На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Семейство се оплака от сметката, която получи на плаж Вая
247
На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня
Снимка: Facebook

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един - за 36 лв. - за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

"Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече", оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
18
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До брПетък по обяд тръгвам,че после стават огомни задръствания:):):)
20
2
 
53
 
! Отговори
Емии преди 3 години
Ето го обяснението"Защо Гърция?".Там сега плащаш чадъра с два шезлонга и пиеш една студена вода цял ден, без никакви "български номера".Това е.Какви кърпи по време на карантина?Ще разнасяме болести ли?Хората слагат покривки за еднократна употреба там.
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вая е фирма на герб . затваряйте си устите
18
36
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На Морето фраш,а протеста в София спихна:):):)Това са фактите към днешна дата колкото и да им е неприятно на някой:):):)
17
1
 
44
 
! Отговори
ined преди 3 години
do 7: В Кауфланд ако ти е скъпо сиренето ще вземеш по-малко като грамаж или друго по-ефтино, няма да ти хвърлят в количката още някакви неща дето не си ги искал и да ти вземат за тях още 36 лева
16
6
 
22
 
! Отговори
бр преди 3 години
До Тонката аре нарамвай си кърпата и изчезвай и ти по магистралата при лудницата :)))))))))))))))))))
15
46
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А преди началото на сезона тук се държеше опорката,че никой нямало да стъпи на Мутроморието и всички щели да отидат на плаж в Гърция:):):)Са кво стана?:):):):)От Петък магистрала Тракия е задръстена с коли пътуващи за Морето,а там лудница бате,няма къде кърпата си да разпънеш както се казва:):):)А тук некъв пак рИве,че го накарали да си плати динята:):):)
14
5
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов! преди 3 години
ХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХХАААААААААААААААААААА.......
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка, страшно жалък си. Тия 40 смайлита можеш направо да си ги татуираш на челото, за да знаят всички, че си ментално изостанала още преди да си отвориш устата.
12
1
 
40
 
! Отговори
аз преди 3 години
*** българска ***!!! Страшно гнусно племе сме, никакви политици не са ни виновни на нас.. дано читавите хора вземат връх в тая държава някой ден..
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Да де - ГЕРБ не са червени ли?!
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да плащаш. Сигнал до Министерство на туризма.
9
52
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тук разни хора искат да ме убедят,че по Българските плажове няма хора,а на протеста в София има стотици хиляди:):):)Камерите обаче показват обратното:):):):)Камерите като предават Онлайн лъжат ли?:):):)
8
43
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вие си ми пишете минусите,няма проблем:):):)Аз обаче пиша неща подкрепени с факти,които много лесно могат да се проверят:):):)Камерите Онлайн:):):)
7
52
 
9
 
! Отговори
Оплакал се?! преди 3 години
Въпросния концесионер е издал валиден фискален бон, плаща си данъците, всичко му е редовно за да може мижитурките от администрацията, маргиналите и пенсионерите да си получават парите.На който му е скъпо - никой не го бие да ходи на сила.Що не снимате бона от Кауфланд и да се оплачете че ви е скъпо сиренето? Смешници
6
59
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Каквито и платени статии да пишете против Българското Черноморие факт е,че плажовете в момента са Full MAX:):):):)Пукат се по шевовете и то само от Българи:):):)Пуснете си днес след 10ч.камерите онлайн от Морето и ше видите каква лудница е:):):)На Градина и Смокиня има страшно много хора но откак Бойко отряза лентата на новата пречиствателна станция в Китен и Приморско там е най-голямата лудница:):):)Пишете в гугъл камера залив Атлиман Китен и гледате сеир:)Аз Петъка по обяд пала и тръгвам пак:)
5
2
 
61
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
От две седмици са побеснели на цени.Толупов обаче ги спасява с 9% ДДС!!!Никаква жал за тая ***!!!
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моя страна, моя Българияяяя!!!
3
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бат Манафчервените куфарчета са от бсп!
2
1
 
65
 
! Отговори
1-н преди 3 години
*** за тия. Затова Българите няма да стъпват. Фалит за тези мошеници