Убива ли хлорът в басейните коронавируса?

Мерим температурата на посетителите и дезинфекцираме, каза собственик на басейн
2 юли 2020 12:29, Ния Христова
28
 
Плувните басейни подновиха работа. Здравните инспекции стриктно следят дали се спазват всички противоепидемични правила. Проверява се и чистотата на водата. 
 
"Хубаво е да знаем, че сме здрави и тогава да предвидим нашата почивка. Мерим температурата на входа, взели сме мерки да има дистанция, предупреждаваме хората, които не я спазват и гледаме да ги дистанцираме. Имаме специална термокамера, на входа снимаме всеки наш посетител, за да имаме история", посочи собственикът на плувни басейни Румен Димитров пред Bulgaria ON AIR.
 
Между шезлонгите е осигурено разстояние от метър половина, а разместването им не е позволено. За децата има поставени столчета, за да бъдат близо до своите родители.
 
Сутрин преди работа и вечер след затварянето на комплекса се извършва дезинфекция. Дезинфекцират се и съблекалните, почистващият персонал е увеличен.
 
"Засега не сме имали посетители с по-висока температура. Нивата на хлор във водата регулират коронавируса, убиват го. Не мисля, че може да се получи зараза в откритите басейни. Витамин D, което слънцето ни дава, е достатъчно силно", каза още Румен Димитров. 
 
Спасител в плувния комплекс увери, че се следи и за безопасността на клиентите. Той напомни, че влизането в басейна с маска не е задължително, но апелира да се спазва дистанция.
 
"Кризата се отразява, намалели са приходите с 20-30% - това не е нещо, което ще събори бизнеса. Не искаме помощи, не искаме намаляване на ДДС-то, ще бъдем солидарни със ситуацията. Юли и август ги очаквам горещи, погрижили сме се да пренесем тук морския дух", сподели още Румен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16,Освен гъбички(често се хващат от басейн)...Ковид доказано се влияе само от дезинфектанти с над 90% спирт в тях. Хлорта има точно 0 спирт.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпокоБарба *** е намерил лек срещу вируси и бактерии.Като пие ракия,яде чесън и псува като злобар.в кабеларката 7/8 е пълно с такива чалгар-вирусолози :)
22
1
 
2
 
! Отговори
хлорта (божееее) преди 3 години
До ...Алооо, водата се изпарява, хлорта оставамай скоро си се учил да пишеш, а? Даже и от химия разбираш :)
21
4
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
*** той тоя неадекветен бре. Водата става за пиене вика, лечебна била. Те пикаят вътре, той ша ми вика че за пиене ставала :D Хлорта се изпарявала от слънцето.... Алооо, водата се изпарява, хлорта остава. Спри да пълниш басейна и ще видиш как като се изпари водата, ще остане само БЯЛАТА хлор. Хлорта се изпарява вика. Оле маайко, ужас. Тоя си личи че не е ходил на училище. А уроците по биология, химия и география - тотално не ги е учил. :D
20
3
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Джурналиста и той неграмотен. Аз ако бях, директно казвам на оператора - Дай си бутилката с минерална вода. Давам я на тоя и му казвам да й направи проба. Естествено ще е същото, защото проби не правят а оцветяват водата. В резултат, ще се окаже че оператора пие вода, която и от басейна може да си напълни и да пие. Според пробите. Тия съвсем взеха да се подиграват.
19
3
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
Разтворил боя за яйца в некви шишенца и казва "Проби правя". Леш, тотал щета, лешшшшшшшшшшшшшшшшшшш.
18
3
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
хахахаххаха, тия са смешници бре. Проби прави, за Хлор и PH. Слага жълта боя и вика "Трябва да стане жълто". Слага червена боя и вика "Трябва да стане розово". Е то оставаше да станат синьо и зелено. А бе ей, ей......Тия, дето са обясняват, и много компетентни се правят, ак оги питаш какво значи PH - ще те гледат като извънземен. Аман от такива дребни тарикатчеа, аман. Закрива или поставяй под карантина всичко. Да фалират и да мрът от глад. Точка по въпроса.
17
3
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
Като гледам, шезлонгите са на не повече от 50 см. разстояние. Аз го виждам с очите си и тоя упорито ще ме убеждава че са на 1,5 метра. А бе тия хора за какви ни вземат???? Наглост, безочлива наглост, само и само да изкара пари да се напие довечера. Тоя директно бих му махнал очилата от грозната муцуна, ама с една хубава метална тръба, дълга поне 2 метра. Така хем ще съм на разстояние от него, хем замахът ще е по голям и пораженията по големи.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не ме вълнува поредният опит някой да брише нещо по повод поредния вирус.На басейн ходя от месец - независимо кой какво си мисли че убива хлорът.Който не ще - не ходи и толкоз.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хлорът е изпитано средство при борба с патогенните микроорганизми и осигурява необходимото качество на водата във водоснабдителните системи. Използването му в процеса на водоподготовка позволява успешно да се контролира развитието на бактерии в системите. Хлорът е високоефективен оксидант и дезинфектант и при ниски нива на концентрация успешно унищожава всички микроорганизмите. Естествено, че в среда с хлор няма бацил или вирус, който да оживее.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо да, убива го много бързо.Гребваш чаша водица от басейна, жабуриш устата и преглъщаш на малки глътки, като тази рецепта силно се препоръчва на Ужасена, Златена, Маскарена, Отвратена, Уплашен, и други знайни и незнайни поклонци на вируса.
13
4
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
И никой не се запита убива ли хлорът вируса в питейната вода, защото короната е намиран в отпадни води, които се преработват и пак стават питейни. А там влезе ли - дотам сме
12
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Думата ЯКО все повече я виждам в мрежите и тука в коментарите. Защо бе хора, стига!!!!
11
1
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
За акоронавируса не знам, но хората убива. Бавно...
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналист пита собственик на байсейн:-"Убива ли хлорът коронавируса?"Отговор: Да, разбира се.Всичко точно, научно доказано, без конфликт на интереси от страна на собственика на басейни. :-)Журналистически професионализъм от най-високо ниво.
9
1
 
11
 
! Отговори
Биобасейн преди 3 години
Не, но гъбичките, с които ще се сдобиете на басейна, могат и да го убият.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак умни заключения. Какъв е тоя световно опасен вирус, дето го убива хлорът?
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
действа само на комунисти.
6
4
 
10
 
! Отговори
Котка преди 3 години
Хлорът е слаб вироцид поначало, но никой не е отменил бактериите, така че няма лошо да се хлорира по-яко. Аз имам друг въпрос - знае ли се дали изобщо можеш да хванеш корона във водата? Все ми се струва, че е по-лесно, ако някой ти се изкиха, докато вземаш биричка от бара.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хлорът убива всичко. Дори през ПСВ е ползван за БОВ.