли да ти сервира цацата преди бирата... газззз... към Гърция народееее...
25
0
 
35
 
! Отговори
ahahahah преди 3 години
Вие сте предупредени, чрез опашките към Гърция. Ско нящо има да се разяснява, ще ви го разясним догодина и следващата, "хотелиерчета"!
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаНе е вярно, много хора споделят за такива тарикати, но все се намират хора, които не вярват колко е зле на Черноморието.
23
0
 
28
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
Не ходя на море в бегето да не ме пребият мутрите някъде.От 20 години.
22
27
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Адвокатчето обаче предварително се е цъкнало за фейса,че е седнал на барбарон!Днес водата в морето беше перфектно чиста!Явно като ги няма профанариотските дърводелци,да си свалят кирта в морето,взе че си избистри
21
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"ТАКСА БАРБАРОН" - къде са органите, на които ние им плащаме?Е да,в Бг много недосегаеми с всевъзможни такси. Сигурно има такса "проверяващи"
20
12
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Така било в ГърцияА сега да Земен картата и да видиш колко бряг и плаж има Гърция и колко България.Направете всичко безплатно да се изсипе Факултето Столипиново и Христо Ботев там та да видите тогава туризъм
19
0
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тоя е шефа на оная дупка в София, студ град, където завзе цяла междублокова градина. Супер мизерия е там. Всичко е на супер ниско ниво.
18
0
 
40
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
До В. Магриотов Как е чорбаджи, не върви бизнеса нещо май, а? Няма лошо да искаш пари за това - онова, обаче у нас това се случва някак скришом и го разбираш чак като ти донесът сметката. Свикнали сте на пияни британски пубери, дето не отбират много-много и номера минава, но иначе това го няма никъде. Иначе на въпроса "ти за шест лева ли си?", обикновенно отговарям с "а ти за шест лева ли си?!". А, ти?
17
0
 
27
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Той е лъжец Никой не е предупреден че на морето има такива нули като него
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15От броя правописни и пунктуационни грешки в това изстрадало подобие на изречение, което сте написали, мога да заключа, че Вие също сте "много малкичък" - поне за коментиране на каквото и да е. Моля Ви, спрете. За доброто на всички четящи.