Барман във Варна с COVID-19, заведението си работило

Собственикът: Заразеният още на следващия ден не беше на работа
17 юли 2020 06:45, Ния Христова
44
Барман във Варна с COVID-19, заведението си работило
Снимка: Pixabay

Дни наред популярно нощно заведение във Варна e работило, въпреки че сред служителите е имало заразен с коронавирус. 

Един от сервитьорите в заведението подава сигнал за случая. Той твърди, че собствениците не са уведомили здравната инспекция навреме, а на работещите в бара са разпоредели да си мълчат, предадоха от БНТ.
 
По време на парти Петър Хаджиатанасов, който е сервитьор в заведението, забелязал, че негов колега, който работи на бара, се чувства зле и е с температура. Въпреки молбата да се прибере у дома, младежът не си тръгнал. На следващия ден отново отишъл на работа.
 
Петър твърди, че собственикът на заведението е пренебрегнал препоръката хората, които са със симптоми на коронавирус да се самоизолират. Като доказателство младежът показва снимки на служебния чат.
 
"Казаха ни, ако искаме да си направим тестове, но да не споделяме. Тоест да не казваме какво се е случило, да не казваме, че той е бил на работа, че ние също не сме били на работа покрай него", каза Петър.
 
Версията на собственика на заведението обаче, е съвсем друга.
 
"Първият колега, който беше със симптоми, той още следващия ден не беше на работа. Също е и в неплатен отпуск оттогава", твърди собственикът на заведението Николай Иванов.
 
Петър споделя снимките от корпоративния чат и в социалните мрежи, подал сигнал и в здравната инспекция във Варна.
 
"Казаха, трябва да го проверим и след малко ще ви звъннем, стояхме с баща ми, чакахме и нищо не се случваше", разказа Петър.
 
От РЗИ-Варна заявиха, че сигналът на Петър не е взет под внимание, тъй като не е бил подаден в писмен вид. А че барманът е заразен, се разбира случайно.
 
Според изискванията, личният му лекар подава информация в РЗИ, че младежът е с респираторно заболяване. Подобни пациенти здравните инспектори изследват на случаен принцип за COVID-19.
 
На 3-ти юли излиза и положителната проба, 8 дни след като барманът вдигнал температура. През цялото това време заведението продължава да работи.
 
От здравната инспекция заявиха, че сред персонала има още един заразен. След положителните тестове, собственикът е затворил заведението и е направил пълна дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16До тебе на улицата знаеш ли колко тарикати има, които те убиват?
21
13
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И как така не са се заразили още пестин хиляди човека, как няма хладилни камиони и купища трупове във Варна? Аз се учудвам, с кой акъл се съгласявате да ви правят тестове и да ви обявяват за чумави и прокажени? Никой няма право да ви бърка ***, бре! Като искат, да вървят след мене със сакче и да ми ловят издишаните корони, нали "отделям вируси". Ако някой отделя вируси, ще има вируси и по устните, и по носа и във въздуха около него, няма да се налага да бъркат дълбоко в гърлото.
20
1
 
7
 
! Отговори
иво преди 3 години
До Михаилне, другия път като искат писмен отговор да им се изкашля някой болен и да им го даде - опакован в плик
19
1
 
0
 
! Отговори
иво преди 3 години
До !?споко той ще ти остави - корона
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как, той вируса е много заразен. Един болен заразява 10, всеки от тях по още 10 - стават 100. От тези 100 всеки заразява и стават 1000. След това 10 000, 100 000, милион. Стига глупости!
17
1
 
23
 
! Отговори
Ами не е точно така преди 3 години
Не е вярно, взели са сигнала в предвид и още на следващия ден са звъннали по телефона на управителя на заведението да го питат 'И ся кво правим?'
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето затова сме на улицата и няма да спрем. Защото някакви тарикати ни убиват за десет лева на ден
15
3
 
37
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Дали вирусът е опасен или не, дали това е масова истерия, планирано мероприятие или истинска пандемия, това са все въпроси на които все още е трудно да се отговори. А в случая и ненужно. Защото това е класически пример за БГ егоизъм и тарикатщина която на никого не помага а напротив. С такъв манталитет нито протести помагат нито рестрикции. Това е един тест за интелигентност на който и обществото и институциите се провалят..
14
26
 
13
 
! Отговори
Ау, че страшно! преди 3 години
И за 8 дни контакт - само един заразен от силно заразния вирус "без аналог в човешката история"?И никой яко не е измрял?
13
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партенка
12
4
 
42
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
"Сигнала не бил взет под внимание" другият път като се пуска сигнал да бъде и подпечатан от нотариус и от районен съд,за да бъде по достоверен.... послепис и да протестирам все таз държавните институции са научени да не работят ден да мине друг да дойде и до обяд задължително
11
33
 
11
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Корона истерията трябва да приключи! Оказа се, че играем в една световна манипулация, в която вирусът коронка не е толкова страшен колкото го изкараха и няма нужда да е на писдестал до ООИ като холера, антракс, чума, жълта треска, Ебола и други. Някой ще плаща за измамата! По отношение на РЗИ те са едни некомпетентни калинки част от мафията на ГЕРБ!
10
2
 
34
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Някой знае ли кое е заведението?
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Германия тестовете са безплатни и карантинираните и заразените са в болнични за сметка на НОИ -не в неплатен отпуск и РЗИ идва на място на следващия ден на проверка във фирмата.
8
3
 
44
 
! Отговори
Още малко преди 3 години
Ще поработите мутряги по морето и есента ще затворите завинаги щото се помислихте за по тарикати от вируса бхахахахахаха
7
7
 
11
 
! Отговори
Ковид-парти преди 3 години
Българи-юнаци!
6
25
 
7
 
! Отговори
х преди 3 години
Ест че ще работи, стига с тази истерия.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"РЗИ Варна не разбира, сериозността на ситуацията??"А пък служител от РЗИ Пловдив влезе в къщата на едно 4 членно членно семейство без маска, а знаеше, че всички са с положителен PCR.....тия от РЗИ верно са зле навсякъде...
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и? Никакво значение няма при положение, че някви хора призовават за протести и такива наистина има всяка вечер....5-10000 в центъра на Софето е като 100 такива бармана, но най лошото е, че някой го прави съвсем умишлено....
3
4
 
50
 
! Отговори
кристина преди 3 години
добро утро на форума, РЗИ Варна веднага да си подадат оставките :( как може да искат сигнала в писмен вид.. с тази зараза, и най-малкото съмнение, по телефон, устно или на ухо.. трябва да се проверява и докладва ВЕДНАГА!!!!! или РЗИ Варна не разбира, сериозността на ситуацията?? Да не говорим за собственика, той е за затвор